Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

ЗА ГЛИНЕНИЯ ГЮВЕЧ???

  • 25 665
  • 21
МИЛОТО МИ Е КУПИЛ ГЛИНЕН ГЮВЕЧ КАЖЕТЕ ТРЯБВА ЛИ ДА ГО ПРАВЯ НЕЩО ПРЕДИ УПОТРЕБА И СПОДЕЛЕТЕ КАКВА ВКУСОТИЙКА ДА ПРЕГОТВЯ Laughing  Laughing  Laughing
Виж целия пост
# 1
Ами освен да го измиеш друго незнам Wink .Аз правя боб в него най-често,а и сърми Grinning
Виж целия пост
# 2
Аз в гювеча правя пилешки пържоли със зеленчуци задушени.
Ред зеле, ред пържоли, ред сърми. Всичко става като мозък, само имай предвид, че времето за пекане се увеличава, когато готвиш в глинен гювеч.
Виж целия пост
# 3
Аз правя кавърма в такъв глинен гювеч.
Запържвам леко в малко олио свинско или пилешко месо нарязано на кубчета и го прибавям в гювечето, по същия начин запържвам нарязан пипер, гъби, нарязан домат (всяко поотделно) и ги добавям в гювечето. Наливам 1 чаша бяло вино и пека в умерена фурна за около 1 час.
Понеже всичко се запържва, го правя много рядко. По-често слагам всички продукти в сурово състояние + картофки, моркови и изобщо каквито зеленчуци имам под ръка и пека.
Виж целия пост
# 4
По начало не ям свинско месо, но на моите мъже вкъщи правя следния гювеч: количеството е по осмутрение
та, нарязвам на кубчета картофи, моркови и свинско месо. Нарязвам на лунички лук, наситнявам чушки - печени или сурови (според сезона). Всичко това слагам без ред в гювеча. Отгоре изсипвам малко мазнина (нищо, че месото ще си пусне), сол, червен пипер, черен пипер, вино (червено, ако нямам слагам бяло), мащерка (може и чубрица, но аз не я любя много), може да добавиш и дафинов лист. Заливаш с вода и объркваш с голямата лъжица. Покриваш с капака и слагаш да се пече - около 3 часа, или докато изври водата. И готово. МОйте хора казват, че е превъзходно на вкус
Подздрави
Виж целия пост
# 5
Момичетата са дали превъзходни рецепти, а ти можеш да измислиш и свои с "каквото има под ръка".
Може би продавачката е инструктирала мъжа ти, може би и ти знаеш, но искам да напомня, че глинените съдове се слагат в студена фурна и се затоплят постепенно.  Wink
Виж целия пост
# 6
Много вкусно става, когато нарежете телешко месо и го накиснете в гювеча с вино, сол и черен пипер на вкус и соев сос за поне 2 часа. След това слагате картофки и гъби, добавяте водичка и мятате във фурната.
Виж целия пост
# 7
МОМИЧЕТА,БЛАГОДАРЯ ЗА РЕЦЕПТИТЕ ЩЕ ГИ ИЗПРОБВАМ People Angel
Виж целия пост
# 8
аz правя пълнено пиле с ориz и гъби или с маслини слагам бяло вино маzнина и вода и пека около 2 часа или не пълнено с картофи
свински джолан маринован съЩо става много вкусен
Виж целия пост
# 9
Дали са ти прекрасни рецепти, само ще добавя, да имаш в предвид, когато готвиш в гювеч да слагаш по-малко вода, че не се изпарява.
Успех в ползването му  Wink .
Виж целия пост
# 10
Всичко без десерти съм пробвала да правя в глинен гювеч, и всичко става превъзходно на вкус. Много вкусно става, ако се използва и малко бяло или червено вино/според личните предпочитания и вида на мръвката, която ще се приготвя/, както и течна сметана за готвене /аз ползвам разтителната на "Хопла"/. Пиле със зеленчуков гювеч, гъби и картофи; свинско с картофи или зеле /може и да се съчетаят двата зеленчука/; постни сърми или такива с кайма; яхния със зелен фасул; кавърма...наистина - каквото хрумне на домакинята, може да го приготви в глинен съд. За слагането на малко вода и поставянето на гювеча в студена фурна и постепенното му загряване вече е написано. Simple Smile
Виж целия пост
# 11
Цитат на: jumper
аz правя пълнено пиле с ориz и гъби или с маслини слагам бяло вино маzнина и вода и пека около 2 часа или не пълнено с картофи
свински джолан маринован съЩо става много вкусен

Дай моляте, рецептата за джолана.
Виж целия пост
# 12
ами аz джолана го вzимам готов маринован само го слагам в гювеча с малко вино
Виж целия пост
# 13
Леле, направо се чудя от къде да почна #Crazy
Виж целия пост
# 14
Цитат на: dianab78
Леле, направо се чудя от къде да почна #Crazy

Карай по ред - само похвали ще получиш от съпружеството Laughing
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия