Цитат
Кюфтета с овесени ядки

Продукти:
250 гр. Овесени ядки – едно малко пакетче – може и фини
300 гр. Кашкавал
2 -3 глави кромид лук
5 – 6 бр. Яйца
3 средно големи картофа
2 – 3 моркова
2 ч.ч. несмлени орехи – може и повече
Подправка за барбекю – напр. Зелена на меркурий, чубрица, подправки по ваш вкус олио за тавата

Овесените ядки се попарват с гореща вода и се покриват с капак. След като изстинат се прибавят към тях – смлените орехи, настърганите кашкавал,картофи,моркови – по избор на дребно или едро,но трябва да бъде всичко на едно,яйцата,подправките и всичко добре се обърква.
Оформят се кюфтета и се нареждат в тава и се пекат в предварително загрята фурна до зачервяване.

Ако слагате чубрица не слагате настъргано индийско орехче и обратното. По избор върху всяко кюфте може да се сложи малко маргарин или масло. По моя преценка с нефини овесени ядки са по добри и продуктите,които се стържат да са на едрото ренде. След като престоят един ден и се притоплят са по вкусни кюфтетата. Продуктите отново варират – дозата е за около 2 големи тави и около 30 – 40 кюфтета.
Добър апетит!
rdjvl
Виж целия пост