Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Кога започва падането/смяната на косата при новородените?

  • 11 571
  • 13
Моето бебче няма още 40 дни,а започна да "оплешивява" Sad Роди се с малко къса косичка и сега и опада само отгоре където е голямата фонтанела.Усещам и лега неприятна миризма от там?Къпем главичката със съпун два пъти седмично-по препоръка на педито.Давам й капки Деавид.Изключително сме на кърма.Не й слагам шапка освен като излизаме на консултация.Нормално ли е толкова рано така да й опада косичката?И кога трябва да порасне новата или при всяко дете е индивидуално?
Предварително благодаря!
Виж целия пост
# 1
мОето бебче е само един ден по голямо от твоето.  Grinning И на него почти му опада косичката отгоре на главата. Не виждам нищо притеснително в това. Той така е още по-сладък  Grinning Теб какво те притеснява? А и едва ли има време по което това е добре да се случи - по-скоро е индивидуално. Поне вече знаеш, че не е само при вас
Виж целия пост
# 2
Само не разбрах... защо темета е в кърмене и захранване  Thinking
Иначе, до 6 месеца, миех косата на бебка всеки ден...
Виж целия пост
# 3
И моята е така.Имаше много гъста и доста дълга коса,а сега е като Слави преди да се обръсне. Laughing  Laughing Даже се чудя,дали да не последвам примера му,та да и изникне направо новата косичка,ама как ще я гледам плешива..Не мога да се реша,доколкото знам новата ще изникне постепенно и ще замени бебешката,ама кога-май при всяко дете е индивидуално.На братовчедка ми на момченцето едва наскоро му поникна косичка,а е на годинка и 2 месеца.
Виж целия пост
# 4
Pri vsi4ki e razli4no
Виж целия пост
# 5
Моят син се роди с много коса(тъмна).Като гледам до сега(на 5 месеца и една седмица е) няма никакво намерение да пада,само дето просветля.Нито отгоре,нито отзад не е опадала-никъде.
Не разбирам каква е тази миризма,дето казваш,да не му миете косата по-рядко?Ние я мием през ден,а него самия всеки ден(вечер).
Виж целия пост
# 6
при всяко дете е разли4но. някои си сменят косата рано, а други по-късно
Виж целия пост
# 7
Защо "неприятна миризма"? На мен лично там най-много ми мирише на бебе и я цункам доста честичко там. А и на нас ни пада косичката,но забелязвам ,че отпред вече е тръгнала и новата. Много са сладки бебоците!!!!!!!!!
Виж целия пост
# 8
Според мен при всяко дете си е индивидуално.Дъщеря ми се роди с много коса, дълга и гъста.Изобщо не й е падала и не я е сменяла.Сина ми се роди с къса и рехава коса, почти мъхче, някъде около 1 см дълга.Пада му сега отзад, където лежи.Има едно петно.
Виж целия пост
# 9
Синът ми беше пооплешивял към 5 месеца. Но общо взето плавно му се смени косата. Първите месеци беше много мазна, миехме я всеки ден, казаха ни че фонтанелата изпускала нещо. До към 10-11 месеца имаше плешивичко отзад на главата, където лежи.  Сега косата му е гъста и изобщо не е мазна.
Виж целия пост
# 10
И ние не оплешивяхме-напротив когата и стана още по-дълга и буйна...При всички дечица е различно.Бебето на моя приятелка нямаше никаква коса на тила си ,когато беше на 4-5 месеца...
Виж целия пост
# 11
Ние сме си направо плешиви
Виж целия пост
# 12
при всички бебчета е различно, моята красавица имаше дежурното плешиво петно отзад на главичката, а след това кум 6-7м (но вече не помня) изведнъж и окапа цялата коса отгоре и аз ревнах на педито "мойто дете ще остане плешиво" Simple Smile
Виж целия пост
# 13
Моят син се роди с коса, но много светла.Към 3 месец му окапа цялата и беше доста време плеши. След това полека си му порасна. Не се притеснявай за това, но каква е тази неприятна миризма? Попитай педиатъра си!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия