Пост ковид и бременност

  • 617
  • 7
Здравейте, бременна съм в 30 г.с изкарах ковид  преди 2 седмици с силно главоболие беше минало и сега пак сьм с жестоко главоболие. При предишен ковид преди година ми помогна течен германий на абофарма хайде за жестокото главоболие, но сега лекарите не са сигурни дали е безопасно.Някоя мама пила ли е по време на бременност?
Виж целия пост
# 1
Беналгина също помага при главоболие , но не знам дали може да се приема от бременни .
Виж целия пост
# 2
Не е пост Ковид. При бременност главоболието се увеличава, за съжаление. Можеш да пиеш аналгин, парацетамол, Ибупрофен, но полека. В смисъл едно хапче на ден бива.
Виж целия пост
# 3
И аз съм на мнение , че е възможно да е от бременността . Имах близка приятелка с ужасно главоболие първите месеци , после отмина . Аналгин не се препоръчва за бременни , парацетамол може .
Виж целия пост
# 4
На мен АГ ми е казвал само парацетамол...аналгин не и ибупрофен също,защото той е нестероидно противовъзпалително а те са забранени по време на бременност
Виж целия пост
# 5
Пробвах с аналгин беналгин парацетамол даже лежа в аг в момента и ми вливат кетонал и сьщо нула ефект(( пратиха невролог на консулт за мен, не каза конкретно какво ми има, а мен от една седмица не спира да ме боли и дв тупти тая глава като болна като спира саио като спя.Назначи ми лекарство което се пие при епилепсия, почнах го но и от него никакъв ефект.Побърквам се от тревоги вече, мисля да я питам дали може да направим някакво изследване не знам, но скенера вреди на плода в 7ми месец съм:( всякакви мисли в главвта ми вече.
Виж целия пост
# 6
В такъв случай , явно нещата са по-сериозни .
Стискаме палци да е последствие от Ковид , да не е нещо притеснително и да отминава бързо . Успех !
Виж целия пост
# 7
Направиха ми скенер вчера на главата с контраст,казаха че не е опасно за бебето,сложиха ми и жилетка, не се откри нищо сериозно.Искаха да исключат тромбоза като опасност след ковид. Но вече цяла седмица не ми е спирало главоболието и за секунда:(каквото ми вливат в аг не повлиява изобщо.Твьрдят че явно е пост ковид и до там. Но аз не мога да продьлжавам така, страх ме е че от тия тревоги  и болки ще стане нещо и на бебето.Идва психиатър на консулт и ми изписа антидепрессант който бил безопасен през бременноста да се пме и изписвал и на други и гинеколожката ми потвьрди да го пия.Аз по принцип си имам тревожно разстройство и сега с тая болка съвсем откачам. Мисля да пробвам да го пия защото друго спасение няма явно,лекарсивото което невроложката ми изписа не помага и обезболяващите не помагат, то и не може да се пият постоянно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия