Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Ваксина Приорикс по ЗК

  • 1 329
  • 4
Молбата ми е към всички майки на дечица на 13 месеца или малко по-големи от тази възраст, на които скоро е поставена ваксина против Морбили, паротит и рубеола и педиатърът е потвърдил устно, че видът на поставената ваксина е Приорикс. Надявам се някоя от посочените майчета да разполага с картона на детето си, за да погледне партидният номер на ваксината, която е поставена. Моят педиатър твърди, че поставя на детето Тримувакс, а по официалният имунизационен календар е трябвало да постави Приорикс. Помогнете ми да се ориентирам той ли не си прави труда да научи какво е търговското наименование на ваксината, която се поставя на дечицата или пък не спазва официалния имунизационен календар за 2007.
Предварително благодаря на всички, които се отзоват на молбата ми.
Виж целия пост
# 1
Ваксината е или Тримоваск или Приорикс и двете са за едно и също нещо .Лекърят поставя тази която има в наличност.На нас ни поставиха Приорикса  за която знам че е по добрия вариант от двете.
Номер не мога да ти кажа ,че картона е при джипката  Hug
Виж целия пост
# 2
Ами проблемът е в това, че в новия имунизационен календар за 2007 изрично е посочено търговското наименование на ваксината по ЗК и тя е Приорикс. Не съм убедена, че поставянето на Тримувакс на този етап е легитимно и затова отворих темата.
Виж целия пост
# 3
Да по новия календар е така , но моето джи пи ми обясни ,че до изчерпване на наличните количества ще се поставят и от старите ваксини , което мен не ме у,ктройваше за полиото и си купих от новата имуновакс полио и тя ми я постави иначе щеше да слага от капките  Close

Виж целия пост
# 4
Благодаря за отговора, Зечова! Точно от това се притеснявах - че ми е пробутал вече неактуална ваксина, а няма основание за това. Мен като родител въобще не ме интересува дали са му останали от старите количества ваксини, не съм записала детето си при него, за да се грижи за джоба му. Редно беше да ми остави някаква възможност за избор или поне да ме информира.
Ще изчакам и други майчета да се включат, за да съм сигурна в извода си.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия