Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Изкуството като терапия при децата - консултирайте се с Кристина Камбарева

  • 2 290
  • 2
В най-ранна възраст детето възприема творчеството като процес. Изкуството е ценно за него само по себе си - като преживяване и като средство за себеизразяване. Вродената необходимост на детето от изкуство трябва да бъде развивана и поощрявана. Така то изгражда умения, на които може да разчита през целия си живот – сръчност, изобретателност и комбинативност. Познанията за изкуството обогатяват културата и създават интереси, които могат да бъдат развивани в по-зряла възраст. Те се усвояват лесно под формата на игра. Художниците и техните картини стават близки до сърцето на детето – като любими герои от приказките!

Misc Art Как да развием любов към изкуството у детето?
Misc Art Как изкуството помага на деца с дислексия?
Misc Art Как да насърчим творческия потенциал у малчуганите?


За всичко това може да попитате Кристина Камбарева! Тя може да отговаря на вашите въпроси всеки работен ден - от понеделник до петък!Кристина Камбарева
Кристина Камбарева е изкуствовед с множество специализации в областта на психологията. Организира изложби и разработва образователно-творчески проекти. Има дългогодишен опит като копирайтър и автор на съдържание в издания с разнообразна насоченост. 
Обича да работи с деца и има изявен интерес към педагогиката и съвременните образователни подходи. В работата си с деца успешно съвместява историята на изкуството и интересите си в областта на културологията, педагогиката и арт терапията. Собственик е на Art Kid Box - Studio образователно-творчески център в Пловдив, насочен към обучението по изкуства на деца между 6-12 години. Целта на студиото е да адаптира изкуствознанието към възприятията на малчуганите, като им представи различните периоди от историята на изкуството, художниците и произведенията по един интересен, въздействащ и занимателен начин. Образователно-творческата платформа artkidbox.com е единствена по рода си в България и е осъществена с подкрепата на програма „Творчески инициативи” на Национален фонд „Култура”.

Към момента разработва проекта "Изкуството като образователно-творческа възможност за терапия при деца с дислексия". Той включва създаването на електронни аудио книги, посветени на изкуството и предназначени за детска аудитория. Ще бъде осъществен последователен цикъл от дейности за създаване, популяризиране и разпространение на творческо съдържание, предназначено към децата с дислексия. Целта е да се привлече дългосрочно вниманието на широката общественост по конкретния образователен проблем със социален характер.Темата е част от социалната инициатива на BG-Mamma "Специалистите говорят".
Ако се нуждаете от съвети в друга сфера, вижте всички #специалисти, които са се включили в кампанията ТУК.


#СпециалиститеГоворят


Правила на консултативните теми във форума
# 1
Много благодаря за насоките! Бих искала да попитам още нещо- имаме желание да посетим Мраморния плаж, но ни притеснява пътя до там. Четох, че маршрутите са няколко, ако е така- кой е най-лекият?  Благодаря!
Виж целия пост
# 2
не пътувайте с Бохемия, ужасни са.
никакво отношение към туристите, всичко се претупва, просто да се каже че е направено.
пътувахме семейство с тях до Астердам.
Хотел извън града, придвижваш се с автобуси, които заплащаш сам.
Екскурзоводката е ужасна, при уговорена среща в точен час, тръгва и не изчаква туристите, въпреки че бяхме с деца.
Звънях после в агенцията и ме огрязаха с някакви измислени оправдания.
Пътувайте с всички други, но не и с тези измамници!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия