Боледуване на децата ни - тема 79

  • 16 149
  • 635
# 255
Аз тегля със спринцовка. По стените остава сироп. По шишето също остава. На приятелка също й е стигнал за около 8 дена. При нас също за 8-9 дена... Със сигурност има загуби. И ако съм сложила 5-10 мл по-малко вода, ето ти ги. Следващия път изисквам двойна доза и това е! Капките на приятелка също не са й стигнали за колкото дена са изписани. Там също се случва детето да се завърти, да капнеш извън ноздрата. Или се чудиш сега успя ли да капнеш, не успя ли, и за по-сигурно капеш още веднъж. Просто следващия път ще си имам едно наум. Не изгарям от желание да давам още 15 лв за 10 мл, ама... То и да искам, явно не мога Rage А детето вчера беше все още със зачервено ухо. И днес е 10-ият ден. Или АБ е бил подходящ, или не е дозиран правилно, или аз нещо не съм го разредила добре. Ама какво правим сега, още един преглед...
Виж целия пост
# 256
Ох, с тия капки...ще нарушат лигавицата и няма да помогнат нито при астма, нито при алергия.
Малкото беше с конюктивит, не разбарах вирусен или бактерия. Изписаха капки с гадните антибиотици. Не ги дадох, казах си че ще изчакам ден, два, капах хомеопатични. Засега изчезна на третия ден още червеното. Надявам се да се е оправила и да не се зачервяват пак очите, спрях да капя вече.
Барбалена най-вероятно си сложила по-малко вода. Това за отит ли даваш АБ? Как видя, че е зачервено, това само лекар може да го види. За отит най-новите препоръки са 5 дена АБ. С 9 дни си покрила инфекцията ако е било бактериално.
Виж целия пост
# 257
Браво, Тони! Дано всичко е наред! Как така ви изписаха в деня? Детето как е, има ли болка? Прави ли се хистология на сливицата?
Дани, още година в бациларника има...
Виж целия пост
# 258
Рейна, лекар го видя. Миналия понеделник бяхме на първичен преглед след като през нощта се оплака от болка в ухото. Без изследвания, без нищо - каза има гной, за АБ е. Чудех се дали да го давам, ама го почнах понеделник вечер. Лекарят каза след седмица на контролен преглед. В понеделник не успях да я заведа, заведох я вчера вечерта, значи на 9-тия ден и ухото все още беше зачервено. Днес е 10-ти ден, давам последната доза АБ, щото вече и без това нямам. Не знам, ще я водим на лекар пак сигурно.

То, хубаво заклеймяваш АБ капки, ама аз я оставих точно две седмици нелекувана, казах си, че няма да й давам АБ капки за някакъв си течащ нос, още повече без антибиограма. И накрая вместо да се оправи, й се възпали ухото. Нали... някак си, не е приятно. Да й бях почнала капките, можеше да се размине АБ.

Да не говорим, че тимпанометрията е зле, права черта на едното ухо, другото също има отклонения. Недай боже, може слухът да е увреден необратимо...
Виж целия пост
# 259
А можеше и въпреки капките да направи отит...Няма как да знаеш. Малките деца винаги са със сополи, кой ангини, кой отити, кой бронхити, винаги може да има усложнения .Не можеш да капеш капки за всеки сопол, във всеки нос има бактерии.
Виж целия пост
# 260
Браво, Тони! Дано всичко е наред! Как така ви изписаха в деня? Детето как е, има ли болка? Прави ли се хистология на сливицата?
Дани, още година в бациларника има...

Частна болница е и не се лежи. Стреса е за майката! Детето помни до инжекцията, която му биха , за да го омотаят. След като беше в едно полузаспало състояние, тогава го взеха и вече са му слагали абокат и т.н. Помни само до боцването в крачето, слава Богу. Излезе от упойка сравнително добре, в мрънкащо състояние. След час час и нещо, вече беше в час и бърбореше и хапваше.
Оплаква се от болки в гърлото, заради тръбата… тук таме покашля влажно. Но за сега бива. Ще следя за Т, казаха да давам нурофен. Предвид топлото време, ще седим вкъщи… това го изнервя много. Ама ще мине и това. Важното е, че операцията мина. И сливицата наистина е била зле, цялата в гной Sad
След седмица сме на контролен преглед 🍀
Виж целия пост
# 261
Тони,дано бързо мине и да излизате скоро.
Виж целия пост
# 262
Тони пожелавам ви бързо възтановяване.
Виж целия пост
# 263
При мен и каката вдигна температура. На малката при црп 120 не и изпсаха АБ. Другите показатели показвали вирусна инфекция и днес цял ден не е вдигала температура. Вече тотално се обърках кота се дама и кога не се дава аб.
Виж целия пост
# 264
Гледа се и общото състояние. Честно казано това 120 от моят опит ми се струва височко за дете без температура, но може би си пуснала прекалено рано изследването. Или грешка на лабораторията. Или пък то няма нещо дето да го няма както има една приказка..важното е детето да е енергично, да се храни.
Аз явно прихванах от детето, глава и гърло цял ден ме болят. С този конюктивит не искам да знам даже. Още се съвземам от предното...
Виж целия пост
# 265
Тони, бързо възстановяване и дано вече всичко да е ок!

Барбалена, минали сме и ние по този път с ушите - 2 пъти перфорация, едно лежане в ИСУЛ, болки в ушите почти при всяка хрема. Е, порасна, мина и замина и това, до към 6-7 годишна ги имаше тези проблеми с ушите (както и всичкото друго по-често боледуване) и перфорациите все от ужасните стрептококи. Най-важно е при хрема да се слагат капки за отпушване на носа, не АБ капки, защото евстахиевите тръби при децата нямат наклон, по-къси са и по-широки и са предразположени да влизат по-лесно всякакви гадости, затова е хубаво с капки за отпушване да се улеснява дренирането. Това, което в момента описваш, най-вероятно е серозен отит и АБ по-скоро не е необходим изобщо, но някои лекари предпочитат да се застраховат за бактериална инфекция и 7 дни АБ са предостатъчни. Нормално да е намален слуха в момента, за 1-2 месеца обикновено се дренира тази течност, малко вероятно е да има някакви по-трайни последици. Аз бях стигнала дотам, че си купих и отоскоп навремето Simple Smile, но от няколко години не съм го използвала.
Виж целия пост
# 266
Заведох днеска голямата на лекар да я рреслушат, нищо няма, както и очаквах и остава на моето лечение от ксизал и бронхостоп. Кашля си сухо, сутринта като стана един път и влажно и цял ден си прочиства гърлото, каза че я затъква. Не мога да си обясня от къде може да е лепнала нещо, защото сме ходили само по разходки без площадки, а някои дни и никъде не сме ходили заради жегата. Другото странно ми е, че никога не са карали вирус, който почва директно с кашлица и няма друго...винаги има и сополче.
Виж целия пост
# 267
Ваня,да не е алергия?А може и малечка да е донесла нещо от градината?
Виж целия пост
# 268
Странно ми е да е алергия, а малката е сополива, не е като голямата.
Виж целия пост
# 269
Здравейте, малкото ми дете на 1,2 от предната събота е с разстройство. Събота срещу неделя имаше доста висока температура, след това не е вдигал. Пи 4 дни хидрасек и адирекс, от днес започнах рекомфорт, но разстройството не спира. Не е от най-редките, но си е по 6-7 пъти, има пъти, в които си е лека вода, слузесто, извинявам се за описанието. Педиатърката ми каза да му купя хубав пробиотик, може ли мнение за някой подходящ, мислех за пандатата, но съм скептична към него. Днес пуснах изследвания за салмонела и ешерихия, но ще са готови чак в понеделник, вече си мисля да му дам една ампула гентамицин...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия