Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Има ли близнашки майки, на които е правена амниоцентеза?

  • 2 630
  • 9
Здравейте, искам да попитам майките на близнаци, особено двуяйчни, ако има такива, които са правили амноцентеза, как мина?
Аз се интересувам, защото съм на 37 години и се колебая ужасно какво да правя, един ден съм твърдо решена да ги направя (трябва да правя две амноицентези, защото са двуяйчни), на следващия ден решавам, че една прецизна фетална морфология ще е достатъчна. Знам, че риска от аборт е много малък 0,5-1%, но при мен се удвоява  Cry
Моля ви, помогнете ми да взема решение
Виж целия пост
# 1
Здравей anna m,

Аз правих амнио преди една седмица/а от лентичката ми виждаш в коя г.с.съм/.Моите са в 2 отделни сака с 2 отделни плаценти/ако това те интересува,но това не значи,че са двуяйчни,но не това е важно/.
Аз съм на 27 г. и пътя,по който стигнах до амнито беше доста неприятен емоционално и за мен никакви числа и вероятности нямаше да ме успокоят и амниото беше единствената опция/много разочарована съм от лекарите в САЩ и цялата си бременност карам наплашена,но това е друга ттема/.
Процедурата се извърши от трима:моя лекар,сестра и ехографист,който гледаше на 3D/4D и много държеше аз да гледам и да виждам,яе не докосват бебетата или пъпната връв.Сестрата ме предупреди,че няма да усетя болка,а напрежение и така беше.След процедурата направо попитах лекаря си,ако ще има спонтанен аборт/генетикът ми беше наговорил камара ужаси/ до колко дни да го очаквам Cry.Отговори ми,че няма такова нещо и за 20 г.не му се е случвало/да не си първата разбира се/.Казаха ми един дн да лежа и това беше.Бях се панирала и едва ходех,но нищо ми нямаше и се чувствам прекрасно.След 3 ден ми се обади лекарят  и ми каза,че и двете бебета с нормални и са момиченца.Това е предварителния доклад,който не се различава от крайния ,който излиза след 2 седмици.
С казаното до тук не те агитирам за амнио NaughtyРешението е много лично,зависи от лекаря ти,как се чувстваш.....
Направихме грешката да отидем на генетична консултациа и/на нея нищто не могат да ти кажат освен статистически данни/,но попаднахме на изрод,който ми извади всички аномалии от дебелите книги и ни наговори куп страхотии #2gunfireи колко рискована била амниото накрая.Аз излязох разплакана от кабинета и се обадих на лекаря си за час за амнио!

Ако имаш вапроси пиши ми на лични  bouquet
Виж целия пост
# 2
Благодаря ти за бързия и изчерпателен отговор, Galfi, радвам се, че при теб всичко е минало добре и резултатите са добри. (и аз се чудя какъв е този генетик, бременните и сами си се плашат - няма нужда и лекар да им обяснява колко са страшни аномалиите, съчувствам ти за ужаса, който са ти причинили )
Всъщност постинга ти много ме успокои, не знам защо толкова се плаша от това амнио, май не е толкова пък страшно колкото си въобразявам. Мисля дори да помоля лекарката (тя е от Майчин дом, страхотен човек е) да направим амниоцентезите колкото е възможно по-рано - права си, имах предвид, че бебетата са в отделни сакове и са с отделни плаценти, затова ще са две амниоцентези.
И само да споделя вчерашния си разговор с лекарката в женската консултация (не тази от Майчин дом)- на въпроса ми какво ще правим, ако , не дай Боже, едното бебе не е добре,(аз няма да прекъсвам бременността) тя ми каза, че тогава се инжектирал медикамент, който спирал сърдечната дейност и развитието на второто бебе и си го носиш докрая - прозвуча ми изключително жестоко.
Благодарности и пожелания за леко раждане, бързо възстановяване,а двете кукли да са засмени и здрави, да ти носят само радост   bouquet
Виж целия пост
# 3
А всъщност аз знам, че от амнио при многоплодна бременност няма голям смисъл, защото нивата изкуствено са завишени заради броя на плодовете  newsm78.

Това е все пак не много приятна манипулация и донякъде рискова, така че преди да я направиш се консултирай добре дали има смисъл  Peace
Виж целия пост
# 4
Аия, ти говориш за биохимичния скрининг - при него е трудно да се изтълкуват резултатите при многоплодна бременност. За това след него се препоръчва амниоцентеза, а тя дава съвсем конкретни резултати.
Аз не я правих де, докторката не ме посъветва, заради повишения риск. Но като гледам май само Gafi е правила, и не в БГ.
Виж целия пост
# 5
Упс, верно така беше - извинете за подвеждането  Embarassed
Виж целия пост
# 6
Извинена си Ая  Heart Eyes

При мен биохим.скрининг нищо не показа т.е.всичко беше ок,но на феталната морфология се беше видяла някаква сянка в мозъка на едното бебче/знам,звучи ужасяващо/,не било нищо страшно,понякога част от развитието на мозъка и изчезвала до края на бременността,но също така има асоциация с Даун и още един синдром/хромозомна аномалия/,който е много по-страшен!Според лекарят ми и ехографиста нито едно бебе в тяхната  практика не е имало проблем и ако се отворил мозъка тази киста нямало да се види,но на мен не ми стана по-добре от това и затова напраих амнио.
Да,аз не съм в БГ,но това май няма значение-много зависи от лекаря,некадърници и свестни има навсякъде Naughty

Анна,успех каквото и решение да вземеш и пиши  bouquet
Виж целия пост
# 7
А всъщност аз знам, че от амнио при многоплодна бременност няма голям смисъл, защото нивата изкуствено са завишени заради броя на плодовете  newsm78.
Мен Мазнейкова ме отказа от амниоцентеза. Поради същите причини,( и съм сигурна, че за амнио говорихме, а не за БХС). Ходила сам само на 3Д и стандартните изследвания, както и 2Д ехо на всеки 2-3 седмици.
Виж целия пост
# 8
Аз лежах 4 дни от понеделник в Майчин дом на 10 тия етаж заради кръвоизлив и реших докато съм там да се кача до 14тия, там е националната генетична лаборатория,където се изпращат всички проби за БХС и от амнио. Консултирах се с шефа на лабораторията, проф.Кременски, много любезен, много интелигентен и търпелив човек - той първо каза, че не подлежа на БХС, защото резултатите на двете бебета се смесват и се получават усреднени стойности, които не са показателни и най-точната диагностика за потвърждение или отхвърляне на генетични аномалии е амниоцентезата. Разгледа много внимателно снимките от фетална морфология, която правих в началото на 13 г.с., видя изчислените рискове от нухалната транслуценция, каза, че са доста ниски (1:680 и 1:682 за двете бебета), посъветва ме между 18-20 г.с. да си направя още една фетална морфология, защото тогава имало и други маркери за Даун и ако всичко е ок и при положение, че имам контракции е по-добре да не правя амниоцентези
Виж целия пост
# 9
Ани, хубаво си направила, че си говорила с Кременски - аз само по ТВ имам впечатления от него, но ми спечели доверието.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия