Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Какво означава добър и лош учител

  • 6 404
  • 54
# 45
   Халей,не се засягай,писах го само примерно...Естественно,че за да родя три деца,аз обожавам децата,и правя всичко възможно те да са добре гледани,възпитани,облечени,научили ипр.и пр.Просто това дори ми се превръща в мания,по някога.Исках просто да кажа,че и на родителите не им е лесно.И много ме е яд че държавата ни,с нищо не се опитва да ги улесни.
   Това за добрият и лошият учител,е ясно.И аз някога съм учила,и то все в училищаааа...Мисълта ми беше,че самото завъртане на тази фраза в ефира,само по себе си е пагубно за нашето образование,и за уважението към институцията училище.Факта че се допускат лоши учители,да учат децата ни...
Виж целия пост
# 46
Това няма лошо, но на някой може би вече сме досадили.

   И в това няма нищо лошо!!!То идеята на моите теми е точно тази,хората да се замислят,да погледнат на нещата и от друг ъгъл...А и защо не да ви подкрепят сега когато имате нужда от това?!Нали и вие ще стачкувате?!Винаги е друго да дойде от вън!
Виж целия пост
# 47
ОООООО не в никакъв случай не съм се засегнала. А се надявам, че и ти не си се обидила.нямам за цел да се обиждаме. напротив много ми хареса темата , много ми харесват разсъжденията, пак те поздравявам за 3 те дечица.
Слоцни са нещата мноооого са сложни.
Може би Лили е права, че подобни теми са дъвкани много, но за съжаление  с писане тук не променяме нищо.
Всеки е избрал как да живее и възпитава децата си. Аз харесвам моя начин, харесвам разбиранията си, смятам, че са правилни и са подчинени на ония неписани закони за дисциплина , отговорност и правила, които всеки трябва да спазва.
Опитваме се да живеем достойно, да дадем такъв пример и на децата си .Дано успяваме.
Виж целия пост
# 48
Зависи от ценностите, мирогледа, културата и възпитанието на детето като цяло, респективно на родителя, за да може да се каже кой учител какъв е! Защото за едни е лош, а за други добър!
Виж целия пост
# 49
За мен лош учител е човек, който учи децата, а не ги обича. Не и в онзи смисъл. Децата са с изключително развити силни антени за възприемчивост кой е тяхната душевност и кой отдавна е остарял (нямам предвид годините). Строгият не е равен на лош. И аз съм строга със сина си, когато се налага, но не съм лоша. Имала съм строги и страхотни учители, които съм боготворяла. Имала съм и уж супер ларж, но без душевност. Не знам, не мога да го обясня, усеща се някакси, не се учи по педагогика, не се култивира, не се шлайфа. Или го имаш в сърцето си или не. Останалото обучение по науката за мен е на заден план, макар и не маловажен, разбира се.
Виж целия пост
# 50
Всичко за мен трябва да се пречупи през призмата на децата ни....Един учител за нас, възрастните, може да е супер, може да е многознаещ, да сме доволни,че точно ТОЙ се е паднал на детето ни....Но детето да нее на същото мнение...Понякога мненията на родители и деца се препокриват...

За мен добър учител е онзи учител,който е влязъл под кожата на децата си в най-добрия смисъл на думата....Онзи учител, на който можеш да му изпееш с цяло гърло песента за учителката на Росица Кирилова....Онзи учител, който искаш да си го вземеш за вкъщи, онзи учител, който има човещина в себе си.....Онзи учител, който и дори като ти напише двойката, ти се иска да го разцелуваш......Добрият учител е учителят със сърце......

Много още имам да пиша,но тръгваме на екскурзия с любимата ни учителка след 40 мин...Снощи на изпращането цял клас плакаха, заедно с родителите и никой не криеше сълзите си.....Защо тази госпожа не може да изкара децата ни до 12 клас??????

Виж целия пост
# 51
Мисля, че първо трябва да се дефинира какво е добър учител.

Добър учител - обича децата, успява да заинтригува аудиторията, да преподаде материала, така че всички да слушат с интерес. Да усеща, кога ги отегчава и да разведрява за кратко атмосферата. Да изисква, но и да намери начин да мотивира учениците да са винаги подготвени по неговият предмет. Да е мъдър и да не издребнява излишно.

Лош учител - този, който не отговаря на горните критерии.
Виж целия пост
# 52
че всеки отговорен родител мисли точно така!
А пък нека децата на уважаемата Дидия да учат точно при такива "добри" и "лоши" учители!
Пожелавам й го!
  Скъпа , tanich , децата на Дидия  са учили при достатъчно добри учители след като едното е завършило право , а другото режисура и за щастие се реализират като едни умни и уравновесени млади хора.
               Самата Дидия , за разлика от доста пишещи тук, е имала време и за блокчетата /гланцови/ и за доста други неща посветени на децата и ,а сега и на четирите и внучета.За разлика от някой други нейните деца и внуци НЕ СТОЯТ  от 7 до 19 часа в ясли и детски градини въпреки,че всички са ходили редовно в тези ДЗ.Сещаш ли се , че след прибирането им от ДГ не попадат веднага в леглата и не са веднага пред Тв-то.
               Тук обаче въпроса НЕ Е къде учат моите или твоите деца А КАКВО Е ДОБЪР ИЛИ ЛОШ УЧИТЕЛ   Mr. Green.Става дума НЕ за г-н Х или за г-жа Х учител на детето Y , а за професията учител и за точни и ясни критерии за определяне на тези понятия "добър" и "лош" в конкретния случай. Много лесно е да кажеш кой е добър компютърен специалист,но доста по-трудно да определиш същото за учителя.Общите приказки тук не вършат работа и ако малко си в час ще разбереш , че е трудно да се определят конкретни критерии,такива , които да се оспорват трудно и да са точен показател за работата на този учител.Това,че едно дете не отбира от математика НЕ значи,че учителя НЕ Е  добър специалист. Не ми се иска да спамя темата,но така се получава,за което се извинявам.
                И за отговорните родители - защо пишат извинителните бележки на децата си в училище или темите за домашно.Е, аз не съм била ОТГОВОРЕН родител , ако с това се изчерпва съдържанието на това определение.И винаги съм знаела с какви дрехи детето ми е отишло на ДГ,за разлика от други ОТГОВОРНИ родители,които не си познават якето ,с което са довели сутринта детето си ,да не говоря,че не знаят и имената на учителите , към които са насочени претенциите им. Mr. Green
               
Виж целия пост
# 53
че всеки отговорен родител мисли точно така!
...                И за отговорните родители - защо пишат извинителните бележки на децата си в училище или темите за домашно.Е, аз не съм била ОТГОВОРЕН родител , ако с това се изчерпва съдържанието на това определение.И винаги съм знаела с какви дрехи детето ми е отишло на ДГ,за разлика от други ОТГОВОРНИ родители,които не си познават якето ,с което са довели сутринта детето си ,да не говоря,че не знаят и имената на учителите , към които са насочени претенциите им. Mr. Green
               

Никога моите родители не са ми писали домашните, също така не са се занимавали кой- знае колко с учебния материал и пак завърших и пак ме приеха във ВУЗ и пак получих добро образование. С детето си процедирам сега така /първи клас е/- възлагам за деня 2-3 задачи по БЕЛ и 10 задачи по математика, една глава от книжката за прочи и когато се прибера от работа проверявам. Ако всичко е наред- излиза се по игри отново /предполага се, че и през деня е излизал, след като си е написал/. Не се каня да му вися на главата и да му пиша домашните. Това нанася повече вреди, отколкото ползи.
Родителят следва да научи децата първо на самостоятелност и уважение към околните, а на следващо място да четата и пишат.
И учителят и родителят може да са повече или по- малко добри или лоши, като всички други хора.
Виж целия пост
# 54
Лошият учител ПРЕПОДАВА само и единствено материала си.

Не мога да не се включа. Препатих си от една учителка в детската градина.Тя преподаваше добре, но не можеше да работи с деца, явно защото се оказа "стара мома".То лошо няма, но постоянно се сърдеше на детето!Ама наистина! Joy И не му говореше. В частен разговор със нея, се оказа, че детето я е обидило и тя затова не му говори, пречело , говорело, не слушало и т.н. Аз я попитах за 5год. учене по педагогика не са ли им казали как да работят с такива деца???  И възможно ли е да се сърдиш на 3год.дете? Детето стигна до там, че съвсем "психяса"от нея.Какво ли не опитахме.......................

Сменихме градината и отидохме направо в училище.Там госпожата се оказа ВЪЛШЕБНИЦА!!!!Бяхме и споделили проблема си, а и детето ни беше още малко, но ..................
Така го омая детето, че не разбрах как  буйния му нрав го впрегна във книжки и рисунки. Тя наистина е роден педагог.Тази професия не е за всеки.
За съжаление аз вече знам какво означава ДОБЪР и ЛОШ учител - те не се учат, просто се раждат такива, това е призвание.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия