Припознаване на дете, родено извън Европа

  • 1 080
  • 26
Здравейте, Изправени сме пред една по различна ситуация.
Детето е родено извън Европа и в неговият акт за раждане не е вписан баща. Бащата е български гражданин и има ДнК проба доказаваща ,че е баща. Според вас ще може ли  детето да се впише  и припознае като български гражданин.Майката е съгласна . Аз съм бабата от страна на бащата
Виж целия пост
# 1
У нас може, ако той лично заяви, че е баща, ама в извън-Европата как е, трябва да си проверите там.
Ако не, би следвало да може да го припознае у нас след издаване на български акт за раждане.
Виж целия пост
# 2
Да, ние това искаме припознаване само в България. Приготвили сме
 официален превод на акта за раждане  и декларация за припознаване.
Виж целия пост
# 3
Отидете да питате в Общината, в България при припознаване на дете от баща, задължително и майката се подписва, че потвърждава, че това е бащата
Виж целия пост
# 4
Благодаря. Значи да отидат заедно с майката. Ако тя не разбира български това проблем ли е ?
Виж целия пост
# 5
В общината в ГРАО или където регистрират актовете да отиде само бащата за да пита възможно ли е, а самата декларация се прави пред нотариус и майката ще трябва да е с преводач задължително
Виж целия пост
# 6
Ок благодаря, ще ви пиша като имаме конкретен отговор  за информация
Виж целия пост
# 7
Мамин златен не може ли сам да се оправя в живота при положение , че вече даже има дете, а се налага майка му да разпитва как се припознава внучето. " Аз съм бабата от страна на бащата" Joy това дори нямаше нужда да го уточнявате, ясно си е от самото начало.
Виж целия пост
# 8
Да ,смешно изглежда отстрани , но бащата  не живее в България .
Виж целия пост
# 9
Детето има ли пресъставен акт за раждане в България? Или майката не е бг гражданка?
Виж целия пост
# 10
Обърнете се към адвокат, не Вие а синчето.
Детето има акт за раждане , в които НЕ е упоменато, че той е бащата. Родено незнайно в коя държва извън Европа
Как според Вас ще стане български гражданин , като майката не е българка, а според акта за раждане бащата е неизвестен?
Виж целия пост
# 11
Обадите се в Общината и попитай, имайте предвид, че ако сте в по-малко населено място сигурно всичко е на едно, но в по-големите населени места, Актовете за раждане не се подават в Общината, а в администрацията към Ритуалните зали. Само се получава Акта за раждане в Общината по местоживеене.
Виж целия пост
# 12
Ако детето няма бг акт за раждане, и да се обади в общината, не могат да помогнат. Затова питах има ли или няма, за да дам съвет как да действа бащата.

Актовете за раждане не се подават в Общината, а в администрацията към Ритуалните зали.
Това Е общината!
Виж целия пост
# 13
Ритуалната зала не е нещо отделно от общината, точно общината си издава и актове за раждане, и приема декларации за припознаване.
Но щом майката е чужденка, а бащата - по документи неизвестен, тук наистина нямат никакво основание да издадат на такова дете акт за раждане, съответно нямат никакво основание да приемат декларации за припознаване. Иначе законът не изисква нито нотариална заверка, нито предварително "съгласие" на майката, обаче изисква съставен акт за раждане в тази община, какъвто тук не виждам как ще се появи.
Защитата на бащинството си бащата, ако държи на нея, разбира се, по-скоро да я търси в държавата по местораждане, евентуално в държавата по гражданство на майката и детето, ако тя е различна.

В онази държава не позволяват установяване на бащинство, или се търси някакъв тарикатлък там детето да се води самотно, а само тук да има баща? Wink
Виж целия пост
# 14
Пример в София в община "Младост", документите за Акт за раждане се подават в администрацията на ритуалното зала находяща се в кв. "Дървеница", а Акта за раждане се получава от Общината в Младост 2.

СТОЛИЧЕН ДОМ ЗА РАДОСТНИ ОБРЕДИ".
Предмета на дейност на звеното е:
Извършване на граждански обреди – сватба, именуване на новородени и свързаните с тях услуги от административно – правен характер (актосъставяне за раждане и граждански брак).
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия