Дайте идеи за рецепти с кашкавал

  • 18 258
  • 14
Много обичаме кашкавал,но пък постоянно пане... Neutral Face Ако някой знае някаква интересна рецепта,моля да я сподели с мен Mr. Green
Виж целия пост
# 1
Веднага мога да ти препоръчам рецепта на renci за кашкавал на фурна. Идеята е уникална, изпълнението бързо, лесно, а резултата божествен.
Рецептата трайно се насади на нашата трапеза Wink

Ето я:

Цитат
400гр. кашкавал/настърган/2ч.ч. прясно мляко,75гр.масло,4яйца,1к.ч.брашно,черен пипер,олио

Продуктите се смесват и се объркват добре.После сместа се изсипва в загрята тава с малко мазнина и се пече в умерена фурна до зачервяване.

Можеш да импровизираш свободно с подправките в тази рецепта.

Дано съм ти била полезна.
Да ви е сладко.
 
Виж целия пост
# 2
нарязвам картофи и шунка, задушавам във фурната и после яко кашкавал отгоре и да се запече..
Виж целия пост
# 3
Преди време съм пускала една рецепта за кашкавалени кюфтенца - ето я
Виж целия пост
# 4
Рецептата на tedi_b е много сполучлива - всички в къщи си облизват пръстите като направя кюфтенцата Simple Smile
Виж целия пост
# 5
Искам само да добавя,че в Била продават кашкавал тип Гауда / цена 7.20 за кг./, който освен, че е много вкусен е много подходящ за паниране и мисля,че за кюфтенцата ще е чудесен,защото е по-твърд и маслен от този на "Пършевица" например-ние у дома почти само такъв хапваме-тип Гауда имам предвид.
Виж целия пост
# 6
Цитат на: me4tiza
Искам само да добавя,че в Била продават кашкавал тип Гауда / цена 7.20 за кг./, който освен, че е много вкусен е много подходящ за паниране и мисля,че за кюфтенцата ще е чудесен,защото е по-твърд и маслен от този на "Пършевица" например-ние у дома почти само такъв хапваме-тип Гауда имам предвид.

Този тип кашкавал е много вкусен наистина, а и в дупчиците му се събира масло и ... да си оближеш пръстите, ама става ли за готвене. Ние го консумираме само натюр.
Аз само ще добавя една малко по-засукана панировка за кашкавал. Става вкусна и с нея правя кашкавалени хапки или пръстчета, паниран кашкавал но с по-разнообразна форма, когато ще имам гости, защото не винаги имам всички подправки в къщи.
за 500г кашкавал са необходими:2 яйца, 2 ч.ч. грис, 1/2 ч.л. босилек, 1 ч.л.мащерка, 1/4 ч.л. червен пипер, гранулиран чесън и черен пипер на вкус, брашно за овалване.
Грисът разбърквам добре с подправките. Разбивам яйцата. Нарязания кашкавал потапям в студена вода, може и с лед в нея, овалвам го в брашното като изтупвам излишното. Потапям в разбитите яйца и после овалвам в подправения грис и панирам.
Виж целия пост
# 7
Цитат на: tedi_b
Преди време съм пускала една рецепта за кашкавалени кюфтенца - ето я

Имам само следния, глупав Embarassed въпрос. На каква големина ренде го рендосваш кашкавала, иначе кюфтенцата изглеждат страхотно. Grinning
Виж целия пост
# 8
Моето ренде има само 2 вида дупки - за едро и за ситно. Минавам кашкавала на едрото.
Дупките май са същите като на старите метални рендета.
Не е проблем да се мине и на по-ситно, но мен ме мързи  Embarassed
Виж целия пост
# 9
Мерси, че и мене нещо ме домързява напоследък и си мислех за едрото.
Виж целия пост
# 10
СУПА ТОПЧЕТА С КАШКАВАЛ

Продукти:
За супата:
2,5 литра вода
1 голям морков
1 средно голяма глава кромид лук
ориз - малко повече от една шепа
сол на вкус
олио по-малко от 1/2 чаена чаша

За топчетата:
1 ч. ч. /под ръба/ галета
150-200 гр. кашкавал
4-5 яйца
чубрица, кимион

За застройката:
1 яйце
1 с.л. брашно
1/2 кофичка кисело мляко
1/2 ч. ч. вода

Приготвяне:
Задушаваме в мазнина и малко вода нарязания на ситно лук и настъргания морков. Като се задушат, доливаме вода, а когато тя заври, слагаме в нея изчистеният и измит ориз и оставяме да ври около 10 мин., а после добавяме предварително приготвените по следния начин топчета: разбъркваме всички продукти за топчетата /кашкавала предварително сме настъргали на ситно ренде/ и правим малки топчета. Оставяме супата да ври около 20 мин. на слаб огън. Приготвяме застройката и се слага по обичайния начин. Всеки според вкуса си може да прибавя подправки /магданоз например/.

П. П. Рецептата не е моя, но е толкова лесна и вкусна, че стана и моя Grinning
Виж целия пост
# 11
Милена, готвили сме кашкавала тип Гауда паниран, в гюведже-с колбасче,домати и яйце-супер стана, на пица и спагети и винаги се е получавал вкусен резултат.Твоята специална панировка много ми хареса-и този номер със студената вода-ще я пробвам,мерси!
Виж целия пост
# 12
Цитат на: me4tiza
Милена, готвили сме кашкавала тип Гауда паниран, в гюведже-с колбасче,домати и яйце-супер стана, на пица и спагети и винаги се е получавал вкусен резултат.Твоята специална панировка много ми хареса-и този номер със студената вода-ще я пробвам,мерси!

Номера с водата го правя, за да може да се задържи брашното. А майка ми дори слага кашкавала във фризера за 1 час преди да го панира. Другия номер, за да не се разтече, оставям го няколко дни в хладилника отворен да се изсуши и втвърди. Ще пробвам и Гауда на гюведженце довечера. Това ми е менюто днес.
Виж целия пост
# 13
Милена, станаха ли гюведжетата? eat
Виж целия пост
# 14
Цитат на: me4tiza
Милена, станаха ли гюведжетата? eat

Много бяха вкусни. Аз за първи път слагам в тях Гауда и ми хареса много. Като че ли не се разтече толкова, като обикновения кашкавал и повече се усещаше вкуса му. newsm10
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия