Съвети за печене на бутер тесто

  • 5 477
  • 11
Мисля да правя нещо като щрудел с кайма.

Един лист бутер тесто, кайма и пак бутер тесто.
Въпроса ми е как се пече:

Първо долния лист сам, след това да изсипя каймата и втория лист.

Или се слага всичко и се пече заедно?
Виж целия пост
# 1
Слънце,

Точно тази рецепта не съм правила, но други (и сладки, и солени) винаги пека заедно. Получава се.

*
Виж целия пост
# 2
ВСИЧКО ЗАЕДНО, НО ПЪРВО ЗАПЪРЖИ КАЙМАТА
Виж целия пост
# 3
Благодаря ви, ще пека заедно. Simple Smile
Виж целия пост
# 4
А на мене защо почти никога не ми става хубаво бутер тестото Cry Като пека нещо с плънка и отдолу остава едно такова клисаво,недоопечено.Какво да правя?
Виж целия пост
# 5
Е не ме стряскай така, след малко ще мятам вечерята във фурната.
Виж целия пост
# 6
Цитат на: ina0305
А на мене защо почти никога не ми става хубаво бутер тестото Cry Като пека нещо с плънка и отдолу остава едно такова клисаво,недоопечено.Какво да правя?


Ами може би не улучваш температурата? Трябва на силна фурна и на клю "отгоре и отдолу" ако пак не стане- включваш само "отдолу".
Виж целия пост
# 7
Плънката трябва да се отцеди добре, примерно ако е кайма с домати и пр., да се наклони съдът, и да се остави течността да се отцеди. Даже може и с ръце след това да се отцеди.
И фурната трябва да е предварително загрята на 220 градуса.
Виж целия пост
# 8
Цитат на: boo
Плънката трябва да се отцеди добре, примерно ако е кайма с домати и пр., да се наклони съдът, и да се остави течността да се отцеди.


Според мен това е разковничето. Ако ползвате Белла, едно от правилата им гласи точно това Wink
Виж целия пост
# 9
Слънце, какво стана с бутер-баницата?
Виж целия пост
# 10
Цитат на: boo
Слънце, какво стана с бутер-баницата?


Няма никой, изядена е Grinning  Стана супер наду се отвсякъде, моята плънка беше и по суха и стана супер.

Сега си мисля какво друго мога да запека в бутер тесто,  че имам още в хладилника.
Май ще пробвам щрудел с ябълки.
Виж целия пост
# 11
Цитат на: Slunce
Сега си мисля какво друго мога да запека в бутер тесто,  че имам още в хладилника.
Май ще пробвам щрудел с ябълки.


Опитай тази рецепта на Звездев  Grinning
http://www.btv.bg/week/?magic=coming&tale=156&s_id=10434
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия