Да остана ли с мъжа си или е по-добре да се разделим?

  • 14 583
  • 219
Здравейте,

С мъжа ми сме от 3г заедно и почти 1г така да се каже разделени, поради това, че аз имам да оправям документи в моят град а той е в чужбина, но по принцип аз се прибрах за малко, а реших да поостана докато свърша работата поне, и да си изясня нещата между нас.През първата година и половина беше уж ковид, че не излизаме, а и аз бях влюбена.т.н.Той обещаваше много неща, които не изпълни.По време на бременността не ми обръщаше внимание, с извинение че много работеше уж за да има време като се появи детето.Баща му заяви, че детето ще се казва ххххх месец преди да родя.Стана ми ужасно обидно, заповеди не приемам.Мъжа ми така и не намери време да обсъдим името на детето, че и го реши след като се роси и уж че го измислил той, каза същото име както заповяда баща му.Тъпачката аз се съгласих, вярвах на всичко което ми обещава, реших да направя компромис.Няколко месеца след това всичките му глупости излязоха наяве, каго започнах да задавам въпроси той избяга и спа в кората няколко дни, не вест ни кост, остави ме с детето на ръце, защото съм викала, била съм нахална, много съм питала.Викнах полиция и го намериха.Върна се в къщи, до 2-3 месеца същата случка, пак полиция, то годи път си тръгнах, за да си избистря главата.Дължи ми много пари, започна лека полека да ги връща, но не е там въпроса.Доста време мълчах и вярвах, спрях да мълча и сега вече си позволява да ми крещи като му кажа какво мисля.Искам да сменя и името на детето, тя е на 1.8м, не мисля, че ще е кой знае какъв шок за нея.Той е против, но аз въпреки че ми е годно че баща му ще се почувства зле, ми е ужасно да произнасям това име, знаеейки, че клекнах пред хора, които не ме уважават ако не изпълнявам, ако имам мнение различно от тяхното, че и ме кълне майка му.Знам, че ако сменя името това ще е края, но по принцип не би трябвало.Споделих му колко ужасно се чувствам, не мисля че му пука, иска си това име.В същото време, при спорове ме обижда, около него ке чувствам като на тръни.Чудя се, дали това е просто временно заради грешките и моите реакции, полиция и т.н(бях уплашена, без пари, и паникьосана), или на всички семейства се случва да имат период в които да си нагласят характерите?Нямам роднини освен детето и не мога да разчитам на никого, не ми се иска да съм сама или да допусна грешка в живота си.Имате ли мнение?
Виж целия пост
# 1
Чак името да сменяш не ми се струва добра идея.
Виж целия пост
# 2
Струва ми се неподходящо смяна на името на детенцето. Много е конфликтно решението. За другите неща както се сещаш. Не бива да изтичат семейните финанси незнайно къде. Родителите му някъде наблизо ли са или е България? Никакво месене от тяхна страна повече
Виж целия пост
# 3
Детето ви сега при него в чужбина ли е или е с вас в България?
Виж целия пост
# 4
Смяна на името е супер дълъг и сложен процес. Успокой се и не си го причинявай това. Зарязвай го и си гледай детето и живота.
Виж целия пост
# 5
Не, разбира се, че не са всички семвйства така,  При това постоянно  неразбирателство не знам защо си решила, че е добра идея да родиш дете, но вече е факт,  Устройвай си живота без него, дано ти върне парите.
Името на детето не се сменя току така, вероятно ще трябва да се откажеш от тази идея.
Виж целия пост
# 6
Това изобщо не е "напасване на характери". Твоят мъж просто не може да застане и да поеме отговорност за действията си и му е най-лесно да се скрие в колата, докато всичко отмине. Името на детето е най-малкият проблем.
Явно се влияе от родителите си и щом една година не му е стигнала да изясни на себе си какво иска, и следващите 10-20 няма да му стигнат.
Майка му те кълне, а той какво прави в този случай? Защитава ли те?
Не бих се върнала. Той не те уважава, очевидно и семейството му също. Ще бъдеш една безгласна буква. Гледай си детенце и се радвай на живота.
Виж целия пост
# 7
Ама вие кога сте живели заедно?
Виж целия пост
# 8
И на мене сметките не ми излизат май. Детето е на 1г8м плюс 9м бременност стават 2г7м, а тя пише, че от 3г са заедно, т.е. е забременяла на петия месец връзка ... Емиии кво да очакваш, та ти не си го познавала. И не, не е така в нормалните семейства. Там хората си говорят и обсъждат важните неща. А за името, в родилното питат майката как да пишат детето и е можело да кажеш каквото име искаш.
Виж целия пост
# 9
А аз, честно казано, нищо не разбрах относно същността на проблемите. Поредната необмислена връзка, базирана само на пеперуди в корема май, но точно какви са проблемите не ми стана ясно. И поредният акъл след дъжд качулка.
Единствено не мисля, че смяната на името е нужна - хем много разправии и съд, а може и да не мине номерът, хем са изгорени мостове, а не знаеш един ден дали няма да ти потрябва я подпис, я друго от бащата.
Виж целия пост
# 10
А освен това на едно име могат да му се измислят 99 галени варианта.
Виж целия пост
# 11
Това забягване за дни в гората, търсене с полиция, неспазени обещания, парични дългове и "глупости" - свързано ли е с някакво психическо заболяване, наркотична или хазартна зависимост? Много странно звучи цялата история, нищо нормално няма в нея, а най-странното е, че след всичко изложено, големият проблем всъщност е името на детето?  Моля ако някой е разбрал, да "преведе" за какво става въпрос.
Виж целия пост
# 12
Ако името е нормално, остави го! Не бъди емоционална.
Виж целия пост
# 13
Гората? Колата?
Виж целия пост
# 14
По хората е спал може би.
Аз нищо не разбрах така или иначе от целия пост.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия