Цените в България и в чужбина

  • 21 591
  • 752
# 480
като е евтино в София, кажете откъде да си купя в центъра кроасан, който да е по-евтин от тези във Франция, моля?

Била, Лидл или каквото там намериш. И даже са по-добри от тези в кафетерии, защото ги пекат няколко пъти дневно и са по-пресни, с малко късмет и топли.
Виж целия пост
# 481
като е евтино в София, кажете откъде да си купя в центъра кроасан, който да е по-евтин от тези във Франция, моля?
в пекарната на супермаркет
Виж целия пост
# 482
Понеже някой спомена цените във Франция. Лятото бяхме в Сен Тропе и цените ми се видяха доста скъпи,дори и за обикновена пекарна. Но след това отидохме до Марсилия и разбрахме,че те просто такива са си цените във Франция. Добавям цените предполагам,че им е някаква оборотна пекарна, защото всяка сутрин имаше огромна опашка.

Виж целия пост
# 483
тези пекарни са и patisserie (сладкарници, производители на пасти и торти), не са "обикновени пекарни"
цените не са много по-различни от тези в аналогични места в София.
Виж целия пост
# 484
Май е трудно да се обясни разнообразието и разликата между ръчно и заводско производство, регионите и още куп непознати феномени.
Виж целия пост
# 485
Хич не е трудно, когато човек уважава тялото и стомаха си.
Виж целия пост
# 486
Дано авторката на темата се включи отново.Беше писала,че след посещение в Испания пак ще сподели.Междувременно попаднах на такава тема с коментари на живеещи из ЕС.Сравнени цени в Испания и Нидерландия и мин.заплащане.Всеки си мисли,че в Нидерландия е скъпо,но заплатите са големи.Не е така,да не говорим за много високите наеми.По-късно ще сложа снимките в скрит текст.Забравих как се получава от телефона и моля да ме извините.
Скрит текст:


Горното е преди данъци.
Много са приятни испанските цени дори за българи.
Виж целия пост
# 487
Не разбрах точно горните сметки,но каквито и сметки да се правят е сигурно,че в Нидерландия доходите са по-големи от тези в Испания...
Виж целия пост
# 488
Май се сравняват двете страни, като цените са х3, а заплатите не са чак х3.

България не се сравнява този път, че ще стане смешно.
Виж целия пост
# 489
Има ги по-горе минималните заплати в двете страни.2069,96 в Нидерландия.1,134 в Испания.Да,разлика от 935,96еу. в полза на Нидерландия.Цените на касовият бон за едни и същи стоки в двете страни.В Нидерландия са от техният уж народен магазин АХ.Не месарници,пекарни и др.луксове.Накрая сметката е пет пъти по-висока  сравнение с Испания.Мисълта ми е,че навсякъде народите сравняват,не от добро.Излизат нидерландски статистики,че в известната им като богата страна,вече има хора,които пропускат по едно хранене през деня.Не заради здравославен начин на живот,или някакви лични предпочитания.Затова няма място за упреци,че и българи сравняват и се възмущават от цените у нас.
Виж целия пост
# 490
Аз откога разправям, че никъде нормалните трудещи се не живеят лек и безгрижен живот. Това го е имало 70-те и 80-те, ако изобщо.
Виж целия пост
# 491
В Нидерландия майчинството е 16 седмици. Хората си ги изработват тия заплати...
А това за пропускането на хранене.. Там е пълно с всякакви магнолии. Ако са част от извадката, този отговор не ме учудва.
Работя с холандци от 15 години. Нищо не пропускат Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Виж целия пост
# 492
Няма как да е пет пъти по-висока... Цените в Нидерландия са приблизително два пъти по-високи от тези в България...
Виж целия пост
# 493
Хайде пак се почнаха глупостите, холандците гладуват като в Африка..
Даже може на еднократно ядене да минат, има и такива 100%.

На много места в Европа майчинството е 4 месеца, никъде няма 1-2, дори 3 години като у нас, дори безплатно.
И аз помня още един швейцарец, как ми се оплакваше, че е зле при него, а взимаше над средна за там заплата.

Според повечето чужденци, е непонятно как у нас има такива цени на имотите и масово хората имат по няколко, та едно има за какво да завиждат.
Виж целия пост
# 494
Аз откога разправям, че никъде нормалните трудещи се не живеят лек и безгрижен живот. Това го е имало 70-те и 80-те, ако изобщо.

Първо аз мисля че животът на трудещите се навсякъде е по-добър сега отколкото някога. Има и по-добри лекарства и по-добра техника в болниците и при зъболекарите, да не говорим за жиесемчето в джоба и експедия и всякакви речници в него.

Второ - трябва да се разберем какво е "лек и безгрижен живот".  Всеки има грижи, защото всеки достига границата на възможностите си. Нещата опират до това за какви точно грижи говорим.  Какво не ти достига, но на фона на това което вече си купил. 

Много хора, сериозно вярвам че всъщност болшинството хора... и това почти не зависи от държавата... имат изкривена (за мен!) идея как да си харчат парите. Ще си вземем скъпа кола, а после ще се жалваме на колеги с по-малка заплата, че сандвичите били скъпи.   Ще си купим куче, ще харчим яко за храна, подстригване, зъболечение и още лечение на кучето, но ще се оплакваме че бензина много скъп, няма пари за колата, няма пари за велосипед дори. Ще си вземем последния модел айфон или самсунг, но после ще се жалваме, че не може да си купим един шоколад, щото скочил двойно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия