Романтика и мили жестове

  • 4 008
  • 59
# 45
Малко по-надолу
Това със стомаха е заблуда
Виж целия пост
# 46
Абе не е баш заблуда - като деца се радват като видят нещо любимо за ядене:))
Иначе не става само с това, да!
Виж целия пост
# 47
23 години брак, 24връзка,дете на почти 18
Тази година рожденият ми ден съвпада с изборите, а беше и студено,т е никаква организация. Въпреки това, решихме са си направим разходка сред природата, но преди това мъжът ми, който работи на новостроящата се къща, каза като станем с детето, да минем оттам. Като отидохме, в "хола" (почти строителна плошадка), мъжът ми беше запалил камината, сложил покривка за еднократна употреба на пластмасова масичка, в импровизирана ваза имаше наскубани цветя от поляната и цъфнали клончета, сок, бонбони и бисквити от селския магазин. Там получих подаръка. Озвучаване-от стар транзистор. После се разходихме до Камчия и си направихме снимки. Ами, романтично ми беше, според моето усещане за романтика. Плюшени мечки имаме достатъчно покрай наша закачка в млади години, но лиготии в социалните мрежи-не.

Различна е представата за романтика, но никога не са пречка децата, а  отношението винаги се усеща.
Виж целия пост
# 48
Ние не сме романтични. Не обичам нито плюшени играчки, нито сърчица. Подаръци, които няма да ползвам, не искам да ми купува, затова си ги избирам сама. За мен романтично е да ме приема каквато съм. Да не ме съди за някои мои странности. Да ми направи кафе, когато ставам. Да ми купи любимия ми сладолед. Целувка за добро утро и лека нощ. Повече не искам и не ми трябва.
Виж целия пост
# 49
Романтика да искаш - прибирам се вкъщи, вместо листенца от рози по пътя към леглото откривам букет от мръсни чорапи, подредени по срок на годност (много мръсни, средна работа, все още ставащи), в мивката ме чака изненада - мазен неизмит тиган. Оригвания, други разни звуци от "То е човещинка, разбираш ли" като музикален съпровод огласят моя ден. Това бе семейният живот с мъж за мен, благодарна съм, че вече съм необвързана. Simple Smile Отвреме - навреме е имало по някоя кутия бонбони и цветя (само по повод), но като цяло те не могат да компенсират другите прояви на романтика и уважение към партньора.
Виж целия пост
# 50
Mariamp, радвам се за теб. Твоето е било твърде много романтика.
Виж целия пост
# 51
Mariamp, радвам се за теб. Твоето е било твърде много романтика.
Да, твърде захаросано беше. Grinning Grinning
Виж целия пост
# 52
Аз не съм романтична. Да ме шляпне по дупето, да го стисне, да ми намачка гърдите, да ме сграбчи, да ме обара едно хубаво... е без това не мога. Разните романтични жестове (да ми донесе цвете, любимия шоколад) са ми приятни, но чак жизнено необходими за да се чувствам добре, май не са. Приемам, че с тях се засвидетелстват някакви неща, обаче, та нека ги има - радвам им се. И да се гушкаме обичам, ама не ме свърта прекалено дълго Joy
Виж целия пост
# 53
И ние сме с две малки деца,при нас романтиката не е имало в истинския смисъл и преди тях.И двамата не си падаме по лиготии,жестовете и какво казваш и правиш е много важно за нас.След децата приоритети се промениха,но грижата,любовта и желанието ни не са се променили,просто ежедневието ни е друго.Пак ми купува любимия шоколад като се сети,цветя и подаръци спонтанно,пак си гледаме някой интересен филм/сериал като заспят децата.Но рози,сърца,мечета не са нашето нещо.
Виж целия пост
# 54
Аз не съм романтична. Да ме шляпне по дупето, да го стисне, да ми намачка гърдите, да ме сграбчи, да ме обара едно хубаво... е без това не мога. Разните романтични жестове (да ми донесе цвете, любимия шоколад) са ми приятни, но чак жизнено необходими за да се чувствам добре, май не са. Приемам, че с тях се засвидетелстват някакви неща, обаче, та нека ги има - радвам им се. И да се гушкаме обичам, ама не ме свърта прекалено дълго Joy

при мен гушкането винаги води  до други работи, не мога да седя толкова близо до него и нищо да не правя Smiling Imp

Явно много хора наистина смятат, че романтиката задължително е сълзливи клишета.

Аз като си представя някой да накъса букет рози да ги разхвърля по леглото или да ми казва речи за любовта и ми идва да въртя очи, не е моето.

Но има много други неща, които могат да се правят, ето каквото описва Лещичка за мен е романтика.

Или например онзи ден като спях след обед и той ме зави, да не ми е студено, беше ми толкова мило това.
Нормални отношения, но показват отношение и грижа
Виж целия пост
# 55
За романтика не знам, ама за любов е точно това- когато ти идва да го/я удушиш, ама в същото време завиваш, да не настине говедото
Виж целия пост
# 56
Когато децата бяха пи малки, наемахме детегледачка почасово и отивахме на хубав ресторант само двама. Няколко часа с хубави дрехи, грим, вино, само аз и мъжа ми. Сега вече са големи и продължаваме, задължително поне веднъж на две седмици . След 20 години още се гушкаме, казваме си че се обичаме. Пеперудите в корема са поутихнали, но още са там. Когато отиде до магазина, мъжът ми ми купува любим шоколад или бонбони, сега съм забранила, пе от толкова любов станах многотонна. Цветя не обичам откъснати, но пък заедно с него купуваме за двора. Малки жестове, да му сготвя любимото, той да ми масажира гърба, докато мия чиниите да мине и да ми целуне врата. Те държат брака толкова време.
Виж целия пост
# 57
Грам не съм романтична, даже ми е досадно. Цветя и подаръци, и то наистина хубави, получавам за поводи и от време на време, ако нещо е съгрешил. Това за мен обаче не е романтика, а жест от уважение. Както вече беше написано, много по-“романтично” ми е да покаже, че ме желае, да се съобрази с избора ми на филм, да ми направи кафе без да го моля, да ми направи масаж и т.н.
Нито си говорим на галено, нито се държим за ръце, не заспиваме прегърнати, но въпреки че сме заедно от 10 години и имаме дете, сексът ни е като през първите месеци (макар да е по-рядко). Въпреки че и моето, и неговото тяло претърпяха промени, все още се грижим за себе си, поддържаме се и мисля, че това помага да има тръпка. Любовта и романтиката не са всичко и изобщо не мисля, че са признак на здрава връзка. Истинската стабилност идва от взаимното уважение, грижа и мисъл за партньора.
Виж целия пост
# 58
Някои мъже не се сещат сами за такива жестове като да ти донесат кафето в леглото или да ти купят фунийка сладолед. Просто не знаели дали искаш (нищо че 20 години живеете заедно), но ако ги помолиш - ще си счупят краката да го направят, пак въпреки че 20 години живеете заедно.
Пък някои жени твърде надценяват романтиката, такава каквато е във филмите или в рекламите за маргарин. Да ме разсмее с някой забавен коментар, когато децата дружно се опитват да ми скъсат нервите ми е по-романтично от подарено цвете или шоколад.
Няма нужда да се робува на правила. Когато има любов всяка нейна проява се усеща като романтика. Когато сте изнервени от битовизми и преуморени (особено ако децата са малки), се случва страстите да позатихнат.  Понякога има нужда ти да проявиш първи нежност, друг път има нужда да се фръцнеш и да покажеш, че си бил позабравен, трети път да си го изговорите. А четвърти се оказва, че любовта просто си е отишла.
Виж целия пост
# 59
За мен романтиката е в отношението ни един към друг,  споделената загриженост. Да нямаш търпение да се прибереш след работа,  за да му видиш муцунката .
Да имате  ваш закачлив тон на говорене, да се разсмивате заедно , докосванията дори и навън . Небрежното  слагане на женската ръка на неговото бедро , докато се храните, също и
 да отпуснеш глава на рамото му.
Както се пееше в една песен  - Отпусни глава на моето рамо .....
Мъжът или поне моят такъв обожава галенето му с нокти по тридневната му брада . Доста любовно и интимно е това.
Колкото и секса да крепи взаимоотношенията,  другите мънички глезотийки са също поддръжка.
Аз не чакам подаръци и цветя . Живея за нещо в душата,  а не за очите .
Разните рози и лиготии не харесвам , но мъжът   дори и най - железният откъм емоции може да бъде разтопен и да стане поне малко романтичен към Жената.
А когато се стигне до тук :
- Благодаря ти , че си запомнил , че не обичам шоколадов сладолед  .
Топлотата  от  направеното / казаното е и за двама ви .
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия