Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Учите ли бебетата си да се преобръщат?

  • 1 325
  • 25
Здравейте мами,
нашата педи ме кара да уча сина си да се преобръща, като го слагам на леглото и първо му прехвърлям едната ръка, после крачето и т.н. Цялата работа е доста досадна, а и на него не му хареса, така че прекратих опитите.
Вие учихте ли бебоците ви да се преобръщат или те сами го направиха в някакъв момент?
Виж целия пост
# 1
аз учих Ния, но защото ние имахме проблем...мисля, че здравички деца, без двигателни проблеми няма нужда да бъдат учени да се обръщат...освен това нищо не съм правила с ръчичките и Thinking  слагах я по гръб, свивах лявото краче в коляното и накланях надясно...но пак казвам - ние имахме проблем.
Виж целия пост
# 2
Не не съм го учила да се обръща,той сам се обърна в един момент и от тогава е като пумпал  #Milti
Не се притеснявай,детето само ще се обърне като му дойде времето  Wink
Виж целия пост
# 3
Не съм я учила. На 4 месеца сама се обърна от корем по гръб. А обратно още не може, но започнах да й помагам чак като започна да се върти настрана, до тук стига и после аз побутвам Mr. Green
Ще се научи, а и щом казваш, че на бебчо му е неприятно, не го мъчи!
Виж целия пост
# 4
Според ортопедите обръщането, сядането, стоенето, ходенето и т.н. са неща, които децата трябва да направят сами, когато са готови за това.
Не съм учила бебки - те започнаха да се въртят сами. Еската мрази да лежи по корем и веднага се извърта по гръб (наопаки може, но не иска Thinking ). Най-голямото забавление на Криси пък е да се върти като пумпал и да крещи от удоволствие.
Сега сме на етап сядане. Ако успеят сами - добре. Ако не - когато решат Grinning . Дори според схемите за развитие Криска се завъртя доста по-рано, а Еска точно навреме.
Виж целия пост
# 5
За първи път чувам за такова нещо Shocked Ина почна да се обръща сама от корем към гръб на 2.5 месеца. И разбира се веднага се изтърси, защото аз съм застреляне и не го очаквах Confused Ако всичко си му е наред на бебока, си го остави да се обърне, когато му е кеф Grinning
Виж целия пост
# 6
Не съм помагала. Единственото, което правех в тази връзка, е да го оставям по корем. Сам се научи. Сега след обръщането опитва да повдига дупето и да лази, но успява само назад.
Виж целия пост
# 7
Когато се сетя си правим такива упражнениица, но не бих казала че съм особена стриктна и го правя всеки ден!
Виж целия пост
# 8
Педиатърката ми показа как и съм го учила.
Учих го да се обръща само на едната страна и дълго време се обръщаше само на нея, т.е явно е имало ефект от обучението.
Обръщането от корем по гръб Оги се научи сам.
Виж целия пост
# 9
И аз не сьм учила каката да се преобрьща тя самичка започна не мисля и сега да уча бебко.
Виж целия пост
# 10
НеЩо което детето само трябва да научи няма нужда да му се покаzва, ЗаЩото може даже и греШно да се научи.
Всяко дете си има собствен ритъм и собствен начин на научаване на тия неЩа. Нали е каzано - всяко неЩо с времето си. А то Ще дойде - няма  zдраво бебе дето да не може да се обръЩа, сяда, става или ходи. Всичко Ще си дойде на мястото.
Наслаждавай му се, то само Ще ти покаже с гордост какво е постигнало
Виж целия пост
# 11
Не съм учила детето си на двигателни навици. До всичко го оставих да стигне само. Така и стана.
Виж целия пост
# 12
не не съм у4ила Гери.мисля 4екогато детето е подготвено то само запо4ва да го прави
Виж целия пост
# 13
1-2 пъти я пробвах,но после се отказах Confused ,посля тя сама си почна ,от преди около 2 седмици и сега все се обръща,само,че още само в едната посока-от гръб по корем Stuck Out Tongue
Виж целия пост
# 14
Здравей,
Бебка се обърна сама от корем на гръб малко след като направи 3 месеца на конултацията лекарката докато я преглеждаше я видя как си вдигаше кра4етата и казв аскоро ще се обърне и така и стана. Но го е правила само няколко пъти сега е на 4,5 месеца и само прави опити от гръб на корем да се обърне но само на една страна застава и дотам ако е при мен на голямото легло и помагам понякога и тя много се кефи.
Ще почнат има си време за всичко
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия