Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

въпрос към майките на момиченца

  • 1 742
  • 17
От 2 дни като сменям на Ленката памперса и понякога виждам едно такова лигаво нещо на дудито, прилича на течението при жените по време на овулация. щтях да питам днес докторката като ходихме за ваксината, ама тя милата така се разплака, че съвсем се отнесох. Утре ще отидем пак, но ако на някого му се е случвало моля да сподели.
Дали не е някоя инфекция от акото, щото тя като ака и се омазва отпред до пъпа, а от зад до кръста:) винаги я измивам след като е акала, но ....
Виж целия пост
# 1
Ами Ева имаше подобно "течение", но то си вървеше в комплект с подутите гърдички и "мензиса", след раждането- нали се чистят от майчините хормони бебоците. Твоето момиче е почти на 5 месеца, доколкото виждам от лентичката, по-добре питай педиатърката.
Виж целия пост
# 2
При нас имаше течение известно време, веднага след като се роди и знам, че е нормално ( от хормоните), но все пак вие сте вече големи...
Ако още кърмиш, помисли си какво си яла и се консултирай с лекар.
Виж целия пост
# 3
При Габи забелязах жълтеникаво течение преди около седмица. Избърсах го с кърпичка и повече не се появи.
Сега по-навътре се събира от време на време нещо бяло, но педиатъра каза да го избърсвам.
Виж целия пост
# 4
В болницата ми казаха че понякога имали и течение и даже менструация бебенцата момиченца - било нормално.
Виж целия пост
# 5
Педиатърката ме предупреди още преди да забележа, че нашата принцеса има и каза, да не се стряскам, защото е напълно нормално!
Виж целия пост
# 6
При дъщеря ми същия проблем се появи като беше на 9 месеца. Взеха и влагалищен секрет и се оказа бактериална инфекция, но на пикочната система. Преминахме през 2 приема на атибиотик, ужасни рентгнетови снимки на пикочния мехур и се оказа, че има рефлукс - връщане на урина от мехура към бъбреците. Течението всъщност е било от уретрата.
Сега е на 1,7г. и за първи път миналия месец,след близо два месеца билки нямаше бактерии в урината. Другата седмица пак трябва да се изследваме.
Не подценявай проблема! Дори за успокоение и направи едно микробиологична изследавне на секрет (ако смяташ, че е от влагалището). Не е нормално детенце на 5,6 и колкото и да е месеци или години да има такова нещо!
Виж целия пост
# 7
Защо известно време не спреш с постоянното измиване? Нашата лекарка каза, че миене повече от 1-2 пъти на ден при момиченцата може да увеличи риска от поява на гъбички, защото се променя състоянието на средата (колкото повече отмиваш защитния слой, толкова повече се засилва киселинността - също както и при жените). Миенето след акане го остави завремето, когато детенце започне да ходи до тоалетна по 1-2 пъти на ден. Пробвай известно време да бършеш бебка с мокри кърпички. Използвай 3-4 или колкото сметнеш за необходимо - винаги в посока отпред назад. Те са антибактериални и "убиват" различните гъбични инфекции. В същото време не пренебрегвай и казаното от Муми и направете необходимите изследвания. Не предприемай нищо, без да се посъветваш с педиатър. А да не би да прекаляваш с кремчетата срещу подсичане?
Виж целия пост
# 8
При нас се оказа,че е от гентамицина.Давах капки за нос с гентамицин.Първият път не разбрах,че е от това.Взеха и микробиологичен секрет и не откриха нищо.Като дадох вторият път капки и пак се появи-разбрах вече,че със сигурност е от това.След преустановяване на приема на капки течението спираше.На памперса изглеждаше жълто-зелено  Shocked -бая се бях ошашкала.А на дудито беше като слуз.Отидете при педиатъра и тем веднага ще и вземат едно секретче.
Виж целия пост
# 9
При Аля това се случва, ако в пишето е навлязло аки, докато се е друскала в него, преди да я хвана, че е свършила Голямата Работа.
Много е важно и как почистваш тая зона. Противно на общоприетата практика (забърсване отпред назад), трябва най-напред да се почисти внимателно от входа на влагалището към дупето, а след това - от входа на влагалището към клитора. Така се избягва опасността от това неволно да напъхаш във влагалището мръсотията, която се е събрала в горната част на пишето.
Ползвай мокри кърпички, с тях много по-ефективно се извършва това фино почистване.
Ако течението не е еднократно, след което да спре, идете за изследвания.
Виж целия пост
# 10
Много благодаря за отговорите, днес ще отидем да ни видят. Забравих да кажа, че преди седмица беше понастинала и пихме Стодал, а в нослето Стеримар. Освен това аз мия след като е акала, защото тя ака по 1-2 пъти на ден, но за това пък качествено:)
А за кремчетата срещу подсичане - ние не мажем с нищо. Нашата докторка изрично забрани да се мажем с каквото й да било Shocked  и аз слушам - само вечери като се къпем мажа с преварен зехтин.
Виж целия пост
# 11
Извинявам се че се намесвам в темата, но да попитам! Как отмивате пишетата между срамните усни? Има едно бяло все едно никога не е мита! Страх ме е да не и докарам възпаление!
Виж целия пост
# 12
като я къпеш от водата това бялото се размеква и е по-лесно за махане.Ани имаше много лошо подсичане преди няколко дена,което се оказа гъбички и я бърсах с памук напоен с отвара от смрадлика.С това памуче ми беше доста лесно да го махна.
Виж целия пост
# 13
Нашата педиатърка твърди, че е много трудно да се замърси влагалището с акита. Затова бил хименът - да предпазва.
Виж целия пост
# 14
Цитат на: slato
Освен това аз мия след като е акала, защото тя ака по 1-2 пъти на ден, но за това пък качествено:)

Аля понякога ми ака 3-4 пъти дневно, но аз винаги ползвам кърпички. Мия дупето само вечер. Определено смятам, че с кърпичките се почиства по-добре.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия