Цитат
Супа топчета с кашкавал

Продукти:

За чорбата:
3 литра и повече вода
1 голям морков
1 средно голяма глава кромид лук
½ ч.ч. ориз – може и кафяв
1-2 с.л. вегета – от синята на подравка
2 с.л. олио

За топчетата:
1 ч.ч. под ръба галета
150 гр. Кашкавал
3-4 яйца
Чубрица
Подправки на вкус

За застройката:
1 яйце
1 с.л. брашно
½ кофичка кисело мляко
½ ч.ч. вода

Приготвяне:
Слагаме водата да заври. Във врящата вода слагаме нарязаният на ситно лук и настърганият на ренде морков. След 10 минути слагаме изчистеният и измит ориз. Преди да започнем да правим супата, си приготвяме топчетата. Всички продукти за тях ги смесваме като кашкавала е настърган на дребно ренде. Правим топчета. След като е врял 10 мин. Ориза слагаме и топчетата. Всичко ври още 20 мин. на слаб огън. Приготвяме си застройката и при свалена от печката супа я прибавяме. Слагаме и вегетата и олиото. Олиото не ври на котлона.
Добър апетит!
Продуктите варират и след като я направите един път можете да си преценявате колко галета,вода или други продукти да увеличите или намалите!
rdjvl
Виж целия пост