Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Не отлагайте дълго във времето!

  • 3 970
  • 78
Съвсем умишлено пускам темата тук, а не в Здравословния форум например, имайки предвид, че много Бъдещи майки посещават този и пък и настоящи мами, скоро родили.....

Темата според мен никак не е маловажна, и ако една от вас поне прочете това, ще съм много радостна.

Искам да обърна внимание на всички бъдещи и наскоро родили майчета.

Мили мами,не отлагайте във времето дълго (особено, подчертавам особено след като родите) Узлтразвуков преглед на вашите гърди!!!

Тази тема, като че ли винаги минава тук между капките, не знам защо, а е толкова важна колкото и да заведете бебето на ортопед след раждане например.

Току що, се връщам от моя гинеколог, и на УЗИ-то на който 9 месеца гледахме Ади за пореден път бях на ехограф на гърдите.
И друг път съм писала за моите проблеми, имам 4 операции на гърдите, вадени са ми 4 пъти фиброаденоми от двете гърдите.
За съжаление, сега отново имам такъв, който е за вадене, и който нараства във времето.... Cry

Но тези неща трябва да се следят и да се наблюдават, а най-добре е когато човек ходи на профилактични прегледи (особено се отнася това за раждалите мами).

Така, че мами, изцяло за ваше спокойствие, задължително е след като родите да се видите на ултрзавук (същият, с който са ви гледали докато сте били бременни, не е нужно рентгенова снимка, излишно да се облъчвате...просто УЗ е достатъчен да се види дали всичко е ОК).
Виж целия пост
# 1
Мерси за инфото, Лио! Съжалявам за твоите проблеми с гърдите!
Непременно ще го направя! А този преглед задължително ли се прави при мамолог или става и при гинеколога?
Виж целия пост
# 2
Лио, съжелявам за това, което ти се е случило. Но имам въпросче Embarassed - Има ли някакви признаци, които да подсказват за появата на това "чудо" или не се усеща нищо и просто се вижда на ултразвука Embarassed (извинявам се за дебилният въпрос ама....не знам ooooh! )
Виж целия пост
# 3
Благодаря, Лиорена, че напомняш.Наистина е важно,а ние не се сещаме сред грижи и проблеми..Според мен тази тема периодично трябва да бъде повдигана.
А на теб желая  пълно оздравяване!
Виж целия пост
# 4
Лио внимателно прочетох темата! Въпросът наистина не е за подценяване! Искренно ти желая бързо справяне с проблема! Лично аз съм се замисляла по този въпрос и съм ходила на ултразвуков преглед! Мисля да мина пак когато спра да кърмя!
Виж целия пост
# 5
Благодарим за съвета Лиорена Grinning Желая ти бързо оздравяване и дано за последно да те сполита това Praynig
Виж целия пост
# 6
мерси за предупреждението!
и на мен ми се щеше да отида, но се чудех - има ли кърменето нещо общо, тоест трябва ли да се преустанови с него и тогава да се ходи, или това няма значение?
Виж целия пост
# 7
ами там е работата, че нищо не ти подсказва, докато един ден, в далечната 94г. си напипах докато се къпех първата ми бучка...тогава ми беше и първата интервенция......
и така 4 рязания...на 2-те гърди по 2 пъти.
след последната интервенция ми направиха УЗ и там видяха, че имам още 5  Sad някои по-малки, други по-големи, и сега всъщност Номер 5 е за вадене, понеже расте Sad другите пак са си там, ама няма разлика, две от тях са много малки, и не е казано, че всичко е за махане, а това именно мойто сега е за махане.
и нищо не усещаш, нито боли, нищо, на пипане, да, усеща се, защото за радост, ако могя да кажа радост не е дълбоко.

до този момент все са били листовидни фиброаденоми (доброкачествени), чук чук...
ама така.....

а на chockolina, ами добре е мамолог да те види, ако ще ти е за първи път, но всеки уважаващ себе си гинеколог, прави ехограф на гърди.
Мен понеже ми е много потискаща цялата обстановка в Онкологията (пак ще опра до нея де, там е моя касапин докторът), ама понеже много я мразя тая болница, и си ходя при моя гинеколог, поне там обстановката е супер, което за мен е много важно, че и без друго се сдухах днес, а ако бях отишла в оная касапница направо сигурно днес изобщо нямаше да включа ПС-то. Но ако имаш мамолог някой предвид, можеш да отидеш.

И пак казвам, Темата е за тези, които случайно са пропуснали да направят този профилактичен преглед, който изобщо не боли, но е важен за всяка жена.
.....за ваше лично спокойствие Simple Smile
Виж целия пост
# 8
Така е! Но за съжаление жената доста трябва да настоява за това,а и лекар няма да и каже,че трябва да се прегледа.За раждали жени е много важно ходенето при мамолог,независимо дали са кърмили,или не!Все пак млечните жлези са функционирали по време на бременността.
На теб Лио ти желая да се оправиш е най-скоро време и никога повече да намаш такива неприятности!!!!
Виж целия пост
# 9
Цитат на: Majmunka
има ли кърменето нещо общо, тоест трябва ли да се преустанови с него и тогава да се ходи, или това няма значение?

няма значение. Даже е препоръчително. Веднага след като родих Ади отидох на мамолог да ме прегледа. Ходя задъкжително веднъж в годината, записвам заедно с мен майка ми, свекърва ми и всички баби - няма искам няма не искам. Същото е и за гинеколога
Виж целия пост
# 10
Цитат на: biliana333
Така е! Но за съжаление жената доста трябва да настоява за това,а и лекар няма да и каже,че трябва да се прегледа.За раждали жени е много важно ходенето при мамолог,независимо дали са кърмили,или не!Все пак млечните жлези са функционирали по време на бременността.


Заставам зад всяка твоя дума Sign Exclamation  Sign Exclamation  Sign Exclamation

а иначе, за мен, аз от 11год се моля, да не опирам повече до скалпела, ама...... Cry  Cry  Cry ще се наложи пак....явно.
Благодаря на всчики за пожеланията.
Виж целия пост
# 11
Ходих на мамолог Октомври 2004 г., когато ми се беше запушил канал. Каза, че всичко е нормално и "ме покани" да отида пак, когато спра да кърмя.
Виж целия пост
# 12
Цитат на: DEianaZ
Веднага след като родих Ади отидох на мамолог да ме прегледа. Ходя задъкжително веднъж в годината, записвам заедно с мен майка ми, свекърва ми и всички баби - няма искам няма не искам. Същото е и за гинеколога


  202uu
Виж целия пост
# 13
Лио стискам и аз палци. Ти си много силна жена
Виж целия пост
# 14
Цитат на: Honda
Лио, съжелявам за това, което ти се е случило. Но имам въпросче Embarassed - Има ли някакви признаци, които да подсказват за появата на това "чудо" или не се усеща нищо и просто се вижда на ултразвука Embarassed (извинявам се за дебилният въпрос ама....не знам ooooh! )


Момичета, включвам се защото също съм имала фиброадином даже на 19 годишна възраст. Не знам дали при всички случаи е така, но аз моя го усетих, чрез напипване - даже вече не си спомням как е станало, но най вероятно в банята докато съм се насапунисвала с ръка - на УЗ излезе, че е 2 см дълъг и 1 см широк. Беше си объл и на напипване. Естествено за възрастта ми и компетентността ми - уплаших се като за световно, но операцията е лека ( и ако някой лекар после не реши, че ще те обарва и ще те натиска, както беше при мен) всичко минава и се забравя!

Имам си един "разкошен" белег, който с времето, а сега и с увеличаване обема на гърдите ми, расте ли расте!!! Един друг лекар като ме видя се хвана за главата - каза, че разрезът е трябвало да се направи на 90 градуса, за да не расте белега.

Въпреки, че от както съм бременна, пък и като съм препатила, като се къпя се проверявам - имам току разни съмнения, но като си го имал веднъж - и се изкривяваш в подозренията си, и все пак имаш опит и разпознаваш наистина!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия