Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Осиновяване без брак?

  • 7 425
  • 21
# 15
Съжалявам момичета, но никого не съм съдил, а и не искам. Всъщност всеки сам избира, как да живее тук на земята и къде да прекара вечността. Мисля да се оттегля от форума, но ви желая успех - и в брака и извън него Simple Smile . Чудя се само, как ли се чувстват децата на родители без брак - в училище, сред приятелите.
Виж целия пост
# 16
Цитат на: Sweetdad
Чудя се само, как ли се чувстват децата на родители без брак - в училище, сред приятелите.

  Ами по същия начин, като родителите с брак, мойте не са много големи, но не съм забелязяля разлика Thinking , нито пък те са забелязали разлика с другите семейства.Все пак не забравяй, че всичко опира да морал и ценостна система,до отговорност и много други неща, които нямат нищо общо с това как се отнасяш къв институцията брак. Димана знае, че не сме имали сватба, не я впечатли особобено, но ако някоя сутрин място да ни завари гушнати в кревата с баща й, ни чуе да си крещим и т.н., мисля че ще бъде доста по впечатлена.
Определено за едно нещо мога да кажа със сигурност, чувстват се безкрайно обичани и виждат, че майка им и баща им се обичат безкрайно, на мен това ми е достатъчно.
Виж целия пост
# 17
Извинявам се, че се намесвам не по темата, но имам въпрос към Sweetdad: мислиш, че децата на родители, които живеят без брак се чувстват по по-различен начин, отколкото тези на родители с брак, това ли искаш да кажеш? Здравеей 55 , 2005-а година е, на кой му пука за това? Няма вече съмнителни елементи, врагове на партията, чавдарски връзки и намалено поведение, защото някой си е "извънбрачно" дете;). Можеш и на лични да ми отговориш, за да не разводняваме темата, извинявам се пак на всички други.
Виж целия пост
# 18
Ами как живеят- нормално. Кой пита в училище децата -Майка ти и баща ти женени ли са?
Не ни напускай. Може и да съм била по- рязка, и може би на теб не ти звучи като осъждане ,но на мен и останалите мами тонът ти ни прозвуча доста менторски. Едно е да кажеш -Аз държа на брака, затова и така постъпих, за мен той е това и това. Но съвсем друго е да кажеш "Нека ви кажа, семейство без брак за мен не е семейство". "От тук следва и обратното - съжителство без брак води до проклятие. Ако има благословение, значи има и проклятие. Просто е. " Много силни думи не мислиш ли?
 В крайна сметка размихме темата на момичето с офтопици. Все пак тя зададе един конкретен въпрос и той не беше "За и против брака ли сте?"- най- малкото не му е мястото на такова обсъждане в този форум. Мисля, че не е добре да напускаш форума, защото можеш да бъдеш много полезен с опита си. Но решението да останеш и да помагаш или да се фръцнеш обиден и да си идеш е само твое.
С най- добри чувства и възхищение към цялото ти семейство.
yosarian
Виж целия пост
# 19
Това,което открих го постнах в темата,която се разискваше в клюкарника,но го пускам и тук,защото може не всички да влизат там.
От самотата на своята мъдрост пророкът на Халил
 Джубран ни говори за брака:

Нека да има пространство в единството ви
и нека между вас ветровете на рая се вихрят.
Обичайте другия, но любовта не обвързвайте,
по-добре между душите ви море да се разлива.
Пълнете на другия чашата, но всеки да пие от своята.
Дайте на другия от хляба си, но нека той общ да не бъде.
Танцувайте и пейте, но нека всеки сам да остава,
тъй както струните на лирата сами са, но в съзвучие трептят.
Отдайте сърцата си един на друг, но не ги разменяйте,
защото Животът само е съсъд на вашите сърца.
Един до друг бъдете близо, но не и твърде близо.
Така колоните на храма издигат се раздалечени,
а борът и дъбът не могат да виреят в сянката на другия.


Надявам се Sweetdad  да не напуска форума,защото може да бъде полезен с опита си,но в крайна сметка,той сам ще реши това !
Виж целия пост
# 20
Hands Clap

Мъдростта на вековете...
Виж целия пост
# 21
Цитат на: Sweetdad
........... Чудя се само, как ли се чувстват децата на родители без брак - в училище, сред приятелите.


За това как се чувстват децата - на 26 години съм, но до сега никой не ме е питал родителите ми имат ли брак, кога и защо са го сключили.

Аз самата съм омъжена, но това си е наше решение. 4 години живяхме без брак и сега още 4 със, разлика няма. Важно е да има любов и уважение, подписа не променя нищо.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия