Попара

  • 584
  • 13
Здравейте
извинявам се ако повтарям нещо , но може ли някой да ми обясни как се прави попара??
Виж целия пост
# 1
Натрошаваш сухар,прибавяш обезсолено и надробено сирене - на 1 сухар - сирене колкото 1 бучка захар/в началото краве/;малко масло /колкото лешник/;малко захар /да не е много сладко/ и накрая заливаш с кипяща вода или чай /някои използват и мляко/!Оставяш да се "задуши" няколко минути и ... eat
Виж целия пост
# 2
По същия начин: 2 сухара, бучка безсолено сирене, заливам с вряла вода и леко пасирам, след 10-тина минути.
Виж целия пост
# 3
Цитат на: mecho_puh
По същия начин: 2 сухара, бучка безсолено сирене, заливам с вряла вода и леко пасирам, след 10-тина минути.

Два сухара не са ли много? Аз я правя с един и не слагам захар.
Виж целия пост
# 4
Цитат на: vilito

Два сухара не са ли много? Аз я правя с един и не слагам захар.


Зависи от сухара. Аз слагам Елит в момента и то по 3. Ако сложа 4, Йоан ще е повече от доволен, ама става много. Гледам да е около 200 мл попарата, но не повече.
Виж целия пост
# 5
Друг начин за да не пасираш: смилаш пакет сухари с блендер ( 1 с.л. е около 1 сухар).
Виж целия пост
# 6
Аз слагам сухара вътре в сгънат на 2 лист и отгоре търкулвам стъклена бутилка или дебелата точилка (става на прах).

Слагам 2,5 сухара, малко захар, масло (колкото лешник), чай на гранули на Hipp (а понякога Фризомел-3лъжички), изкиснато (обезсолено) сирене-колкото 2 ореха и заливам с около 130мл вряла вода. След 15 минути е готово за ядене.
Виж целия пост
# 7
Аз я правя с обикновен хляб и вместо вода слагам от адаптираното му мляко
Виж целия пост
# 8
Два сухара,една бисквитка,сирене колкото кибритена кутия,малко масло.Заливам със 150 мл.чай от шипки и пасирам.Малката си изблизва пръстчетата Stuck Out Tongue
Виж целия пост
# 9
аз не пасирам...слагам 1 сухар и 1/2...понякога слагам и мляко...доста често я правя с обикновени бисквити, че по я яде.
Виж целия пост
# 10
А защо всъщност слагате сухар, а не обикновен хляб? Аз до сега с хляба не съм имала проблеми
Виж целия пост
# 11
Слагам 3 сухара/на "Пападопулос" пшенични - струват ми се най-вкусни на мен! /, обезсолено, изкиснато краве сирене/поне 24 ч./ колкото кибритена кутийка, масло 1 кафяна лъжичка и вода на око! Първо слагах малко захар, но реших, че може и без нея. После пасирам. Количеството ни е по мярка за сега.
Виж целия пост
# 12
Аз също я приготвям с три сухара, изкиснато сирене, масло и вода. Искам да ви споделя нещо относно изкисването на сиренето, за да не пускам нова тема. До сега го изкисвах във вода. Преди 1 седмица една детска лекарка ми каза, че така се извлича калция от сиренето и то вече не е достатъчно пълноценна храна. Трябвало във водата да се размие една лъжичка кисело мляко, за да се насити разтвора на калций и да спре извличането му от сиренето. Някой прави ли така или поне да е чувал. Аз съм технолог и като се замисля, това което ми казаха е абсолютно логично.
Виж целия пост
# 13
Цитат на: andulina
Аз също я приготвям с три сухара, изкиснато сирене, масло и вода. Искам да ви споделя нещо относно изкисването на сиренето, за да не пускам нова тема. До сега го изкисвах във вода. Преди 1 седмица една детска лекарка ми каза, че така се извлича калция от сиренето и то вече не е достатъчно пълноценна храна. Трябвало във водата да се размие една лъжичка кисело мляко, за да се насити разтвора на калций и да спре извличането му от сиренето. Някой прави ли така или поне да е чувал. Аз съм технолог и като се замисля, това което ми казаха е абсолютно логично.

Аз съм чувала, че  е хубаво сиренето да се изкисва в кисело мляко, но кога и ткого-не мога да си спомня. Нито пък какви са били обясненията за това  Thinking
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия