Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Пак за лещите...

  • 4 111
  • 44
Да се похваля, посвикнах с лещите... просто ми трябваше повечко време  Embarassed
ПОчвам с въпросите Simple Smile
1.По колко време на ден мога да ги нося? Тръгвам на работа и мисля да ги слагам към 8,30 и да ги свалям 22-23ч. много ли е  Thinking
2.Някой да е чувал за изкуствени сълзи, но не от тези дето са в шишенце, а някакви в малки капсули, че тези в шишенцата били с консерванти, а и като ги отвориш след месец хвърляш, а другите са за 2-3 дена ползване и после отваряш нова капсулка... ако някой е чувал, да каже къде ги продават!
Проверих и за еднодневните лещи. Някой май питаше. Струват 90лв. за 15 дни... абсолютно неприемливо за мен... 180лв. на месец за лещи не бих дала...
Виж целия пост
# 1
само на първия въпрос мога да ти отговоря - ако вече си свикнала с лещите, можеш спокойно да ги носиш от сутрин до вечер. Аз понякога дремвам следобед с тях даже.
Виж целия пост
# 2
Можеш да ги носиш колкото искаш-стига да не ти пречи,стандартът е не повече от 24 часа Wink
За тези капсули незнам-за пръв път чувам,но за Natural Tearsмога да ти кажа че много помагат,особено ако преуморяваш очите с четене или компютър.Едно шишенце е към 13 лв вече-поскъпнаха-за един месец е множко наистина като количество,но мисля че е по-добрият вариант все пак Rolling Eyes Аз съм си с такива и не мисля да ги сменям с капсули,някак си по-удобно ми е...Иначе предполагам във всяка оптика можеш да намериш или  да поръчаш,в аптека също-тези сълзи от аптека се купуват.
Виж целия пост
# 3
Моя милост питай , това ми е работата. Капсулките излиза скъпичко . С колко процента водно съдържание лещи си купила ? Работиш ли на компютър ? Имаш ли очила за вкъщи ?
Виж целия пост
# 4
Хубави са капките `Визин`и на `Бауш енд ломб` , те са по около 8 лв.и по принцип всички такива капки за очи се съхраняват в хладилник , поне е желателно де.Ежедневните лещи действително излизат скъпо , подходящи са , ако човек пътува , защото така си спестява разтвора. Ако не работиш на компютър може да носиш едномесечни за постоянно носене - цена 36лв за 1 бр. Значи на месец 72 лв. , пак си е скъпичко.
     За хората , които работят на компютър се препоръчват лещи с нисък процент водно съдържание38% , така е според последните научни статии публикувани в специализираните издания .
Виж целия пост
# 5
Лещите ми са тримесечните на Бауш&Ломб.
А ти очен лекар ли си? Питам защото абсолютно всички лекари с които съм говорила, са против какпките Визин! Окото привиквало към тях! Затова препоръчват, изкуствените сълзи.
Работя на компютър 10ина часа дневно. Затова имам нужда от капки. Също знам че каквито и да са лещите не е хубаво да се носят постоянно... колкото и да е процентното съдържание на вода, това си е чуждо тяло и не е хубаво да седи постоянно в окото.
А колко често почивате.. тоест имате ли дни в които не носите лещи? Трябва ли поне един ден в седмицта да не ги слагам?
Виж целия пост
# 6
Arrow 1. спокойно ги носи по цял ден, стига да нямаш проблеми.
 Arrow  2. не мога да ти дам информация, zащото не съм иzполzвала. Ти сухи очи ли имаш?
 Arrow еднодневните лещи раzбира се са по скъпи от месечните, но си имат своите предимства. Какви лещи полzваш в момента, т. нар. месечни (=30 дневни)  или други?
Виж целия пост
# 7
Работя в оптика , а офталмолога не е запознат много с лещите.Най - добър съвет дава контактолог , той е специалиста по лещите . Не си написала какъв е процента на водно съдържание !? Дано да са ти от 38 % . Колкото по-висок е процента , толкова по-сухо става окото докато работиш на компютъра С ЛЕЩИ НЕ СЕ СПИ освен ако не е посочено , че са подходящи за непрекъснато носене.СЪЩО Е ЖЕЛАТЕЛНО при прибиране в къщи да се свалят , ако е възможно . След като работиш толкова много на компютъра , задължително ако усетиш сухота в очите , капеш `сълзи`. Изкуствените сълзи в никой случай не могат да ти навредят.
Виж целия пост
# 8
За очния писах заради капките Визин... стана ми странно, че ги препоръчваш.
Нямам никаква идея какво е процентното съдържание на вода, но то не е ли еднакво за тримесечните лещи на Бауш&Ломб?
А знаеш ли от къде да си купя от тези изкуствени сълзи които са в капсули  Thinking
Виж целия пост
# 9
От чисто любопитство откъде купи лещите и посъветваха ли те как се използват ?
 Не е нужно да почива окото цял ден . Почивката през нощта е достатъчна за окото , но все пак , ако си имаш очила поне в неделя си ги носа . Целодневна почивка се изисква за тези , които носят силиконови за непрекъснато носене , защото те се свалят само един път в седмицата .
Виж целия пост
# 10
В аптеките , но ако намериш познат в някой аптечен склад да ти ги доставя на кутия , не излизат толкова скъпо .
 При непрекъснати срещи с клиенти , които носят лещи ,ми направи впечатление , че 50% използват `Визин` и са доволни , затова ти го написах . А тримесечни лещи има и с 38% , 55% и 66% .
Виж целия пост
# 11
Купих ги от Еврооптик. Не ме посъветваха  Sick  затова разпитах момичетат тук как да ги ползвам...
А можеш ли да ми кажеш, колко струват при вас едномесечните на Джонсон&Джонсон... казаха ми че били по-добри от Бауш&Ломб.
А и какви лещи би препоръчала(фирма и за колко време) при работа с компютър.
Виж целия пост
# 12
На Бауш 38%, на опаковката пише "Optima FW", са подходящи за работата ти . На Джонсън лещите се носят само по седмица и половина едната и се продават в комплект по шест броя . Не искам да те заблудя в цената , защото те рядко се продават понеже са доста скъпи .Утре като погледна ще ти напиша колко струват , но мисля че излизаха около 60 лв. на месец.Най-добри ги водят , защото тенденцията е лещите да се ползват максимално кратко време , а те са за по ...горе виж.Хубави са , спор няма , но то вече почти всички лещи са хубави.
А сега видях че пишеш за едномесечни , те имат такива за непрекъснато ...
Утре задължително ще погледна офертата на Джонсън , но да си подготвена , че са скъпи.
Виж целия пост
# 13
Много благодаря, май ще си остана на Бауш&Ломб. Добри са като цена, а и засега нямам проблеми... а пък щом са и подходящи за работа с компютър... супер Simple Smile
Кажи къде работиш, другия път ще си ги купя от теб  Wink
Виж целия пост
# 14
Уф ,че ме е яд ,че не мога да ги слагам тези Emoticons  , сега щях да сложа една голяма усмивка.
Да,цените на Бауш са най-добри, тези са по десетина лева, нали?
Нашата верига има петнадесет оптики в София , Варна , Слънчев бряг...Аз съм всяка неделя в тази на Граф Игнатиев.Само на тази улица имаме три. `Джой` и `Гранд` се наричат
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия