Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Пак молба за помощ

  • 1 138
  • 6
Здравейте! Благодаря за подкрепата и отговорите. Днес ме пуснаха да видя беб4о на нощната смяна (защото ина4е няма свиждания) и даже ми дадоха да го нахраня със шишето. Казаха ми , 4е го хранят с NAN AR защото е много лаком и връща по-малко. Млякото оба4е ми се видя много странно, даже сестрата изкоментира, 4е ве4е им дават да пробват на бебетата какво ли не, млякото изглеждаше малко като пресе4ено или като кисело мляко.. незнам. нищо не разбирам от адаптирани млека. Има ли някой опит с това мляко.Шишенцето беше от най-обикновените, стъклени, с кау4уков биберон. Колко беше голяма дупката не видях.  После като си тръгвах донесоха две залъгалки в стерилно плик4е, доста изхабени, но бяха стерилизирани в газов стерилизатор. За хигиената там не се притеснявам, само се опасявам, 4е ще видим доста зор със захранването от гърда като си дойде мили4кото ми съкровище.....
Виж целия пост
# 1
Ох , мила , не знам ?! Никога не съм виждала такова мляко , но според мен не би трябвало да има вид на пресечено , или може би не е било добре разтворено ?!
Ако питаш мен , редно е да ти позволят да му носиш кърма , или да си го кърмиш !
Не зная точно за медицинския проблем , но моето по-голямо дете имаше жълтеница и то мнооого продължителна . Започна леко от 4-тия ден и се увеличаваше . Тогава ми казаха , понеже не преминаваше , а даже се засилваше , че вероятно се дължи на някакъв фактор от кърмата ( сега не мога да дам точно обяснение ) и че ако спра да кърмя за 2-3 дена ще се изчисти , но после пак ще се появи с възобновяване на кърменето и че няма смисъл да го правя . Изследвахме и билирубина за да сме спокойни че не е над допустимите бебешки граници за подобно състояние  , сега се разрових за да видя колко е бил - но не мога да намеря . Кръвната и група е същата като моята . Напълно се изчисти от иктеруса , боже мой , чак към края на 2-ри месец , до към 3-ти . Има ли медицински причини поради които не можеш да му носиш кърма ?
Аз много бих настояла да внеса от вън биберон и шише , но съм сигурна че няма да разрешат . Едно заради принципната възбрана каквото и да е да идва "отвън" , и заради това , че трябва да помнят кое бебе с какъв биберон яде и т.н.
Виж , каквото и да е , върне ли се в къщи , ще го вкараш в крачка , сигурна съм . Вероятно ще ти коства малко рев и нерви , но ще стане . Ще махнеш залъгалката , ще пробваш веднага гърда , ако не ще и не ще - ще пробваш със силиконовите предпазители , а има и един трик който съм виждала една майка да прилага - дава първо биберона , след като засмуче , веднага вади и поднася гърдата - и бебо продължаваше без проблем , "излъган " Simple Smile) . В последствие се научи само от гърда .
Казаха ли ти кога ще го пуснат ?
Виж целия пост
# 2
Здравей, Еми. И аз исках да те посъветвам да попиташ дали ще ти позволятда си му носиш кърма - в крайна сметка това е добър вариант и за тях...Ако ти позволят да си му занесеш шише ти препоръчвам Авент с биберон #1 - от 0 до 3 месеца. Що се отнася до млякото, нямам опит, но най-добре веднага да ги попиташ там защо изглежда така - те ще ти обяснят, едва ли му дават нещо, което би му навредило - не се притеснявай.
Племенницата ми я държаха 20 дни в болница и сестра ми по същия начин се цедеше , за да поддържа лактацията и и беше много мъчно, но искам да те уверя, че в момента, в който бебето си отиде вкъщи всичко се забрави много бързо.
Мимито ти е дала много добри съвети за кърмене, ако имаш нерви да издържиш да погладува ако не засуче - ще успееш. Другият вариант е да го храниш с изцедена кърма с шише, но е много трудоемко - това е вариантът на сестра ми, тя не се и опита да го кърми като видя, че не иска да суче, защото то  се роди много малко и се страхуваше да не гладува.
Каквото и да решиш - успех, стискаме ти палци.
Виж целия пост
# 3
Благодаря ви! Зна4и Ив4ето е в интензивен сектор на педиатрията, което зна4и, 4е не дават да се влиза на свиждане, камо ли да носиш нещо отвън..Нас ни пускат за мъни4ко с адски перипетии.. Даже не дават да дадем ръкави4ки-занесохме, но не ги взеха, а той е с дълги нокти и се дере..Но това не е страшно..За кърма и дума не може да става- преди 5 дни ми дадоха стерилно шишенце да дам проба да я изследват бактериологи4но и всякак, да направят посявка, за да са сигурни, 4е като си дойде вкъщи няма да има проблем. Свекърва ми, която е била завеждащ на отделението каза, 4е едно време са карали майките да носят кърма, но всъщност не са я давали на бебетата , а са я хвърляли, защото се взимат вси4ки мерки зая стерилност..Там децата са в стерилна обстановка, на 24 градуса, нали ви казах- има до него едно беб4е, което е 530гр!!!! Има страшни слу4аи, но не ми се говори, много е потресаващо и разстройващо.. Та не може да дам нищо-нито шише, нито кърма, нищо..Остава проблема как ще го у4а:-))Той е лаком, надявам се да се нау4и лесно, при вси4ки слу4аи мисля преди да му дам гърда да се напаря и леко да се изцедя, за да тръгне добра струя, защото с помпата първите 3-4 натискания нищо не излиза..Моля се да успея, за да е най-добре за детенце:-) Благодаря ви пак!!
Виж целия пост
# 4
Здравей, Еми! Едната от дъщеричките ми много повръщаше и също беше на NAN AR. Това, че млякото стои като пресечено (или като кисело мляко) се получава ако не се разбие при необходимата температура. След няколко правения ще му хванеш номера - температурата на преварената вода трябва да е около 50 градуса (като държиш шишето да ти пари, но да можеш да го траеш). Тогава се получава хубаво гладко мляко.
От сърце ти пожелавам скоро да си гушнеш Ивчо и всичко да е наред!
Виж целия пост
# 5
Здравей и от мен,

NAN AR беше първото мляко от този вид (за бебета с повръщане), което взех. Наистина трябва да се разтваря на по-висока темперакура, както е писала mam3kids, но въпреки това пак си остава не много гладко и хомогенно, а се виждат малки частички в него, и се стича трудно по стените на шишето, и е доста гъсто, за да не го връщат бебоците (макар че при нас нямаше желания ефект). Но защо му дават на твоя бебо такова мляко?? То се препоръчва за бебета с по-силен рефлукс от физиологичния, какъвто е моя случай например. Иначе до около 2 с.л. повърнато се счита за нормално и необезпокояващо.

Ако наистина ти се налага да си на NAN AR, поне мога да те успокоя, че то е най-новото като разработка и състав спрямо други млека против повръщане, макар че за най-добри се водят млеката на МИЛУПА.
Виж целия пост
# 6
Emi, az imam spomen i za Frizolaka, che stoi kato presechen, ne se trevoji! Dano skoro da ste zaedno!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия