Баклава

  • 1 065
  • 4
Искам да направя баклава, но без масло. До колкото знам накрая се залива с масло. Даите идеи, рецепти и може ли маслото да се замени с нещо друго - т.е. баклавата трябва да е постна. Среща ли ли сте растително масло някъде - не говоря за маргарините. Помощ
Виж целия пост
# 1
Аз употребявам само зехтин - дори и за баклава. Става си супер. Масло не използвам вече по принцип
Виж целия пост
# 2
Опитай с царевично олио - то не мирише като другите растителни масла. Или с орехово, но то май не може да се подлага на термична обработка Embarassed .
Виж целия пост
# 3
Аз я правя с олио.
Виж целия пост
# 4
И аз - става много вкусна, нищо, че не е с масло. Обаче аз я правя така: редя половината пакет кори, като между тях ръся по много малко олио, после изсипвам кейково тесто - 4 яйца, 1 ч. ч. захар, 1 бакпулвер, настърганата кора на 1 лимон, 1 ч. ч. смлени или накълцани орехи, 1/3 ч. ч. олио, 1 - 1 и 1/2 ч. ч. брашно. После нареждам останалите кори, като пак ръсвам по мъничко олио. Нарязвам на ромбове, намазвам с олио отгоре и слагам във фурна, предварително загрята на 180-200 градуса по Целзий. Пека, докато леко покафенеят корите - и отгоре, и отдолу /надигам леко с вилица, за да погледна/, и пробвам с клечка дали се е опекло тестото /то изскача между нарязаните кори/. После - процедурата със сиропа. Трябва да престои поне няколко часа, а желателно - до другия ден /ако остане в тавата Laughing /.
Наздраве!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия