Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 82

  • 26 798
  • 586
# 60
Сега ходих до Христова и ме върна, трябвало да нося и епикриза. Аз имам само резултат от хист.изследван
Него ли да нося със стъкалцата?
Да ,носиш резултата.Но опитай ясно да и обясниш, какво искаш,защото тя прекъсва,мърмори и ако трябва да съм честна ,днес си взех резултата ,но само половината работа сме свършили😥Нищо ,че ясно обясних,че искам ново мнение за микробиологията,и нова ИХХ и въобще каквото се наложи ,да пуска ще го платя.Но получих това:

Занесох, за трето мнение при др.Факирова във ВМА ,тъй като двете ми хистологии имат разминаване ,а и ИХХ няма пусната  на микроинвазията,която е открила проф.Христова,нито на стъклото с ИХХ от предната хистология.Има ИХХ на тубуларния карцином,които се е оказало ,че е аденом според нея.
Виж целия пост
# 61
Ренджи, звучи ми мното добре. Ин ситу е!
Виж целия пост
# 62
Здравейте, дами Simple Smile
Днес взех резултата на мама от второ мнение от Александровска, но нищо не разбирам, ще може ли някой да ми каже какво означава. След скенер разбрахме, че има рак на гърдата с метастази с черен дроб и гръбначен стълб. Взета е кор биопсия.

Сега доколкото разбрах трябва да се изследва метастазата от черния дроб.
Виж целия пост
# 63
Ниско Ки, т.е. тумора е отдавна, щом има и метастази. Това е скаростта на делене на клетката. Хормонозависим- това е добре.
Но химията няма да се размине при метастази
Виж целия пост
# 64
Изпуснала съм ви. В Сити само аз ли останах да не плащам нищо - отказах им няколко пъти заплащане и сега на последния скенер в петък дори не ме питаха за заплащане. Вкл. като ходя за протоколи или за получаване на епикриза от лекаря. Говорих си с персонала там - повечето се оплакват, доста голямо текучество има, по-скоро заради това не бих започнала там лечение в момента, не е Ок да се лекуваш при недоволен персонал, иначе диспансера ще го изкарам някак, не виждам смисъл за още някоя и друга година да се местя.
Виж целия пост
# 65
Opossum, ти къде се лекуваш и тежко ли е лечението с този добър резултат?
Аз още не съм казала в офиса, че имам проблем.
Идея си нямам какво трябва да предприема. Онколога явно няма да е от Сити, като чета за там коменталите се отказах.
Една позната ми каза, че в Панагюрище има голяма онкоболница.
Моля за препоръки за онколог, за да започна да бутам, че нещо паника ме обзема.
Виж целия пост
# 66
keit79, в Панагюрище има само една болница, Уни Хоспитал. Тя не е онкологична, многопрофилна е с различни отделения.  Болницата е съврененно обзаведена. За онкологията решаващата дума е на
д-р Кръстева
,  която е началник там.
Виж целия пост
# 67
Кейт, ако си от София, според мен иди в Надежда или Токуда.
Виж целия пост
# 68
keit79, все още нямам лечение, чакам резултата от теста Ендопредикт и след него ще се реши.
Но засега съм ходила да говоря с онколог в Надежда.
По принцип се колебая между Надежда в София и Уни Хоспитал в Панагюрище. Май засега клоня към Надежда, защото до София мога да ходя с автобуса и сама, а до Панагюрище винаги ще трябва ММ да ме кара с колата. Освен това съм живяла 15 години в София и то близо до болницата, така че като ходя, познатият район ме успокоява. Също така най-добрите ми приятелки живеят в София, а да имаш подкрепа в такива моменти е безценно.
Та не знам дали е правилно, но ще взема и това предвид като решавам къде да се лекувам, а не само отзивите за болницата.
Виж целия пост
# 69
Opossum, при кого в Надежда ходи?
Този тест по твоя преценка ли го пусна или ти го назначи онколога?
Извинявай за многото въпроси.
Виж целия пост
# 70
Opossum, при кого в Надежда ходи?
Този тест по твоя преценка ли го пусна или ти го назначи онколога?
Извинявай за многото въпроси.
При проф. Щерев. Бях запазила първо при д-р Таушанова, за която също има добри отзиви и може да се запази през супердок. (Renji писа по-назад, че е ходила при нея) Обаче ми върнаха обаждане от клиниката и се оказа, че по случайност имаше свободен час и при професора и реших, че това е знак да ида при него.
Теста Ендопредикт ми го препоръча той, макар че аз бях чела за него тук и мислех да го питам дали си струва да се направи (доста е скъп, струва 4500 лева), но той ве изпревари. Каза, че не ме задължава да го правя, ако не искам, веднага може да ми назначи дата да почнем терапия, ако искам да съм при тях.
Иначе каза, че лъчетерапия ще има задължително, защото гърдата ми е запазена.
За химиотерапията ще говорим след теста. Ако тестът покаже висок риск, непременно ще има химиотерапия.
Ако покаже нисък риск, тогава може с или без химиотерапия  и ще  говорим допълнително.
На мен ki67 ми беше 40 при едната ихх и 20 при другата. Почти съм убедена, че тестът ще покаже висок риск, но все пак ще го направя, най-вече защото ММ настоява.
Иначе доста е натоварено и в Надежда. Чакалнята беше пълна, видя ми се абсолютен хаос и много подтискащо, но пък отзивите са добри, а аз нямам база за сравнение с друга болница.
Не се притеснявай че питаш, дано само успея да отговоря, че и аз още се лутам какво и как трябва да се направи. Heart
Виж целия пост
# 71
И аз правих Ендопредикт. До 9% се води нисък риск. Моят е 11% и това наложи химиотерапия. Така като чета всички в Надежда действат по един начин. Ренджи и тя писа за Ендопредикт евентуално при Таушанова. Аз съм при Мила Петрова.
Виж целия пост
# 72
Ами нормално, явно цялото отделение се водят от тези гайдлайни, които проф. Щерев ми показа и разпечата.
Но от това, което четох, тази област от медицината е такава, че лечение се открива с много пари, опити, изследвания и пациенти, а не просто от гениални лекари. Което няма как да стане в българска клиника.
Затова и ми вдъхват доверие лекари, които знаят какво се прави в чужбина и имат желание да се развиват.
Според мен този тест спецшално при мен няма смисъл, освен това трудно точно сега ще отделя тази сума, но пък от друга страна ако има дори и минимална вероятност да не правя химиотерапия, не искам после да съжалявам, че не съм го направила.
Надявам се другата седмица да успея да им преведа парите и да излезе резултата.
Виж целия пост
# 73
Да, така е. По тях лекуват. И на мен всеки път ми разпечатват нещо. Задължително си поискай среща с д-р Петров в Трансхеликс. Подробно ще ти разясни резултатът. Предполагам са ти дали телефонът му. Ако не кажи ще го потърся да ти го пратя.
Виж целия пост
# 74
Все още нищо не са ми дали. Изпратих пратката по куриер в четвъртък, в петък ми се обадиха да ми кажат, че са я получили, и че патолозите ще я погледнат в понеделник да решат кое блокче е добре да използват, и че трябва да преведа парите.
Може би като ми се обадят, че резултатът е готов, ще ми кажат нещо повече.
Но непременно ще си искам и разясняване на резултата, благодаря за съвета, мама Мони. Heart
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия