Как се прави каша от оризово брашно?

  • 10 222
  • 4
Преди време купих оризово брашно по препоръка на една продавачка ,че било същото като оризово нишесте и че се приготвяло по същия начин ,но уви. Пробвах и изобщо не се получи нищо.
Из форума четох за домашно приготвяне на каши ,но нещо не ми стана ясно. Ако някой е правил домашна каша  нека сподели своя опит (Препича ли се брашното? Винаги ли се кисне цяла нощ? Колко вода и колко брашно? Колко време се вари?) newsm78
Виж целия пост
# 1
Виж тук Simple Smile http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=7750.0
Виж целия пост
# 2
Правя домашна оризова каша, но от домашно приготвено брашно (от кафяв ориз). Самият ориз се пече (т.е. суши) на фурна, преди смилането.
Готовото бяло оризово брашно - не виждам смисъл да се изпича предварително, освен за вкус. Увира достатъчно бързо.

Накисването е препоръчително за пълнозърнестите продукти (зърна или брашно). Целта е по-пълно усвояване на полезните минерали. Фитиновата киселина, която се съдържа в обвивката на зърната, се разгражда чрез накисване на зърната или чрез ферментация. Едва тогава полезните минерали (калций, магнезий, желязо, цинк) могат да бъдат напълно усвоени.
За бяло оризово брашно – не е нужно. За брашно от кафяв ориз - силно препоръчително.

Колко вода и колко време за варене – пробваш Simple Smile
Виж целия пост
# 3
Аз я приготвях като предварително препичах за малко брашното. Обикновено го правех в тефлонов тиган за няколко минути. След това варях 1 с.л. без връх брашно в 200 мл. вода докато се получи желаната консистенция. Преди да я дам на беба прибавях АМ, плодово пюре или настърган плод.
Виж целия пост
# 4
Кашата от кафяв ориз беше първото нещо което яде бебкалДомашно приготвена : измиваш ориза много хубаво,оставяш го да исъхне и после в слаба фурна го сушиш около 1 час,започва да мирише много хубаво (поне според мен ).След това го пускаш през кафемелачка или друг подабен уред,за да стане на брашно.Аз обикновенно слагам повече вода докато го варя,за да съм сигурна че е сварен (варя го в тефлонов съд,за да не залепва ).За сведение по същият начин приготвям кашата от елда.  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия