Ново или старо строителство - какво да изберем? Задайте въпрос към консултант на City Properties

  • 4 407
  • 18
# 15


9 важни правила при избор на ново жилище
Покупката на ново жилище е важен етап в живота на всеки човек. Ако сте решили да предприемете такава стъпка, не забравяйте, че тя има дълготраен ефект и трябва да бъде добре преценена и обмислена. Kои са важните правила, които да следвате при избор на ново жилище можете да прочетете ТУК.
Виж целия пост
# 16


Всички знаем, че често предпочитаната височина на жилището е между втория и петия етаж. Макар цените на първите и последните етажи да са по-ниски, в сравнение със средните етажи на сградата, те продължават да бъдат неособено привлекателна опция за купувача.

>>> Вижте новата ни статия, в която разглеждаме предимствата и недостатъците на жилищата на първи и мансарден етаж.
Виж целия пост
# 17
Здравейте, Константина,
Благодаря за възможността да зададем въпросите си към вас.

В близко бъдеще със семейството ми планираме покупка на апартамент, но имам големи колебания на какъв тип строителство да заложим. Живяла съм дълги години като дете в стара кооперация в центъра и преимуществата на старото строителство за мен са усещане за простор и светлина, високи тавани, качествено изпълнение и ниско ниво на шум. Новите кооперации ме привличат с модерната си архитектура, чистота, с подредените входове и общи части, но ме потиска шумът в сградата и усещането, че си затворен в кутийка.
Моля да ми дадете съвет според вас действително ли новото строителство е по-добро и ще запази ли цената и качеството си във времето?
Виж целия пост
# 18
Здравейте,

Старото строителство поражда във Вас чувство за сигурност, защо е познато. В цялата страна "старото" тухлено строителство изглежда по почти един и същи начин, в повечето случаи функционално и удобно за нуждите на хората в периода, в който се е строило. Тези жилища са се доказали във времето, но дори и най-качественото строителство има нужда от поддръжка. Ако това не е правено, ще се наложи да се заредите с търпение и средства за ремонтни дейности.
Благодарение на бързо развиващата се архитектура у нас, сградите започват да придобиват идентичност, като, разбира се, проектирането се съобразява изключително много с търсенето на пазара. За да вземете решение, е важно да разгледате и други фактори, като локация например. Обикновено старите тухлени кооперации са съсредоточени в централните части на града, което неминуемо се отразява на цената на имота. Относно новото строителство – смятам, че може да откриете на пазара просторни жилища с прекрасно разпределение, за да имате комфорта, който търсите.

За да вземете решение, е важно да разгледате конкретни предложения от двата типа строителство и да направите съпоставка на цените и предимствата. Нашият съвет е да съобразите както разпределението на апартамента, който Ви е направил впечатление, така и разположението му спрямо другите апартаменти в сградата. Обърнете внимание на фасадата, колко процента от външните стени са решени с дограма и каква е като вид. Дали апартаментът е в близост до асансьорна шахта, каква е енергийната ефективност на сградата, дебелина на преградните стени, инсталации и т.н.
Като заключение можем да кажем, че изпълнено качествено, както новото, така и старото тухлено жилище може да бъде отлична инвестиция.

Можете да прочетете повече информация как да изберете строителна компания ТУК.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия