В най-ранна възраст детето възприема творчеството като процес. Изкуството е ценно за него само по себе си - като преживяване и като средство за себеизразяване. Вродената необходимост на детето от изкуство трябва да бъде развивана и поощрявана. Така то изгражда умения, на които може да разчита през целия си живот – сръчност, изобретателност и комбинативност. Познанията за изкуството обогатяват културата и създават интереси, които могат да бъдат развивани в по-зряла възраст. Те се усвояват лесно под формата на игра. Художниците и техните картини стават близки до сърцето на детето – като любими герои от приказките!

Misc Art Как да развием любов към изкуството у детето?
Misc Art Как изкуството помага на деца с дислексия?
Misc Art Как да насърчим творческия потенциал у малчуганите?


За всичко това може да попитате Кристина Камбарева! Тя може да отговаря на вашите въпроси всеки работен ден - от понеделник до петък!Кристина Камбарева
Кристина Камбарева е изкуствовед с множество специализации в областта на психологията. Организира изложби и разработва образователно-творчески проекти. Има дългогодишен опит като копирайтър и автор на съдържание в издания с разнообразна насоченост. 
Обича да работи с деца и има изявен интерес към педагогиката и съвременните образователни подходи. В работата си с деца успешно съвместява историята на изкуството и интересите си в областта на културологията, педагогиката и арт терапията. Собственик е на Art Kid Box - Studio образователно-творчески център в Пловдив, насочен към обучението по изкуства на деца между 6-12 години. Целта на студиото е да адаптира изкуствознанието към възприятията на малчуганите, като им представи различните периоди от историята на изкуството, художниците и произведенията по един интересен, въздействащ и занимателен начин. Образователно-творческата платформа artkidbox.com е единствена по рода си в България и е осъществена с подкрепата на програма „Творчески инициативи” на Национален фонд „Култура”.

Към момента разработва проекта "Изкуството като образователно-творческа възможност за терапия при деца с дислексия". Той включва създаването на електронни аудио книги, посветени на изкуството и предназначени за детска аудитория. Ще бъде осъществен последователен цикъл от дейности за създаване, популяризиране и разпространение на творческо съдържание, предназначено към децата с дислексия. Целта е да се привлече дългосрочно вниманието на широката общественост по конкретния образователен проблем със социален характер.Темата е част от социалната инициатива на BG-Mamma "Специалистите говорят".
Ако се нуждаете от съвети в друга сфера, вижте всички #специалисти, които са се включили в кампанията ТУК.


#СпециалиститеГоворят


Правила на консултативните теми във форума