Много лесна баница с готови кори

  • 66 962
  • 32
Баницата която Ви препоръчвам я правя вече няколко години и става много бързо и вкусно.

Продукти

Едно пакетче фини кори
Чаена чаша мляко
Две яйца
Щипка сол
Сирене -300-400 гр.

Намазвате дъното на една средно голяма тавичка с мазнина (големината трябва да позволява корите леко да се нагънат)
Между всеки две кори слагате сирене. Отгоре наръсвате с олио и нарязвате корите на парчета. Заливате внимателно с лъжица разбитите яйца и мляко с щипка сол. Печете в умерена фурна. Внимавайте става бързо.
Виж целия пост
# 1
звучи много вкусно. мисля да я направя за закуска събота сутрин и ще докладвам после. благодаря за рецептата
Виж целия пост
# 2
да доклдавам: направих, лесна е и мнооооого вкусна, благодаря още веднъж! Simple Smile
Виж целия пост
# 3
Да кажа и аз рецепта за баница с готови кори. Мисля че става лесно и бързо - а за вкусно...това съм сигурна!

продукти:
пакет фини точени кори (аз ползвам Белла фамилия)
сирене 300-400 гр.
2 яйца
прясно мляко
масло

Яйцата и натрошеното сирене се разбъркват като към тях се прибавя и прясно мляко. Количеството е толкова че сместа да стане леко течна за да се размазва по-добре. Корите се вият по две - първата се намазва с масло, залепя се втората, пак масло и отгоре плънка равномерно размазана по цялата кора.
Завива се и се слага в подмазана тава. Навитите кори се редят в тавата като спирала (стандартната форма на вита баница).
Отгоре се залива с оставената предварително малко плънка и прясно мляко. Баницата трябва да е така да се каже плувнала в млякото - да стига до средата и.
Пече се на умерена фурна.
Виж целия пост
# 4
На мен 2 яйца ми звучат, т. да се каже-дооооста скромно. Laughing
Това за цял или половин пакет кори е? Confused:
Аз правя баница така:
4 яйца
1 кисело мляко (правилно сте прочели-1 кофичка приблизително отива)
200-250 гр. сирене
1/2 к. л. сода
1-2 с. л. брашно
олио, масло
кори за баница (естествено, какво ще правим иначе без тях Laughing, Бела)
Обмазвам тавичката с олио-мнооого пестеливо, не обичам много мазно.
В една купа смесвам продуктите и оставям настрана малко да шупне от содичката.  
Нареждам една кора на дъното на тавата. Леко обмазвам с олио и веднага върху нея слагам втора кора. Тук вече сипвам от сместа и разстилам равномерно. Повтаря се това до края.
Това, което остава в купата, обикновено нищо не остава от сместа, се размива с малко водичка (приблизително една -две чаши вода). Така, както е вече наредена в тавата нарязвам с ножа на желаният размер парчета. Аз обичам малки хапчици баничка и разрязвам приблизително на квадратчета ~5х4 см. След като съм разрязала на парченца изливам отгоре водата от купата (това, което остане от сместа, размито с водичка). Хубаво да се напоят корите. Слагам по малки парченца масълце отгоре, равномерно. Слягам тавата в предварително загрятата фурна и чакаме всички над печката. Grinning  Grinning
Става много мекичка и страшно вкусна.
Правя баницата и в друга форма. На малки банички. Всяка една кора се обмазва с олио и се сипва смес; навивам на руло и след това започвам да навивам в единият край навътре -като охльвчета, стават като малки кръгли банички. Нареждат се в тавата и пак така се заливат с  размита водичка отгоре. Разбира се, парченце масълце върху всяко парче-за разкош. Simple Smile  Simple Smile
Мммм, пак ми се прияде баничка. Laughing
Виж целия пост
# 5
Ето и една рецепта за баница от мен:
Лесна и бърза

4 яйца
1 пакет кори
300-400гр сирене
200-300гр газирана вода /или минерална/
олио

В омазнена тавичка, нареждам първо 3-4 листа кори. Поръсвам с натрошено сирене и поливам с олио. Пак кори, сирене, мазнина.Така до като свършат корите. Нарязва на квадрати баницата. Разбивам с миксер яйцата и после прибавям към тях водата. Разбивам още малко сместа и с нея заливам баницата.
Пече се в предварително загрята фурна на 180`.
Когато е готова я изваждам от фуната и я обръщам върху 3 купички. Завивам я с кърпа.
Става бухнала и много вкусна, дори да се яде на другия ден.
Добър апетит!
Виж целия пост
# 6
Цитат на: kopche

Аз правя баница така:
4 яйца
1 кисело мляко (правилно сте прочели-1 кофичка приблизително отива)
200-250 гр. сирене
1/2 к. л. сода
1-2 с. л. брашно
олио, масло
кори за баница (естествено, какво ще правим иначе без тях Laughing, Бела)
Обмазвам тавичката с олио-мнооого пестеливо, не обичам много мазно.
В една купа смесвам продуктите и оставям настрана малко да шупне от содичката.  
Нареждам една кора на дъното на тавата. Леко обмазвам с олио и веднага върху нея слагам втора кора. Тук вече сипвам от сместа и разстилам равномерно. Повтаря се това до края.:

И аз така-само че гледам нищо да не остане в купата.Разрязвам и НАБОЖДАМ баницата и като я извадя от фурната я поръсвам с малко вода и я завивам с кърпа отгоре!!!
Хмммм-вкусотия!!! И с една чаша боза или к.млякоооо-офф,потекоха ми л*****!  Laughing
Защо най-вкусните неща са най-калорични???  Twisted Evil
Виж целия пост
# 7
А ето и от мен една рецепта за баница, която научих преди около година и оттогава правя само от нея:

1 пакет кори за баница, предпочитам да не са Бела, защото са  доста жилави
3 яйца
200 гр. сирене
1 кофичка кисело мляко
1 кофичка вода
1 ч.л. сода бикарбонат
олио

Намазвам тавичката с олио и отгоре нареждам корите по следния начин:
всеки лист от корите го правя на топка, но не прекалено смачкан, а голям  колкото юмрук и го слагам в тавата.Така правя с всичси листи, като ги нареждам една до друга топките.
Наръсвам натрошеното сирене отгоре и малко олио.
Разбивам в купа яйцата с киселото мляко, в което съм прибавила содата. Прибавям и около 1 кофичка вода.
С тази смес заливам баницата отгоре, така, че да се покрие цялата и да попие навсякъде сред и между топките.
Отгоре слагам бучки маргарин или кр. масло. Слагам в загрята фурна. Пека първо отдолу и като се надигне отдолу и отгоре.
Като се опече я напръсквам с вода и покривам с кърпа.
ато се опече става на хълмчета и е доста вкусна.
Виж целия пост
# 8
Аз пак ще си напиша моята любима рецепта:

1 пакет точени кори
сирене
1 малка трапезна майонеза на "Олинеза"
1 яйце

Слагам сирене и навивам по две кори заедно (тавичката ми е малка). Редя корите в кръг.
Разбивам яйцето, добавям майонезата и вода, колкото се събира в кофичката от майонезата. Поливам с тази смес баницата и пека до зачервяване.
Виж целия пост
# 9
почти като на теди рецептата, лесничка и вкусничка
Бърза баница (безкрайно бърза)
1 пакет кори Белла
1 майонеза (+ толкова вода - меря със същата кутийка)
половин кисело мляко
сода - половин ч.лъжичка
сирене 300гр (може и извара)
3 яйца
намазнявате тавичката (най-добре да е правоъгълна), разстилате корите, хващате най-горната и започвате да я плисирате по дължина (надипляте плисета с височина  пръст и половина - два) и слагате в тавичката после следващата кора и следващата (редите рехаво). Като свършат корите ги заливате със сместта от останалите изброени продукти. тръскате тавичката и набутвате с пръсти между плисетата плънка - за да не остане някъде сухо, пече се в умерена фурна, не знам за колко време става, но става бързо и мнооооого вкусно
Виж целия пост
# 10
Цитат на: tedi_b
Аз пак ще си напиша моята любима рецепта:

1 пакет точени кори
сирене
1 малка трапезна майонеза на "Олинеза"
1 яйце

Слагам сирене и навивам по две кори заедно (тавичката ми е малка). Редя корите в кръг.
Разбивам яйцето, добавям майонезата и вода, колкото се събира в кофичката от майонезата. Поливам с тази смес баницата и пека до зачервяване.

Имам питане относно тази баница - от сочните ли е или от хрупкавите?
Виж целия пост
# 11
Аnomalia, баницата не става хрупкава и е по-скоро мека отколкото сочна. Майонезата не е много и няма откъде да дойде сочност.

Ето снимки: преди печене, готовата баница, парче от баницата
Виж целия пост
# 12
Цитат на: kopche
На мен 2 яйца ми звучат, т. да се каже-дооооста скромно. Laughing
Това за цял или половин пакет кори е? Confused:
Аз правя баница така:
4 яйца
1 кисело мляко (правилно сте прочели-1 кофичка приблизително отива)
200-250 гр. сирене
1/2 к. л. сода
1-2 с. л. брашно
олио, масло
кори за баница (естествено, какво ще правим иначе без тях Laughing, Бела)
Обмазвам тавичката с олио-мнооого пестеливо, не обичам много мазно.
В една купа смесвам продуктите и оставям настрана малко да шупне от содичката.  
Нареждам една кора на дъното на тавата. Леко обмазвам с олио и веднага върху нея слагам втора кора. Тук вече сипвам от сместа и разстилам равномерно. Повтаря се това до края.
Това, което остава в купата, обикновено нищо не остава от сместа, се размива с малко водичка (приблизително една -две чаши вода). Така, както е вече наредена в тавата нарязвам с ножа на желаният размер парчета. Аз обичам малки хапчици баничка и разрязвам приблизително на квадратчета ~5х4 см. След като съм разрязала на парченца изливам отгоре водата от купата (това, което остане от сместа, размито с водичка). Хубаво да се напоят корите. Слагам по малки парченца масълце отгоре, равномерно. Слягам тавата в предварително загрятата фурна и чакаме всички над печката. Grinning  Grinning
Става много мекичка и страшно вкусна.


Пробвах я днес, стана страхотна и мнооооого вкусна. Grinning  Grinning
Виж целия пост
# 13
Цитат на: tedi_b
Аnomalia, баницата не става хрупкава и е по-скоро мека отколкото сочна. Майонезата не е много и няма откъде да дойде сочност.

Ето снимки: преди печене, готовата баница, парче от баницата

ММММММ, страхотно изглежда тази баница, 100 % е и вкусна. Благодаря, Теди, непременно ще я пробвам.
И още 1 питане - майонезата с какъв грамаж е? Понеже у нас обикновено се размотава майонеза "Краси"
Виж целия пост
# 14
Цитат на: anomalia
И още 1 питане - майонезата с какъв грамаж е? Понеже у нас обикновено се размотава майонеза "Краси"

Майонезата е от малките, 125 грама е. Не съм пробвала с "Краси", само с трапезната на "Олинеза".
Само да допълня, че режа баницата като торта.
Дано ви се услади като на нас  Grinning
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия