Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Кърмене и зъболечение

  • 594
  • 8
Мога ли да си коронясам няколко зъба докато кърмя?
Изобщо не ми е ясна процедурата, досега не съм имала сериозни проблеми със зъбите.
Споделете кое на какво може да се отрази и как.
Виж целия пост
# 1
Коронясвай спокойно. Предупреди, че кърмиш, ако ползва упойка, да има предвид, иначе всичко друго е ок.
Виж целия пост
# 2
И аз мисля, че няма проблем да коронясваш. Дори и да ти сложат анестезия/ ако са ти живи зъбите е просто задължително/ пак няма страшно за кърмата.
Виж целия пост
# 3
А с ренгеновите снимки на зъбите как стои въпроса?
Виж целия пост
# 4
Също не са проблем - даже по време на бременност са разрешени,ако има показания.Но за всеки случай е хубаво да са на добър и съвременен стоматологичен рентген - моя зъболекар ги прави на място в кабинета си и веднага излизат директно на компютъра,без плаки за проявяване и т.н. - хем удобно,хем почти никакво излъчване няма.
Виж целия пост
# 5
На мен като ми правиха преди 3 месеца(бебо беше на 4) рентгенова снимка на зъб,после ме предупредиха да не кърмя бебо около 3 часа.Е,рентгена беше от старите Imp  и може това да е от значение.За всеки случай,ако искаш да се застраховаш,накърми детенце първо,после "щрак" и така все ще има някакъв интервал м/у рентгена и кърменето.Най-добре питай на място,ако е нов,може да не е никакъв проблем Wink
Виж целия пост
# 6
Аз слагах коронка скоро и няма никакъв проблем Wink !
Виж целия пост
# 7
И аз мисля, че не е проблем.Тръгнала съм по зъболекари от месец вече, засега сме само на пломби, но поразпитах за това-онова.Просто предупреди, че си кърмачка.
Виж целия пост
# 8
Аз ходя на зъболекър от втората седмица на бебо до сега. Малко повече от два месеца, почти всеки ден. Правили са ми почти всичко-вадене на нерви, умъртвяване с арсен, лидокаин, няколко пломби, изграждане на няколко зъба, 4-ри коронки Simple Smile Нямам непипнат зъб .
С кърменето никакъв проблем, не сме го спирали.
Така че давай смело.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия