От какво се прави шунката?

  • 5 704
  • 15
Знаете ли от какво се прави шунката? Дали и тя от боклуци като малотрайните колбаси и шпековете?
Виж целия пост
# 1
моя близка се е работила дълги години в производството на колбаси. казва, че точно шунка не купува никога. на мен това ми стига като обяснение, и без това мръвки не ям.
Виж целия пост
# 2
от остатъци
Виж целия пост
# 3
Гледах скоро един документален филм и казаха,чя се прави от крака,уши,опашки...........
Виж целия пост
# 4
Ако питаш мен, почти няма колабас, който да се прави от читаво месо Sad
Виж целия пост
# 5
Ами зависи от шунката  Wink , пресованата може и да е от крака, но Пражката си е чисто месо.
Виж целия пост
# 6
Шунката по принцип се прави от свински бут чрез процеса тумблиране - месото се "бие" в една машина - тумблер.
Това за краката и другите остатъци не е вярно.
Вярно е това за химията, но тя не е толкова вредна колкото си мислите.
Обаче има шунка и шунка - по цените и по марките ще ги познаете.  Grinning
Виж целия пост
# 7
Ако е на кокал няма проблеми.Но и цената и е различна.
Виж целия пост
# 8
Цитат на: Ellypr
Ами зависи от шунката  Wink , пресованата може и да е от крака, но Пражката си е чисто месо.

на същото мнение съм Thinking
Виж целия пост
# 9
Благодаря за отговорите. Аз също купувам само Пражка шунка, в нея се вижда месото. А какво значи "на кокал"? Май не съм виждала такова нещо.
Виж целия пост
# 10
На кокал значи самия свински бут си е сварен и режат от него направо. Един по-възрастен комшия разказва как "едно време" майка му купувала шунка само ако е гореща, те. съвсем прясно сварена.
Шунките на калъп имат свързващи добавки, най-често соево или друго брашно. Ако нямат добавки, биха се разпадали.
Виж целия пост
# 11
Топла е ужасна според мен. Опитвала съм току-що приготвен пушен бут и е нещо отвратително. Мирише ми странно. Мое мнение де Grinning
Виж целия пост
# 12
Цитат на: donna
...Вярно е това за химията, но тя не е толкова вредна колкото си мислите...


 Arrow особено маринатите в които киснат  Sick Бе зарежи тез приказки...
най-добре е да си хапвате такова Wink!
Виж целия пост
# 13
Аз това съм работила - поръчка и доставка на химията за един месокомбинат.
Не може да се каже например, че брашното е химия само заради това, че е извлечено от жито например и е вторичен продукт.
Например тази боя в колбасите, от която всички толкова много се плашат е ферментирал ориз. Странно е, но е факт - когато оризът ферментира се получава наситен червен цвят.
Въобще не отричам, че се слага и от "тежката артилерия химия"!
Например се смята /всъщност е доказано/, че при процеса пушене се отделят канцерогенни вещества.
Много се извинявам, че така се отплеснах, но ми става смешно как някои мами се втелясват на тема колбаси.
Ако пък само знаехте как стои въпроса с киселото мляко, сиренето, лютеницата и много други масови храни!
Виж целия пост
# 14
Цитат на: donna
Аз това съм работила - поръчка и доставка на химията за един месокомбинат.


 Arrow нявгаш и аз, ама гледам да не си спомням какво продавах  Crazy !
Така наречените пушени колбаси се правят като им се слага т.нар:течен пушек(кат' подправка)!
За другите "екстри" ще си замълча....  Sick
Мили потребители, предпочитайте преди всичко месо(макар и него да третират  #2gunfire ). Най-малко гадости ще изядете.
Бон апети  Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия