Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Зъбен гранулом

  • 348 338
  • 856
# 855
При мен са правили и след запълване, за да се види пълнежа добре ли е и вече после след някой месец е контролна снимка.
Виж целия пост
# 856
Здравейте! След 3 месечно обикаляне при стоматолози, 3 зъбни, панорамна снимка, снимки на синуси и компютърна томография се установи, че двете подувания на лицето ми са в следствие на гранулом. Искам да отбележа, че гранулома се вижда САМО на томографията. Че самият Йовчев като ендондист при разглеждане на снимки и преглед каза, че нямам проблем със зъба.
Да, ама не... Sad
Рентгенолог днес ми разчете томографията и го видя. Гранулом 3-4мм голям ли е? Има ли шанс, въпреки че съм се подувала да го излекувам? А без упойка може ли да се пробва лечение?
Какво мислите за Кафелов? А някой посещавал Йовчев и Кафелов?
Ще споделя историята на моя мъж, понеже днес беше прегледа му при д-р Кафелов - 6 месеца след прелекуването на зъб и за щастие всичко върви добре.
Миналата година се поду и имаше ужасни болки, оказа се, че на един зъб с коронка не са запълнени каналите добре. Зъболекарката му направи дренаж и пи антибиотик 10 дена - нещата се успокоиха, направихме консултация с хирург, който каза, че трябва да се направи операция и зъбът да се извади, евентуално и този до него, направи му и биопсия, можеше да го оперира след месец.
Междувременно аз писах на д-р Венелинов от форума и той ни посъветва да са обърнем към ендодонт като ни препоръча няколко, за което съм му много благодарна.
Зъболекарката ни, която беше правила зъба беше доста скептична, както и хирурга, но ние все пак се обадихме на д-р Кафелов. Чакахме две седмици за прегледа, мъжът ми пак се поду и отново пи антибиотик.
Доктора го изпрати на скенер каза, че не е сигурен дали наистина не се налага операция и да изчакаме резултата от биопсията, който показа възпаление и в крайна сметка той започна да го лекува.
Лечението наистина е доста скъпо към 1000 лв, бяхме доста притеснени, но решихме да пробваме защото ако беше успешно, щеше да си спаси 2 зъба, а иначе разходите биха били доста по-големи за импланти.
Това са снимки от скенера - преди лечението и след-
Скрит текст:Надявам се да съм полезна на някого, защото ние бяхме много объркани и уплашени, особено аз...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия