Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Пържене/задушаване

  • 853
  • 6
В момента правя боба по северняшки, та се сетих да уточня една малка подробност, която изтървах в темата за зрелия боб.

И аз уж избягвам да запържвам, но понякога не става. Ето защо масово използвам водния лук, който въпреки че се води салатен, става чудно за манджи.....така той си се задушава сам (или заедно с други зеленчуци) и не се получава тежка запръжка.....

Съгласни ли сте с уточнението?! Wink
Виж целия пост
# 1
Аз го правя така:След като е готова боб чорбата, нагрявам в тиган малко олио и 1с.л. брашно.Сипвам гъстата част от боба и слагам червен пипер (повечко че става по-вкусно). Така го прави баба ми,която живее до Дунав,значи доста северняшки
Виж целия пост
# 2
Ами като запържваш лука, добави към мазнината 1-2 с.л. вода и той се задушава вместо да се пържи. Поне аз така правя когато в рецептата има запръжка  Wink
Виж целия пост
# 3
Или просто похлупи с капак и продуктите се задушават от получилия се конденз.
Виж целия пост
# 4
Не мога без запръжка. Първо олиото и лука, после всичко останало. Иначе не ми е вкусно.
Виж целия пост
# 5
Цитат
Ами като запържваш лука, добави към мазнината 1-2 с.л. вода и той се задушава вместо да се пържи. Поне аз така правя когато в рецептата има запръжка


Цитат
Или просто похлупи с капак и продуктите се задушават от получилия се конденз.


ех, вие ме взехте за мезе Wink
не съм чак толкова смотана, само малко Wink , знам ги тези техники Simple Smile

Водният лук обаче не люти толкова много при рязане, ей затова го предпочитам.
Виж целия пост
# 6
Цитат на: Taneto
Цитат
Ами като запържваш лука, добави към мазнината 1-2 с.л. вода и той се задушава вместо да се пържи. Поне аз така правя когато в рецептата има запръжка


Цитат
Или просто похлупи с капак и продуктите се задушават от получилия се конденз.


ех, вие ме взехте за мезе Wink
не съм чак толкова смотана, само малко Wink , знам ги тези техники Simple Smile

Водният лук обаче не люти толкова много при рязане, ей затова го предпочитам.

Ама не се впрягай де, само споделяме опит  People Angel
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия