Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Женска (добра платена) професия?

  • 3 339
  • 60
Здравейте!
Според вас коя е най-подходящата професия за една жена, която да е (доста) добре платена и престижна?
- Полицай (разследващ полицай);  |работа в МВР|
- Лекар;
- Пилот;
- Съдия/Прокурор;   |работа в съда|

Благодаря ви предварително!🙂
Виж целия пост
# 1
Нотариус
Виж целия пост
# 2
Зъболекар.
Колко добре трябва да е платена, в цифри?
Виж целия пост
# 3
С подкупите или без тях, че с тоя списък.
При всички положения полицай е най-зле платеното.
Лекар и пилот изискват години специализация. За пилот трябват и много финанси или да влезеш в програмите на големите авиокомпании (т.е. те да ти платят обучението срещу ангажимент за работа), което от България не става.
За съдя или прокурор трябват много много дебели връзки.
Виж целия пост
# 4
Вицепрезидент, депутат в евро парламента, дипломат, консул в посолство.

Лекар или следовател не знам защо се води престижно, при положение, че е супер тежка и мръсна работа, както и опасна. Пилот и прокурор/съдия са много интересни професии, но за заплатите не намирам информация в България.
Виж целия пост
# 5
Още ли не си решила какво да учиш? И само заплащането ли ще е от значение за теб?
Виж целия пост
# 6
Ако работиш здраво и имаш личностни качества, можеш да изкачваш стълбицата и да правиш пари почти във всяка професия. Така хаотично нахвърлени не ме грабват. За лекар е нужна душа и отдаденост за мен, а и личният живот ще страда. Жена полицай в България, м не!  За работа в съда също си е опасно, ако осъдиш някой опасен престъпник  примерно. Пилот жена звучи трудно също. Престижа го градим сами, не професията. Звучиш много амбициозно с тези заявки за престиж и много пари, но помисли добре кое пасва на теб самата, а не как ще седиш в обществото. Успех!
Виж целия пост
# 7
Зависи какво те влече и какви са възможностите ти - твоите, и на семейството ти, за учиш дълго и каквото си искаш. Ако ситуацията не е чак толкова розова, помисли какво умения имаш, за да намериш работа/ стаж след училище. Език, математика, компютърни умения, желание да общуваш/ продаваш, шофьорска книжка? Помисли си кои са твоите силни страни.
Виж целия пост
# 8
Лекар/зъболекар, там са парите.
Лекар - детски, детски офталмолог, гинеколог.
Виж целия пост
# 9
Теоретично най-високо платеното са финанси - банкиране или трейдинг в чужбина, като след това започнеш да реинвестираш сама спестяванията от високата си заплата. Ако си добра ще станеш милионерка  преди да навършиш 30 години. Но първо трябва да те приемат в добър чужд университет (от скапан такъв по-трудно ще си намериш добра работа), после трябва да успееш да го завършиш и не на последно място да имаш как да платиш за това. И винаги е нужен малко късмет.
Виж целия пост
# 10
Здравейте!
Според вас коя е най-подходящата професия за една жена, която да е (доста) добре платена и престижна?
- Полицай (разследващ полицай);  |работа в МВР|
- Лекар;
- Пилот;
- Съдия/Прокурор;   |работа в съда|

Благодаря ви предварително!🙂
За жена от посочените професии подходяща е лекарската - педиатър, гинеколог, кардиолог, офталмолог, УНГ и т.н. Но за това освен финанси и мерак за учене, трябват душа и сърце. Обаче заплащането високото започва след 6 години учене и 4 специализация.
Останалите професии са мъжки.
Полицай/ разследващ полицай - сблъскваш се с най-кофти гледките, с най-гнусните престъпления и престъпници. Не знам каква нервна ситема имат тези хора, как им се отразяват тези гадости на психиката и на живота извън работата.
Пилот - изключителни качества физически и нервно-психическа трябва да имаш , трябва да можеш да издържаш, да вземаш бързи решения, да преценяваш ситуации, да си адски хладнокръвен в критичен момент, защото от теб зависи не само твоят живот, а и на пътниците...
Съдия/ прокурор - виж за разследващ полицай.
Виж целия пост
# 11
Определено лекар, някоя по-ненатоварваща специалност, но следването и първите години е голям зор, после с малко часове работа може да изкарваш много
Виж целия пост
# 12
Просто не е вярно, че добрите лекари работят малко часове и в същото време изкарват много.
Виж целия пост
# 13
Не знам дали си наясно, че обучението за пилот в България е около 120,000 лв, а може и отгоре.
Виж целия пост
# 14
Няма някаква общовалидност.
Лекар е добре платено, но зависи от специалността - вътрешни болести или пластичен хирург.
Ако си добър лекар, със скъпа частна практика, за когото чакат на опашка с месеци наред, може и да живееш много богато. Ако си посредствен лекар, ще мериш кръвно и ще изписваш хапчета за кашлица.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия