Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Не точно кърмаческа стачка

  • 538
  • 3
Здравейте мами,

До преди седмица се кърмехме без никакви проблеми. От седмица обаче бебо суче по 5 мин и започва да се дърпа и да се извива.Изправям го да се оригне, но той не иска да захапе вече нито едната гърда, нито другата. Изчетох детайлно статията за кърмаческа стачка в Библиотеката - поведението му е като във втората част т.е. нервничене. Понякога плаче когато се опитвам да му дам отново да суче, а друг път се смее. Това поведение не е на всяко хранене. Вечер преди сън например не мога да го отлепя с часове. Горе долу разбирам за какво става дума и спазвам съветите - спирам телевизора, спускам щорите, изнасям телефоните. Но все пак се притеснявам.
1. Ако сте имали такива проблеми колко продължиха при вас?
2. Започнахте ли да дохранвате с изцедена кърма?- аз засега не го правя
3.Ако суче активно 10 мин от едната гърда и не иска другата - да изцеждам ли или да я предложа след известно време пак.
4. Възможно ли е сега да успява да изсуче от 2-те гърди за 10мин. толкова мляко, колкото преди е изсуквал за 20-30 мин.
Моля, споделете своя опит, защото вече започвам да се плаша като се опре до хранене, а преди ни беше най-любим момент.Благодаря ви.
Виж целия пост
# 1
Здравей,
според мен това не е стачка, ами бебо се е научил да изсуква необходимото му количество за по-кратко време.Ако след като пусне едната гърда го оригнеш и предложиш другата и той отказва, не го насилвай повече.Може просто да се е нахранил и затова да плаче и да не иска да захапе.Можеш в този случай, за да си сигурна че поема достатъчно мляко, да му предлагаш по-често гърдата, той ако е гладен ще суче.
Не е добра идея да даваш добавка с биберон за сега.Ако все пак е някаква стачка, това може допълнително да го обърка и да предпочете биберона.А на неб не ти е това целта, нали?Ева в началото също висеше по един час на гърдата и в един момент започна да се наяжда за 10-15 минути.Сега суче по-дълго само когато се приспива.
Ето ти една тема на SZA  със същия проблем, когато бебоците ни бяха горе-долу на тази възраст.Трябва да знаеш, че е преодолимо и да бъдеш спокойна.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4020
Виж целия пост
# 2
Здравей! Моята бебка след 3 -ия месец през цялото време сучеше само по 5 минути. Така, че бебото ти най-вероятно вече се е усъвършенствал в сукането и сега хапва по-бързо. Как качва иначе?
Виж целия пост
# 3
До сега качваше по 1100 - 1200 на месец.Сега не знам как е. На консултация сме на 15 Февруари и тогава ще знам точно. Бузите му изглеждат леко по малки и "саламчетата" на крачетата са се позагладили, но мисля че не е така тревожно. Всички памперси са напишани и ака поне веднъж на ден.
Но лошото е, че когато се разплаче след като е ял 5 мин. и аз реша да го оставя - продължава да реве като от глад. Ако след като е поревал успея да го накарам да захапе - суче като за последно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия