Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Децата ни и бездомните кучета

  • 1 560
  • 25
Тези дни намерих това в БТВ
http://www.btv.bg/news/?magic=bulgaria&story=38648
Не мога да повярвам.
После разбрах, че над 6 000 са бездомните кучета във Варна от тук
http://www.btv.bg/news/?magic=bulgaria&story=38779
Разказах на съпругът ми с думите:"Ако нещо се случи на АЛИ, ще си купя пистолет и ще има убити..." Той ми отговори, че имало доста кучета в тяхната махла /там, където ще живеем след 2 месеца/ и доста нападнати и изпохапани хора.
Вечерно време не мога да заспя. Все стоя и мисля как протяга ръчички и е толкова смела и наивна.  Thinking Не знам как ще се разхождаме и т. н. Не съм застрахована и утре може и на мен да се случи. ooooh!
Ако зависеше от мен бих организирала акция и бих ги изтрепала всичките 6 000 преди да е станало късно.
 #2gunfire  #Sniper  #2gunfire  #Sniper
Спомням си с носталгия времената, когато работеше ККЗ и там се трудеха доста виетнамци. По улиците нямаше бездомни, защото виетнамците помагаха. Често в завода съм виждала одрани животни и пригитвени с ориз.  Flutter Разказвам Ви това, за да се посмеете и да не е толкова мрачен постинга ми.
 Confused: Какво мислите Вие?
 Confused: Как бихте постъпили, ако се случи на Вас или Вашето дете?
 Confused: Какво мислите за хората, защитаващи бездомните?
Виж целия пост
# 1
за детето си бих направила всичко
бях писала по повод на една нападната жена в Ст. град, но зооманиака каза, че не му харесвало как мисля. И пак ще повторя няма да се радвам на пес, който е нахапал дъщеря ми. За мъж ми не мисля какво ще направи
Виж целия пост
# 2
Уф, болна тема! Аз и сега като видя куче го заобикалям отдалече, пък ако ми излае някое в непосредствена близост - подобрявам световен рекорт по спринтиране.
Малкият е страшно запленен от тия животинки обаче. Като ги чуе да лаят, отива до прозореца, сочи с пръстче и казва"Баа- баа!" На улицата като срещнем някое псе е способен да отиде при него и да го бута( ама няма кой да му разреши и да го пусне- хехе).
Гледах един репортаж тази вечер по новините за бездомните кучета, че тези даже не ги и кастрираха. Нашите кварталните поне се разхождат с едни "обечки" на ушите.
Виж целия пост
# 3
Ох, болна и много спорна тема. Точно по този повод беше пусната преди време тема в Клюкарника. Ето я
По принцип мисля че е прав Зооманиак, че трябват закони и да се реши въпроса по хуманен начин. Например зълва ми беше взела да отглежда едно бездомно куче. Ами аз по-мило животно от него не съм виждала. А беше толкова тормозено, бито. И не е единственото. Та понякога ми става и жал. Това е отговора ми на първия ти въпрос. Като цяло мисля, че това е ПРАВИЛНИЯТ НАЧИН. Но за съжаление в България така стоят нещата само на теория.
Вече когато държавата явно не може да се справи и когато чуя за подобни трагедии, или пък не дай боже  да пострада мой близък, тогава хуманността ми ме напуска.  Бих  #2gunfire , защото ценя повече човешкия живот. Това е отговора ми на втория въпрос. Може и да е прав Зооманиак, че това няма да реши проблема, за съжаление, ама все е по-добре от нищо. И със сигурност ще намалеят и болестите, и нещастните случаи.
По третия въпрос имам отрицателно мнение само към тези, които ЯРОСТНО и едва ли не С ЦЕНАТА НА ВСИЧКО защитават животните. За мен са хора нямащи други ангажименти и грижи, дори честно казано, понякога си мисля, че имат и някакъв психически проблем. Лично мнение.
Виж целия пост
# 4
Имаше вече достатъчно словесни престрелки по този казус. Проблема не е от вчера, просто от време на време се разгласяват по няколко случая наведнъж от медиите. Скандалченца да стават. И всяко чудо е за три дни.
Тук, в тази тъпа и корумпирана държава, пълна с овце, нищо не може и няма да се подобри.
Сори за негативността, но в същност си е по-скоро реалност.
Малко в страни от темата, но в подкрепа на думите ми за абсурдната ни държава:
Само да те уведомя, Пела, че Варна от една седмица е буквално блокирана, поради снеговалеж, лед и вятър. Единственото, което е направил многоуважаемия ни кмет е да рецитира до посиняване скоростта на вятъра и да обяснява как той затруднявал почистването и обработването на пътищата в града. Заедно с това никой, ама никой не търси отговорност за това къде отиват парите за пътни такси, общински данъци и прочие, а в централните новини се задоволяват да показват любителски снимки и филмчета на снежна Варна и с оправдателен и съчувствен тон да разказват с две изречения за бедственото положение във Варна. За сметка на това днес в централната емисия на БТВ ни занимаваха поне 5 (ПЕТ) минути с изключително "важната" новина за Романския лифт на Витоша, който бил блокиран от авария за повече от 1 час!!!!  #Crazy
П.С. да не говорим за кофите с боклук, които чакаха цели 10 дни да бъдат "обработени". Същите прекрасни бездомни кученца допринесоха за разхвърлянето на мръсотията навред.Нямам думи просто! Neutral Face
Виж целия пост
# 5
Цитат на: Туфи
За сметка на това днес в централната емисия на БТВ ни занимаваха поне 5 (ПЕТ) минути с изключително "важната" новина за Романския лифт на Витоша, който бил блокиран от авария за повече от 1 час!!!!  #Crazy
И аз малко ще се отклоня. Всичко, което си написала си е самата истина Imp
Обаче БТВ, по принцип, са си уникални в намирането на "изключително важни новини". Пример - сега ще видим репортаж от Монте Карло и се оказва, че репортера открил  някакъв квартал в Перник, който се казвал така и "много съществения" репортаж е от там - някакво интервю, с живеещите там, за името на квартала:shocked!: Просто съм изключително горда Crazy , че знам вече този факт. И с безброй подобни глупости си запълват всеки ден "новините".
Виж целия пост
# 6
Аз по принцип обичам животните. Но съм против бездомните кучета - който иска да им помогне, нека си ги вземе да ги гледа вкъщи, а не да ги храни на улицата.
Ние сме от пострадалите - големия ми син, като беше 3 клас,
го ухапа едно бездомно куче. При положение, че имахме тогава домашно куче и детето не е реагирало по начин, който предизвиква кучето!!! Просто си вървял по улицата и минавайки покрай един фургон, изскочило въпросното псе и почнало да ръмжи. Синът ми спрял на място, не се е изплашил и не е тръгнал да бяга, защото много добре знае правилата за "общуване " с куче. Сложил си само пликчето с багаж пред краката. Но кучето изведнъж го заобиколило го отзад и го ухапало!
Та се разправяхме с ваксини и т.н.Неприятна история. Сега, въпреки че е голям, още го е страх от улични кучета и заобикаля по другата улица, ако пътят му е блокиран от тях.
Е, как да ги защитавам при положение, че детето ми е пострадало!!!
Не искам да ви плаша излишно, но ще ви разкажа и още по-трагичен случай. На моя приятелка познат, голям мъж на над 30 години,  женен, с две деца, го ухапва такова куче. Без да му направят тест за поносимост към противобясната ваксина, му я бият, той прави реакция, та сега е с ампутирани два крака!!! Трагедия!
Виж целия пост
# 7
Бездомните кучета са просто напаст. Няма против който ги обича - да си ги прибере у дома и да ги обича там. Иначе, хранейки ги на улицата, само помага за увеличаване на популацията от бездомни песове.
Единственото разрешение е не кастрация, а елиминация. За съжаление това е голата истина, независимо защитниците на животните какво смятат. Прибира се кучето в кучкарника, и ако до 2 седмици никой не предяви претенции - се умъртвява с инжекция.
Точка.
Ако куче нападне детето ми, с пушката - гръм! (имам ловен билет...макар че нямам право да стрелям по кучета в града - не мисля, че някой ще ми каже нещо, ако въпросното куче е нападнало детето ми...). Или по-гадния начин - отрова и гът!
Виж целия пост
# 8
Цитат на: boo
Бездомните кучета са просто напаст. Няма против който ги обича - да си ги прибере у дома и да ги обича там. Иначе, хранейки ги на улицата, само помага за увеличаване на популацията от бездомни песове.
Единственото разрешение е не кастрация, а елиминация. За съжаление това е голата истина, независимо защитниците на животните какво смятат. Прибира се кучето в кучкарника, и ако до 2 седмици никой не предяви претенции - се умъртвява с инжекция.
Точка.
Ако куче нападне детето ми, с пушката - гръм! (имам ловен билет...макар че нямам право да стрелям по кучета в града - не мисля, че някой ще ми каже нещо, ако въпросното куче е нападнало детето ми...). Или по-гадния начин - отрова и гът!


  202uu
Напълно съм съгласна с мнението ти. Мъж ми и той го прочете и вика - "браво на тая жена".  Laughing И той като тебе отдавна се кани да си вземе арбалетче или от това устройство кучегон. Просто при нас в Люлин(а то сигурно и не само) сме длъжни да прескачаме кучета на всяка крачка.
Има разни бабки дето си ги гушкат и хранят ама у тях не искат да си ги вземат  Twisted Evil
Скоро се карах точно с една такава, защото огромно улично псе дойде при дъщеря ми и реши да почне да си тръска бълхите върху нея , а можеше и друго да последва , защото тя изпада в ужас от тях и реагира бурно.
Та тази ми ти бабка взе да ми прави с много скрог тон забележка , че видиш ли как може така да гоня горкото псе. Та да не ви говоря какъв скандал и направих .

Аз също обичам животните и като малка у нас беше като зоопарк , но не приемам, животни и то опасни да се разхождат по улиците.

И другото от което ми се гади особенно сега като е навалял сняг, че по се вижда са жълтите следи в снега и нааканото на всяка крачка.

Като знам примерно в Щатите този проблем как е решен се чудя до кога у нас ще търпим това безобразие  #Cussing out

Мъж ми като беше във Виена разправя, ча такова нещо като бездомно куче не е видял , а домашните винаги са на каишка и после пуснати в специални градинки.
Явно хората предпочитат да не се блъскат в мръсни псета и да хващат бълхи и кърлежи и са си решили проблема без да се вслушват в разни природозащитници като Бриджит Бардо дето се чудят какво да правят.
Виж целия пост
# 9
Цитат на: Летисия
И другото от което ми се гади особенно сега като е навалял сняг, че по се вижда са жълтите следи в снега и нааканото на всяка крачка.

За съжаление трябва да вметна, че нааканото и напиканото НЕ Е само от бездомните псета! Собствениците на кучета нехаят за това, къде се изхожда любимецът им!
Виж целия пост
# 10
Цитат на: Туфи
Цитат на: Летисия
И другото от което ми се гади особенно сега като е навалял сняг, че по се вижда са жълтите следи в снега и нааканото на всяка крачка.

За съжаление трябва да вметна, че нааканото и напиканото НЕ Е само от бездомните псета! Собствениците на кучета нехаят за това, къде се изхожда любимецът им!


О това е така.
Аз за това споменах за решеването на проблема в Щатите и примера за Виена и специалните градинки. Но може би не стана съвсем ясно, че имам предвид домашните животни.   Grinning

Като знам в Щатите как ги глобяват и там ако кучето ти се изака на пътя си носиш специални кесиики да си му пребереш акото направо не ми се вярва , че тука това някога ще стане.
Виж целия пост
# 11
Цитат на: Летисия
Като знам в Щатите как ги глобяват и там ако кучето ти се изака на пътя си носиш специални кесиики да си му пребереш акото направо не ми се вярва , че тука това някога ще стане.

Споделям мнението ти!
Виж целия пост
# 12
Винаги съм обичала животните, в частност кучетата, но след няколко неприятни случки това вече не е така. Беше в периода, когато Йоана се опитваше да прохожда - излизахме с количка, тя се разхождаше в градинките, хванала един мой пръст. По това време за 2 седмици бездомни кучета 3 пъти и скачаха - веднъж към количката, веднъж едно огромно куче беше решило, че нещо не сме му симпатични и тръгна към нас настръхнало и лаейки; третия път беше през една стъклена врата - тогава Йоана обожаваше кучета, направо тръгваше да ги прегръща, явно това куче го беше приело като заплаха... добре че имаше врата между тях, не че не изтръпнах... Нещо се отвлякох, това което искам да кажа е, че бях така афектирана по онова време, че се чудех откъде да си намеря пушка... Без майтап! Определено проблема с бездомните кучета трябва да бъде разрешен - по един или друг начин, това не може да продължава така. Най-тъжното е, че хората са ги направили бездомни, като са ги прогонили от домовете си...
Виж целия пост
# 13
Имам панически страх от кучетата по улиците. Преди много време едно ми се нахвърли зад гърба без да лае дори и за радост само ми разкъса дънките. Когато съм с 4 год. си дъщеря съм много по-смела и бих удушила животното с голи ръце! За жалост никой нищо не прави по случая. А хич и не искам да зная за глупавите доводи на разни самозвани природозащитници. Първо милост за хората и децата ни, а после за кучетата!!
Виж целия пост
# 14
Миналото лято така бях побесняла с тия бездомни кучета, тука край нас се разкарваха 5-6, лаят денонощно, а ние сме на 1ви етаж, децата ми не можеха да спят. Със сигурност знам за 1 възрастен човек ухапан, сигурна съм, че имаше още. Та така бях яхнала метлата, че мъжа ми да вземе да пише писмо до общината да дойдат да си ги приберат. Изумих се от бързия им отговор - 1 седмица. Абе аз се изумих, че изобщо получихме отговор даже. И какво ни пишеше многоуважаемия г-н Павлин Павлов!? Трябвало ние да им докажем, че някое от кучетата е опасно, за да го приберат. Да се прибират всичките изобщо не ставаше дума. Смяяяях, смях, много се смях като го четох  rotfImbo . ПОсле се блещих  #Crazy После много се ядосах  Imp а накрая вече ми се дорева ...
Та ей така на човек му идва да вземе  #Sniper Щото то явно, ако не вземем пушките, трябва да вземем камерите, да снимаме доказателствен материал. Остава да се молим псетата да не ни заръфат камерите ... КОлкото до нас ... кучетата ни яли ...

АБе те кучетата никак не са виновни
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия