Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Възпаление на ваксината на лявото рамо! ПОМОЩ

  • 4 569
  • 12
Привет на всички във форума.
Днес и аз се регистрирах. За жалост причината да го направя е неприятна. Надявам се да можете да ми помогнете с някакъв съвет! Имам син на 9 месеца. Преди месец и половина имонизацията на лявото му рамо започна леко да се зачервява и подува. Не съм сигурен но мисля, че е имонизацията срещу туберколоза или т.н. "паричка" която всички имаме като белег. Лекарката на детето каза да не я пипаме и да не правим нищо. За две седмици обаче зачервеното стана около 5см в диаметър и започна да секретира. Отново ни казаха да не правим нищо. След още седмица станаха общо три голями червени кръга с корички, които постоянно секретираха. Също така и по тялото на детето взеха да се появяват малки подобни на екзема обриви с корички. Раката му е направо обезобразена! Ходихме при три лекарки и ни изписаха какви ли не лекарства и нищо не помага! Само успяхме да намалим тези които му бяха по тялото. Чудя се какво да правя... Моля ако някой е имал подобен проблем да ме посъветва. Детето иначе си се държи нормално, не се опитва да ги чеше, яде си нормално игриви е. Спи нормално. МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ!!!
Виж целия пост
# 1
Мисля, че възпалението на  БЦЖ ваксината е нормално, но чак пък толкова много - незнам!  Thinking Може би трябва да заведете детето при вирусолог. ХЕИ-тата имат такива отдели. там би трябвало да поствят правилна диагноза и лечение, ако се налага.
Дано съм била полезна и не съм те объркала много! Бързо оправяне! Praynig
Виж целия пост
# 2
Аз слагам на мястото на ваксината компреси от равни части спирт и реванол.За вас може да е късно,не знам Sad
По-добре го заведи друг лекар да го види.Щом стават екземи не е хубаво.При мен като малка се бяха получили и след това дълги години нямаше отърване от тях.Усещането е ужасно,хем боли,хем сърби.Какво ти пречи да го заведеш на кожен лекар,той ще е най-компетентен!
Виж целия пост
# 3
Не слагай компреси със спирт - ще стане по-лошо. Заведи го да го види и кожен лекар.
Виж целия пост
# 4
И аз смятам, че трябва да се направи консултация със специалист. Ние тук можем да ти кажем само как е било при нас и нищо повече.
На дъщеря ми и се подуваше и събираше нещо като гной, беше зачервено, но само около белега. Тогава слагах лепенка или компрес с реванол.
Но такова като вашето чувам за първи път.
Виж целия пост
# 5
Благодаря за бързите отговори! Проблема е, че го водих при три кожни лекарки и трите дадоха различни медикаменти и няма никакъв резултат! Най се дразня от факта, че пишат лекарства а не казват какво му е! Как така лекуваме нещо което не знаем какво е! #Crazy Затова се принудих да попитам тук защото някой може де е имал същия проблем и да се е справил с него. Надявам се да ми помогнете, или да ме насояите каде да отведа детето. Аз съм от Благоевград и тук май изчерпах възможностите за лекари. Да ми препоръчате някой да кажем в София но да е добър лекар не стандартен, сещате се какво искам да кажа...
Виж целия пост
# 6
Здравейте!
Искрени съчувствие за детенцето!
Препоръчвам Ви горещо д-р Пешева. При нея е със записване за месеци напред, но щом става дума за бебе, ще ви приеме веднага. Само трябва да се обадите по телефона рано сутрин, за да обясните, че става въпрос за бебенце.
Тя ще обърне внимание на бебчо, гарантирам Ви. Ще Ви обясни всичко в подробности и най-вероятно няма и пари да ви вземе.Разкошен човек и специалист! Нямам думи колко съм й благодарна за лечението на моите деца.
Бързо оздравяване!
Виж целия пост
# 7
Здравей, наистина лекото подуване и секретиране на мястото където е сложена ваксината е нормално. След като при вас усложненията са по-големи и чуваш различни мнения, може би е добре да се направи една пълна кръвна картина на детенцето, не казваш да е правена такава, да се види дали няма инфекция на организма и евентуално антибиограма на секрета(не знам до колко е възможно това), наистина обърни се и към ХЕИ.
  Успех и дано се оправите.
Виж целия пост
# 8
Благодаря още веднъж за мненията! Има ново развитие на нещата. Отведох детето до личния му лекар и им заявих да поемат отговорност и да му решат проблема защото до сега няма конкретни резултати. Тя пак го прегледа и заяви, че не знае какъв е проблема и, че за първи път вижда такова нещо! Явно острия тон подейства и се разтичаха, сега искат да го водя в София, в клиника за кожни заболявания. Утре трябва да ми дадат адреса и име на лекар при който да отидем. Дали знаете за каква клиника може да става въпрос и ако да имате ли впечатления от нея? Като се сетя колко време ни казваха да не правим нищо или, че било нормално а сега изведнъж незнаели какво става! Дано не сме направили по зле с тези проби на лечение! Сега ми е още по притеснено... Защо има толкова безотговорни лекари... който се разработват едва като им се изрепчиш!
Виж целия пост
# 9
Предполагам, че става дума за Кожна клиника към Медицинска Академия.
шеф на клиниката е проф. д-р Николай Цанков.
Професорът приема всеки вторник след 14ч, ако искаш да е той.
Виж целия пост
# 10
Здравейте отново!

В Петък ходихме до София. Един познат ни препоръча да отидем при д-р Попов в Александровска Университетска боница, кожно отделени, така май се казваше ако не се бъркам. Д-р Попов го прегледа и каза, че малкия е получил екзема поради някаква причина. Изписа да го мажем със цинкова паста и да пие едно сиропче чието име за жалост немога да си спомня, рецептата не е у мен. Още на втория ден трите големи обриво рани започнаха да се смаляват. За сега върви добре! Доктор Попов каза, че за 10-тина дни ще се изчисти почти напълно. Много съм радостен, макар и да е все още рано да говорим за краиния резултат. Да чукна на дърво обаче вече имам надежда да се оправим с проблема. Ще споделям по нанатъчното развитие на нещата при първа възможност! Благодаря на всички за съдействието! Пожелавам на всички да са ви живи и здрави децата и само хубави моменти да имате заедно! Благодаря още веднъж!
Виж целия пост
# 11
Радвам се,че вече има добри резултати.Имайте в предвид,че екземите са упорити заболявания и като позавехнат,нищо не пречи да започнат да действат от начало.Но сега вече има нови лекарства и дано да минава бързо!Пожелавам детенце да се оправи много бързо и да нямате повче такива проблеми!
Успех!!!!!
Виж целия пост
# 12
Радвам се, че не се оказало нещо по сериозно и че детенцето вече се оправя.
  Успех и много здраве на бебока Grinning
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия