Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Развитие на бизнес от друг град

  • 690
  • 8
Здравейте, от известно време имам идея, свързана с отварянето на вид заведение за хранене (нещо като пекарна). Идеята ми, обаче, е то да бъде в София, а аз не живея там. Споделих с някои познати и те бяха единодушни, че няма как да стане, освен ако се преместя в София, защото ако наема някой да управлява обекта, той със сигурност ще ме излъже и ще си взима от печалбите без да ми казва. Аз не съм склонна да се преместя в София, защото имам установен живот и бизнес в друг град. Освен това, аз нямам опит в управлението на обекти и бизнеси от такъв вид, така че не виждам как дори да се преместя в София, ще мога да го съблюдавам ефективно.

Въпросът ми е какво мислите, трябва ли да се откажа от идеята ми, поради гореупоменатите причини или има някакъв начин? Не мисля, че заведението би имало успех в града, в който живея, поради което това не ми е опция..

Благодаря предварително за споделените мнения!
Виж целия пост
# 1
Трудно начинание. Поне близо ли сте до София, за да можете да пътувате ако се наложи?

Наясно ли сте с минусите на ресторантьорския бизнес, колко трудно се намира персонал и тн. А за да наемете някой да го управлява вместо вас, ще е доста голям разход. Това си е един служител, който ще получава заплата.

Помислете дали да се захващате, щом казвате, че нямате опит.
Виж целия пост
# 2
Обикновен обект с обикновен управител. Ако знаеш как се действа в сферата, изобщо не мога да разбера какъв е проблемът. Нали веригите действат на такъв принцип.
Виж целия пост
# 3
Не, няма да стане.
Разчитай на съвестност някой да отваря в четири, докато ти спинкаш.
Виж целия пост
# 4
Не съм оптимист за подобно начинание. Ако не разбирате бизнеса в детайли и нямате доверен специалист да го ръководи не виждам светлина в тунела. Доброто тесто изисква повече от дистанционно ръководство.
Виж целия пост
# 5
Нямаш опит изобщо в управлението на такъв бизнес, а искаш той да е в друг град и без твоето пряко наблюдение? Трудно, почти невъзможно. Освен ако не назначиш за управител твой близък, на когото да си довериш всичко. Аз не бих. Тъкмо приключих приключение в частния бизнес, на разположение си 24 часа/ 7 дни в седмицата, няма изключение. Вече, ако успееш да се разраснеш, може и да мислиш за управител.
Виж целия пост
# 6
Нереалистично ми се вижда. За да има успех нещо подобно, трябва да работите здраво, всеки ден на място, за да си направите екип, поне 2 г. Това с управлението от разстояние е абсолютно несериозно. Особено, ако нямате опит. А и да имате, няма как да осъществате контрол и да работите с хората. Как ще разбирате какви са проблемите? Как ще задавате задачите? И как въобще ще очаквате, че хората ще ви имат уважението и ще спазват това, което очаквате от тях?
Дори да изсипете една камара пари, не знам дали ще имате усет да привлечете, подберете и запазите специалисти, докато развиете бизнеса?
Въобще има много неизвестни в уравнението. 
Виж целия пост
# 7
Аз не виждам как ще стане. Когато става въпрос за нов обект, който се очаква да се наложи на пазара, при тази конкуренция в София, при тези високи цени, когато доходите не растат, вие да си стоите вкъщи и да очаквате Управителя да прави заявки, да следи за реда, да отвори обекта, изобщо да управлява бизнеса като цяло- мираж ми е. Ще цари пълна анархия, как ще се доверите на този управител от днес за утре, че ще върши работата, както трябва? Не всичко става с пари, иска се здрава работа, за да успее бизнеса ти. За ново бизнес начинание без вие да сте там минимум 4-5 дни седмично, загуба на време и пари. Бих отворила само и единствено ако Управителя е много мой човек, иначе да го търся с обява - абсурд.
Виж целия пост
# 8
Щом няма близък, който да движи бизнеса вместо вас, трябва да имате поне някой, на който имате 100% доверие да ви препоръча съвестен управител. Защото в крайна сметка има и такива, не всички крадат, мамят и мързелуват, но трябва да сте сигурна. Да пуснете обява и да наемете непознат е огромен риск, който най-вероятно ще свърши зле.

Освен това положението, в което вие ръководите бизнес, без да го разбирате и познавате, може да е само временно. Защото и най-добрите управители рано или късно напускат. Особено в София, където постоянно се търси персонал. Така че рано или късно ще трябва да се преместите там и да присъствате лично, за да се научите. 

И трето - покрай всички подробности около създаването и отварянето на мястото и наемането на хора, ще ви се наложи да прекарате доста време в София, поне първоначално. При цените на хотелите и Air BnB е много вероятно наемането на квартира да излезе по-евтино.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия