Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Микроцефалия

  • 90 098
  • 526
# 525
    Значи дори и при по-малка обиколка всичко е наред при вас. И аз се надявам и при нас по-малката глава да не е проблем. Сега след ТФЕ ще видим, какво ще правим. Там евентуален проблем би ли се видял или трябват и други изследвания?
Няма проблеми детето, но е с рядко генетично заболяване. Въпреки малката си обиколка на главата (48 см.) си е ок.
На 3 м. и на 4 м. като беше бебе му правиха ТФЕ. При първата имаше леки изменения, но при втория преглед всичко беше наред. В последствие се наложи да му се направи Компютърна топография. Там показа, че има леко увеличен ликвор. Според неврохирурга (д-р Кирил Георгиев) не е проблем, каза, че ЛЛ трябва да следи как се развива детето. На 1 г. и 9 м. ходи беше когато му правиха КТ на главния мозък.
Забелязала съм, че има хора с по- малки глави и такива с по- големи. Моята например е 57 см., а на съпругът ми е 59 см.
Виж целия пост
# 526
Здравейте!
Бременна съм в 37 седмица и главичната обиколка на детето изостава с 3 седмици. Правихме TORCH- отрицателен е. Бебето няма други видими проблеми. Били сме на всички фетални морфологии. Очакваме да се роди с главичка около 31 см. Момиченце е. Искам да попитам, дали това задължително означава проблем и да ми дадете съвети какви изследвания да си поискам в болницата. Ще раждам в Токуда. Ужасно съм притеснена.
Благодаря предварително.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия