Арома масла, които ще помогнат в борбата със стреса

  • 446
  • 3
Арома масла, които ще помогнат в борбата със стреса

Стрес, стрес, стрес.. бича на 21век! Вече като че ли всичко би стресира.. трафика, ангажиментите, работата, та дори близките ни… начините за справяне с него са немалко, а има и един, който дори просто може да включите в стаята си чрез дифузер и да се насладите на ефекта му..

(Вмъквам, че не съм дистрибутор на етерични масла, но използвам в ежедневието си, както и в масажи - тъй като това е едно от нещата, които се занимавам.) - с тази вметна може би става ясно, че маслата могат да се ползват чрез дишане, чрез втриване в кожата, а някой от тях и с вътрешен прием.

Та нека продължа по темата как да си облекчим стреса докато сме в апартамента си:
Ако живеете с хроничен стрес, практикуването на техники за ума/тялото (като медитация на вниманието) и разговорите с професионалист по психично здраве може да помогне за намаляване на тревогите ви и да отпуснете ума си. Има и някои изследвания, които предполагат, че ароматът на етеричните масла за ароматерапия може да помогне.
Този метод може да бъде естествено средство за облекчаване на стреса, практиката включва вдишване на аромата на етерични масла, които се извличат от растения, за да се насърчи здравето и благосъстоянието - ето така природата ни дава решение, за нещо, което градската среда ни предизвика.

Какво е ароматерапия?
Ароматерапията е холистична практика, при която хората вдишват етерични масла. Доказано е, че носи много ползи за уелнес и облекчаване на стреса. Проучванията показват, че ароматерапията наистина има ефект върху мозъка и може да промени поведението. Например розмаринът, лавандулата и другите аромати, които ще изброя по-долу, са едни от най-популярните аромати за ароматерапия.

Вашата обонятелна система влияе директно върху частта от мозъка ви, която регулира емоциите. Ето защо миризмите могат да предизвикат спомени и да предизвикат чувства - както отрицателни, така и положителни. Ароматерапията може да помогне за намаляване на стреса и безпокойството, за да осигури общо състояние на спокойствие.

Действително ли етеричните масла облекчават стреса?
От векове етеричните масла, които облекчават стреса, са били използвани за подобряване на психичното здраве - но работят ли? Изследванията показват, че различните аромати действително могат да помогнат за облекчаване на определени видове стрес и безпокойство и днес е доста широко прието, че етеричните масла могат да насърчат релаксацията, да намалят безпокойството и да подобрят цялостното здраве.


Ето и най-добрите етерични масла против стрес:

Най-добро за релаксация: Лавандула
Най-добро за сън: Лайка
Най-добро за медитация: Портокал
Най-доброто за тревожност: сандалово дърво
Най-добро при стрес: градински чай
Най-добро повдигане на настроението: лимон
Най-добър за дифузия: бергамот
Най-добро за локално приложение: Роза
Най-добър за депресия: жасмин
Най-добър за почивка: Иланг-иланг

Благодаря, че ме изчетохте. Оставам на линия за вашите въпроси относно здраве, форма, хранене и уелнес.
Виж целия пост
# 1
Ванилията за какво е? Ходя в един магазин за разни индийски, китайски...стоки така мирише вътре, че после главата ми се мае, но много отпуска.
Виж целия пост
# 2
Ванилията за какво е? Ходя в един магазин за разни индийски, китайски...стоки така мирише вътре, че после главата ми се мае, но много отпуска.


Уникален аромат. Ванилията предизвиква усещане за релаксация и спокойствие, улеснява заспиването – често се използва при промени в настроението.
Виж целия пост
# 3
А възможно ли е определено масло, което на един помага за даден здравословен проблем, да предизвика главоболие у друг?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия