За любителите на салати - тема 6

  • 55 420
  • 462
Добре дошли на всички любители на салатите!



 Линкове към  някои сайтове с рецепти за салати Simple Smile


Старата тема
 
рецептите  на Blagoslovena
Виж целия пост
# 1
Записвам се със салата от бяло зеле, краставици, домати, червен лук и магданоз, оцет, зехтин и сол.

Виж целия пост
# 2
Едно узо, една стандартна салатка за него и един юнак -лаврак Wink

Виж целия пост
# 3
Белла, имах вредвид частта за зелените подправки.
Иначе орехите ги кисна във вода ( старите орехи), за да им падне ....не си спомням точно каква...
Принципно ядки, пържен лук или бекон не се киснат в нищо, защото се променя текстурата им. А нали точно заради различната текстура се добавят
Виж целия пост
# 4
Виж какво интересно прочетох за съхраняване на орехи . Не съм го пробвала обаче
За да сте сигурни, че ядките няма да гранясват, добавете към тях един дафинов лист.
копирах цялото тук
Скрит текст:

По темата орехи:
Метод 1
Затворете като при класическото консервиране.
Не добавяме нищо друго, никаква вода или запарки.
Сега сложете бурканите в голяма тенджера да се стерилизират на 80 градуса по Целзий.
Готвим само няколко минути, докато се вакумира капака, обръщаме ги докато изстинат и толкова.
Орехите, които се съхраняват по този метод, не застояват, не плесенясват и издържат с години.
Метод 2
Орехите се пълнят в буркани (800 мл), слагат се по 2 буркана незапечатани в микровълновата фурна и се пуска за 1 минута и половина на пълна мощност (700-900W).
След това веднага ги запечатваме с капачките и ги обръщаме, завиваме ги да стоят така докато изстинат.
Издържат няколко години като пресни.
Подходящи са винтовите буркани-  предимно в малки буркани - 330 мл.
Като ги извадите отначало вътре ще се изпотят орехите, но това да не ви притеснява.
Щом няма достъп на въздух не може да се развалят.
От няколко години вече така си съхранявам орехите и сме доволни, понеже нямаме място във фризера за орехи и др., а в повечето случаи остават и като не са начупени червясват и се развалят.
ПОСЛЕДЕН СЪВЕТ:
За да сте сигурни, че ядките няма да гранясват, добавете към тях един дафинов лист.
Виж целия пост
# 5

салатка от печени бейби картофчета и млад зелен боб
С измислен дресинг - сок от мандарина, който остана от една друга рецепта, уасаби, дижонска горчица и малко лимонов сок. Не съм добавяла зехтин защото картофите и боба бяха печени със зехтин.
Виж целия пост
# 6
Sve, жива и здрава да си с този дресинг за зелева салата! HeartHeartHeart Моят мъж не обича и вчера сложих мъничко, с идеята да е повече за мен. Не стигна! Днес пак, този път сложих повечко. Направих я с 50мл оцет и другото пропорционално, като обаче разбърках да се разтопят добре сол и захар, това сгъсти и самия дресинг и частично го емулсифицира. После чаках 40 минути вчера, днес ще е малко над час - толкова крехко зеле не съм яла никога!

Настъргах на много тънко ренде, това със сигурност играе роля.

Снимка щракнах, визуално не е нищо особено, но вкусово беше като в едновремешните кебапчийници като поръчаш тройка кебапчета със зелева салата. Heart Аз много харесвах точно онази купешка зелева салата.

Виж целия пост
# 7
У нас както казах, каквото има в хладилника
 
Виж целия пост
# 8
Криси, сподели моля тоя дресинг за зелева салата, пропуснала съм го явно.
Късно се включвам, изядохме салатата и снимка няма. Рукола с круши и запечени орехи. Подправих я със  смокиново балсамико, сол и съвсем малко зехтин.
Виж целия пост
# 9
Пипи, ето тази, пост 732 нa Sve. Важно за мен беше и че морковът е точно 2х повече от зелето, аз мислех, че са що-годе поравно.

https://bg-mam.ma/p/1530516/47177010
Виж целия пост
# 10
Започва сезона на по питателните салати

Виж целия пост
# 11
Криси, благодаря ти! Радвам се, че ти е харесала салатата. Рецептата е от един ресторант.
По-вкусна е като престои 24 часа овкусена. Пропорциите за зеленчуците са 2:1 или при мен - 1 кг зеле и 500 грама моркови, чушки и целина. Продуктите за дресинга смесвам в купа и заливам върху нарязаните зеленчуци.
Виж целия пост
# 12
*sve*, и от мен голямо благодаря, не мога да се спра да я опитвам 🤣, не знам що остане ли нещо след 24 часа, но е ужасно вкусна, особено с хубаво, меко зеле!
Виж целия пост
# 13
И аз предлагам вариант със зеле, доста вкусна салата - с моркови, краставица, сурими и дресинг от майонеза, горчица, зехтин, захар и сол

Виж целия пост
# 14
Направих и аз салатата на *sve*.
Утре вечер ще кажа как е.
Тази вечер - айсберг, рукола, краставица, радичио, репички и дресинг с мед и горчица.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия