Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Недоумявам защо

  • 3 107
  • 9
Момичета, недоумявам защо синът ми /на година и три месеца/ проявява агресия и не дава никой да го гушка /освен мен и тати/, или ако даде за малко после задължително започва да го шамаросва. Просто не мога да си го обясня при положение, че в къщи цари мир и спокойствие и любов, аз му се карам, но умерено и понякога, много рядко си позволявам да го тупна по дупето, ама трябва много голяма беля да е направил. Също така като отидем в пясъчника отива при някое дете и го удря след което сменя посоката и заминава на друго място. Направо се притеснявам вече и не знам на какво се дължи и до кога ще продължи така. ??? Какво да правя?
Виж целия пост
# 1
Не се притеснявай.Причината не е в теб и мъжът ти.Моят син правеше същото известно време,после спря и започна да опитва да се налага-да купим това,да купим онова и т.н.Трябва да имаш голямо търпение,защото сега започва да преминава през различни емоционални периоди и ти ще трябва много много да обясняваш кое може и защо,кое неможе и защо.Така,че успокой се и успех!
Виж целия пост
# 2
Да не си налитала на люто като бременна? Grinning
Виж целия пост
# 3
хич биля не съм налитала...... Sad  Sign Exclamation
Виж целия пост
# 4
Деси моят син прави абсолютно същото. Той е на 1г и 5 мес. Твоят на колко е?
Моето мнение е, че го прави от любов. На други мои познати момчетата са много гальовни. Просто наште са по буйни предполагам. Като замахва с ръчичка винаги стиска зъбките, като кучето когато ръмжи.
Виж целия пост
# 5
Моят син също е много буен, не обича да целува или да го целуват, но никога не е посягал на дете или на мен, но това не значи че не е възможно да го стори все някога.
Трябва да му обясняваш всеки път когато посегне, че не е хубаво така да се прави, че ако него го ударят няма да му е приятно, абе с една дума трябва да му казваш постоянно, че това, което прави не е хубаво.Далеч съм от мисълта, че ти стоиш безучастна в такива моменти, но не оставяй нещата така.
Колкото до гальовността, та те са мъже , уж.  261uu
Виж целия пост
# 6
Цитат на: belinda
Да не си налитала на люто като бременна? Grinning

ама хич не ми се вярва това да е причината! Wink
Виж целия пост
# 7
Цитат на: Павлина
Цитат на: belinda
Да не си налитала на люто като бременна? Grinning

ама хич не ми се вярва това да е причината! Wink

Аз принципно ям доста люто, докато бях бременна не се отказах от този не толкова полезен навик. Дъщеря ми не бих казала,че е агресивна, но обича да я гушкат определени хора, а милувките й са повече пляскане. Отдавам го на това, че детето е още малко и не може толкова добре да прецени и координира движенията си. Обича да целува,обаче!  remybussi
Деси, може би някои деца са просто по-агресивни от други, всеки носи нещо различно у себе си. Онзи ден едно двегодишно хлапе, след като си игра на едни катерушки и люлки, отиде до един стълб, облицован с камъш и започна да го рита ожесточено, та изпопада част от камъша.  Shocked Беше с баба си и по-голямата си сестричка, които през цялото време му говореха спокойно, т.е. едва ли е въпрос на домашен терор и грубо отношение. Може би има повече енергия за освобождаване....
Виж целия пост
# 8
Здравей
всички деца в тази възраст проявяват агресия в една или друга степен. Това което според мен трябва да направиш е да започнеш да учиш детето да се контролира. Когато замахне да те удари да се опиташ да превърнеш жеста в милувка, да обясняваш, че може да удря хладилника или топката, но не бива да удря друго човешко същество. Процеса на научаване не е лек нито бърз, но не бива да очакваш нещата да минат от само себе си. С времето децата израстват физическата агресия и разбират че и с думи могат да наранят, което е за предпочитане. Ако много се бие с децата по площадките може би за известно време трябва да спреш да го водиш където има деца.
Винаги когато проявява агресия кратко и ясно показвай че не одобряваш поведението, най-добре или за малко го наказвай да постои сам или след забележка от твоя страна излизай от стаята показвайки че си обидена. Децата всичко разбират дори да не могат добре да изразят чувствата си с думи.
С времето това отшумява, нормално е децата да са агресивни, както и да не могат да владеят силата си, но когато удрят могат да причиняват болка, както всички сме забелязали.
Успех.
Виж целия пост
# 9
Благодаря за съветите момичета. точно за това уважавам този форум, защото винаги има какво ново да научиш и когато имаш нужда да го приложиш в ежедневието. желая на всички весели и слънчеви дни!  55
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия