Синьо сирене

  • 967
  • 11
Момичета,моля ви помагайте с някаква рецепта със синьо сирене за основно ястие,с пилешко ли върви повече или със свинско?????
Не съм консумирала и правила нищо от такова сирене ама го купих от любопитство.
Виж целия пост
# 1
Ооо, с пилешко ще бъде по-добре със сигурност! Синьото сирене е доста тежка храна, защото обикновено е с масленост около и над 50%. Ако го комбинираш с мазното свинско месо, може би няма да се получи много добре.

Ето едно наше любимо бързо ядене:

Пиле със сос от синьо сирене
400-500 гр. пилешки гърди
100 гр. синьо сирене (ако обичате, може да сложите и 200)
200 мл. течна готварска сметана
олио
Мадраско къри
черен пипер
сол

Пилешките гърди се нарязват на ивички и се запържват, докато побелеят. Поръсват се с малко нелюто къри, сол и черен пипер. Налива се сметаната и щом заври, се добавя нарязаното синьо сирене. Бърка се на слаб огън, докато сиренето се разтопи.

Да ви е сладко!
Виж целия пост
# 2
Ами изглежда лесно и вкусно!   bouquet
Виж целия пост
# 3
Забравих да напиша, че може за гарнитура да се направи картофено пюре - като островче в чинията.  Wink
Виж целия пост
# 4
Ето едни пълнени гъби със синьо сирене, които съм пробвала - гъбките стават много вкусни http://bgkulinar.net/recepti.php?id=1464
Виж целия пост
# 5
за гарнитура можеш да направиш задъшено броколи.
също много пасва със синьото сирене  Peace
Виж целия пост
# 6
Бих ти предложила да го използваш и след вечерята с грозде - мммм  Heart Eyes
Виж целия пост
# 7
за гарнитура можеш да направиш задъшено броколи.
също много пасва със синьото сирене  Peace

Това е просто прекрасно....и с малко сметана...ммм
Виж целия пост
# 8
Ооо, с пилешко ще бъде по-добре със сигурност! Синьото сирене е доста тежка храна, защото обикновено е с масленост около и над 50%. Ако го комбинираш с мазното свинско месо, може би няма да се получи много добре.

Ето едно наше любимо бързо ядене:

Пиле със сос от синьо сирене
400-500 гр. пилешки гърди
100 гр. синьо сирене (ако обичате, може да сложите и 200)
200 мл. течна готварска сметана
олио
Мадраско къри
черен пипер
сол

Пилешките гърди се нарязват на ивички и се запържват, докато побелеят. Поръсват се с малко нелюто къри, сол и черен пипер. Налива се сметаната и щом заври, се добавя нарязаното синьо сирене. Бърка се на слаб огън, докато сиренето се разтопи.

Да ви е сладко!

Страхотно става !!!!
Също и задушени зеленчуци със синьо сирене!
Виж целия пост
# 9
Щом досега не си яла синьо сирене - я си го нарежи на филийки и хапни с малко винце... Crazy
Виж целия пост
# 10
я
Щом досега не си яла синьо сирене - я си го нарежи на филийки и хапни с малко винце... Crazy
Не всеки харесва вкуса на суровото синьо сирене , на мен лично ми харесва готвено , както и рядко в комбинация с гразде или зелена салата !!!
Виж целия пост
# 11
Бих ти предложила да го използваш и след вечерята с грозде - мммм  Heart Eyes

 Peace Нарязано на филийки гарнирано с грозде, може и портокал, стафиди, счукани орехчета полято /само капки/ с мед! И студеното бяло вино.... е добър завършек на това ммммм... не. Завършека е спалнята с белите чаршафи... Mr. Green
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия