Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

КИТАЙ

  • 132 190
  • 846
# 840
Здравейте, момичета
Много хубава тема, жалко че скоро никой не е писал.
Бях в Китай за 3 месеца и останах очарована, от културата им и най-вече от самите хора. Много от тях са наистина мили, добри и гостоприемни, усещането е доста по-различно от нашето "гостоприемство".
Дори да не те разбират се опитват да намерят начин да ти помогнат. Единственото, което не ми допадна е, че са доста мърляви - изхвърлят си боклуците навсякъде, добре че има достатъчно хора, които да почистват след тях.

За съжаление докато бях там направих спонтанен аборт, със сериозен кръвоизлив. Наложи ми се да остана няколко дни в болница. Лекарите и сестрите се държаха много добре (по-добре от много лекари в България), макар да се разбирахме трудно, тъй като  аз не говоря техния език, а те почти не говореха английски.

Бих искала да ви попитам - знаете ли къде мога да преведа документите от болницата на достъпна цена?
Страниците може би са 10-тина, като на някои има едва по-няколко реда, а други са от кръвни изследвания. Тъй като ще са ми необходими за преглед/и в България.

Благодаря предварително и моля да ме извините, ако въпроса ми не е за тук.
Помолете Zanda Ksurik -мисля,че тя е преподавателка по китайски.
Виж целия пост
# 841
Нашата дъщеря е в класа на Zanda.

Трудно ми е да намеря думи за това, което прави Zanda за децата. Учител от породата един на хиляда.
Освен че по магически начин привлича децата към учението изобщо, не само по китайски, тя прави невъзможното да им покаже и реалния свят в добрата му светлина.

Благодаря, Яна, за прекрасното пътуване до Китай, в което дъщеря ни за 2 седмици доби незаменими впечатления и усещания за цял живот. Съдим по разказите ѝ. Благодарна съм Ви и че осигурихте нощувките и храната безплатно. Да, пътните са голяма сума, но са малка цена за преживяното от дъщеря ни   bouquet

Ще ми се да направя така, че повече родители да разберат какво съкровище има в 138-мо СОУ и да го оценят подобаващо. Радвам се, че убедихме дъщеря ни да се премести от 18-то с китайски, в 138-мо (спираше я скромното реноме на училището). Тя се радва още повече - направо е щастлива.
Ако предварително ги бяхме планували, сигурно нямаше да се наредят толкова добре нещата.

Благодаря Ви още веднъж, Яна!
Ще разказвам на всички за Вас.

Огромно благодаря! Макар детето да е вече млада госпожица, която всеки момент ще завърши, Вашите думи топлят сърцето ми винаги. На учителите малко им трябва! Сърдечни поздрави и весели празници!
Виж целия пост
# 842
Здравейте, момичета. Предстои ми пътуване до Шанхай и четейки из пътеводителите, разбрах, че някои сайтове като ФБ, Инстаграм, Gmail са блокирани и не могат да се ползват. Има ли я все още тази забрана?
Предварително благодаря.
Виж целия пост
# 843
Здравейте, от много време си мисля за екскурзия до Китай и ми се иска да проуча по-добре вариантите преди да се реша окончателно. (Не знам откъде ми хрумна тази идея, но наистина ми е много интересно да посетя тази страна.) Мислим да сме двамата с приятеля ми.

Исках да попитам тези от вас, които са били вече там, сами ли се организирахте или с екскурзия? На прима виста разгледах билетите и какви екскурзии има до таам. Струва ми се, че организираната екскурзия за подобна далечна дестинация и различна култура е по-удачен вариант.
Виж целия пост
# 844
Ние ходихме с екскурзия, но частна, само за нашето семейство и съобразена с местата, които искаме да видим. Не знам дали се предлагат такива екскурзии от България, ние пътувахме от Канада.
Ако не знаете езика, бих ви посъветвала да отидете с организирана група, проверете в интернет ревютата за отделните фирми и екскурзии и си изберете. Успех!
Виж целия пост
# 845
Добре сте дошли във Фейсбук групата "Любители на Китай". Там в реално време ще получите помощ, съвет и интересна информация по всеки аспект, който Ви интересува за страната. Сред членовете са почти всички изтъкнати китаисти, така че ще пиете от извора: https://www.facebook.com/groups/2703054386474987/
Виж целия пост
# 846
Здравейте! Има ли някакви възможности за работа в Китай с изкарани курсове на езика?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия