Баща ми и ненормалните събития покарай него

  • 7 989
  • 109
Здравейте!
Не знам как точно да започна темата, защото вътрешно ме гризе съвестта, че ще злепоставя важен за мен човек, макар и само анонимно.
Имам нужда да си излея душата и да получа някакви насоки.

Главният герой в историята е баща ми. Израснах в изключително небалансирана среда, в която преобладаваха скандали, викове и обиди. Вкъщи хвърчаха чаши, чупиха се чинии, имаше припадъци, нервни кризи. Все неща, които биха могли да съсипят една крехка детска психика.

Няма да изпадам в повече подробности, само искам да спомена, че този човек е вманиачен на тема контрол. Преди време майка ми забеляза приложение за следене на локацията в телефона си, което очевидно не беше изтеглено от нея. Вкъщи на двора сложи камери на сумати места без да дава логично обяснение на никого.

Преди време бях набарала едни съобщения, в които ясно си пролича, че изневерява на майка ми. Тя също беше наясно. За да впечатли въпросните дами се беше представил като успешен, разведен бизнесмен. Беше изпращал снимки на домашния ни любимец, на разни картини и мебели (които не бяха наши Joy). Пълна лудница. Така и не можах да намеря отговор защо майка ми никога не направи крачка към кантората на някой бракоразводен адвокат.  

Изнесох се. Вече живея сама в столицата, но все още поддържам контакт с тях. Следователно техните действия и решения все още ми влияят.
Баща ми идва в апартамента ми сравнително често, оставал е и сам в него. Има ключ, който не бих могла да си поискам обратно, все пак ми е баща.

Не знам дали старите събития ми създават фалшиви тревоги или наистина вътрешното ми чувство се опитва да ми подскаже нещо, но имам необосновани подозрения, че е сложил някакви скрити камери в апартамента ми. Информиран е за неща, които не си спомням да съм му споделяла. Между нас липсва всякаква комуникация, не мога да бъда директна с него и евентуално да му задам въпросите си в прав текст. Просто ще ме отреже.

Другото което е наскоро установих, че изневерява на майка ми с поредната жена. Разрових се в профила ѝ и забелязах, че на няколко сторита се е отбелязала в София.
Чудя се дали пък тя не е в основата на мотивите му да идва толкова често до София и то все да “улучва” моменти, в които мен ме няма в апартамента.

Може би всичко това Ви звучи налудничаво, но наистина имах нужда да си го излея. Моля за някакъв коментар. Не знам как да действам. Как да потвърдя или да опровергая тези подозрения.
Да, възрастен човек е и има право да прави каквото си поиска, с когото си поиска, но тези жени, с които се захваща са пълни откачалки. Едната в продължение на седмици идваше да оставя яйца и кутии от кибрит в двора на баба ми…Накратко опити за магии. Изтръпвам при мисълта за такива неща. Не искам да оставам безучастна, когато става въпрос за нещо, което пряко или непряко рефлектира и върху мен.

Тази вечер баща ми отново ще идва в София сам. Утре аз имам полет за чужбина. Още едно странно съвпадение Simple Smile) Не искам да си представям какво се случва в домът ми, когато ме няма
Виж целия пост
# 1
Не го допускай в апартамента ти, когато ти не си там и говори с него в прав текст за действията му, които касаят теб.
За отношенията между него и майка ти не се меси, не е твоя работа.
Виж целия пост
# 2
Ако си под наем в жилището и си плащаш сама сметките, смени ключалката и да не е стъпил повече без покана.
Ако обаче си финансово зависима от него, помисли в посока независимост. Майка ти да му сърба попарата.
Виж целия пост
# 3
Апартаментът негов ли е, та се чувства добре дошъл?Виж целия пост
# 4
Има специални детектори за подобни устройства като камери, подслушватели и т.н. Има си магазини за такава техника.

Апартаментът негов ли е? На семейството ли е? Под наем ли си? Ако не е негов и сама си изкарваш парите, независима си от него, аз лично като нищо ще сменя ключалката и няма да го допускам по никакъв начин.

На колко си години?
Виж целия пост
# 5
Апартаментът негов ли е, та се чувства добре дошъл?


Под наем съм. Настоява да покрива половината от наема, въпреки че никога не съм го молила за нищо подобно. Всеки месец ми превежда Х лв. Няколко пъти просто му връщах парите обратно по сметката, но това не го спря. Майка ми обожава да ми чете морал как просто искали да ми бъдат опора и затова баща ми бил толкова настоятелен на тази тема. В края на краищата аз излизам неблагодарна. На този етап нямам възможност да сменя ключалката, защото в договора ми за наем е изрично упоменато. В началото си плащах сметките сама. Веднъж си бях оставила платежното от EasyPay в колата на майка ми…От този момент започна частично да плаща и тях.
Виж целия пост
# 6
На твое място намирам начин да изчистя жилището от камери и микрофони и се изнасям в друга квартира, до която той няма достъп.
Виж целия пост
# 7
Щом не си го молила за нищо подобно, значи можеш да се оправяш сама с парите.

Ами, каквото и да ти напишем, нещата са в твоите ръце. Трябва да се изправиш срещу него и категорично да сложиш границите. Аз лично не бих търпяла нещо подобно и за минута. Говори с човека, който държи апартамента и му обясни за какво става въпрос. Решение на такива ситуации има, ама с търпение от твоя страна, няма да станат нещата.  

Ако се притесняваш, че си следена, както казах има специални магазини за такава техника, иди да си направиш консултация. Оглеждай добре за нови предмети (обикновено са малки), които не си виждала.

P.S. - коментарът на Ева+ ми е най-логичен. Аз бих направила същото. Grinning
Виж целия пост
# 8
Сложи ти камери, ще видиш какво пипа и кого води Simple Smile)
Виж целия пост
# 9
Защо да се мести и набутва с нови разходи, ако жилището я устройва. Просто трябва да се научи да води разговори като голям чове и да се отстоява.
Виж целия пост
# 10
Баща ти е много голям любовчия! 😂
На ум ми идва да изценираш разговор по телефона, където да споменеш нещо интересно и да чакаш някаква реакция от него. Или да каниш хора да видиш дали ще реагира.
Другият вариант е ти да сложиш камера.
Ама че история! 😅

Другото важно - аз отдавна да съм поговорила с него за отношението му към майка ми и да се стяга.
Виж целия пост
# 11
Сложи ти камери, ще видиш какво пипа и кого води Simple Smile)

Леле, мен ще ме бъде страх какво мога да видя, ако става въпрос за собствения ми баща. Grinning
Виж целия пост
# 12
Децата не дължат неща на родителите си. Винаги е обратното - родителите са тези, които дават, които приютяват. Вие не му дължите ключ от апартамента си. Вие вече сте възрастен човек и това си е вашето пространство. По-добре да си върнете тази независимост, ако не можете да смените ключалките и да направите труден разговор, по-драстично би било да смените апартамента и вече да не му давате достъп до него.

Това с парите си е негова работа - може би изкупува вината, че си води любовницата там. Тъпо е, ама щом има да дава, да дава. Това пак не би трябвало да Ви задължава по никакъв начин

За майка Ви нямам съвет - и тя е възрастен човек и щом е избрала да си затвори очите, няма какво да направите, освен да бъдете рамо. Но пак, не е хубаво да Ви набъркват в тези техни отношения. Имате живот за живеене.
Виж целия пост
# 13
Много гнусно, ама си представям как девойката се разхожда гола вкъщи или прави секс на дивана в хола и тате гледа.
Виж целия пост
# 14
Боже Господи!
На твое място бих си сложила камера. Ама очевидна камера. По реакцията му ще разбереш. Кажи, че си опасяваш от кражба, от хазаина, който тайно влиза (само баща ти да не тръгне да се разправя с него). Ясно е, че майка ти се самозаблуждава. А той защо всъщност идва? Да ти наглежда жилището докато те няма? Или друг мотив изтъква?
Разрови навсякъде и ако намериш нещо го махни. Можеш да си поискаш ключа. Кажи, че ще го дадеш на приятелка/съседка, която да ти полива цветята докато те няма за да не се разхожда той до софия.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия