Рецепти за сач!

  • 125 139
  • 170
# 165
Здравейте,темата е стара,но имам някои въпроси,дано ми отговорите.Вчера за първи път пекох на сача си,във фурната.Първо опекох зеленчуците( лук, чушка, тиквичка,гъби),извадих ги и сложих месото , свинско и пилешко.Като се поизпече,добавих зеленчуците.Обаче: стана много течно, пуснаха много вода, предполагам зеленчуците,струва ми се,че ги готвих прекалено много,станаха едни меки,а не леко хрупкави.
Другото което не ми е ясно,трябва ли да готвя само на долен реотан и да обръщам местото/зеленчука или да пека и на горен?Вкуса дали ще е различен.И върху решетката на фурната ли слагам сача или директно на дъното?
Не мога да го ползвам на котлона си, защото сача ми е много голям.Иначе нямаше да имам тези чуденки за фурната и щях да си готвя на котлона директно.
А и последно,как се слага върху запален огън?Че ми се иска да го пробваме на барбекюто,на дървени въглища.Палим и докато не се е разпалил хубаво огъня ли се слага?Назад в темата е писано,че се държи сача до огъня да се нагрее,ама някак си не виждам как ще се получи това с барбекюто.
Виж целия пост
# 166
Здравейте,
И аз имам няколко въпроса. Коя степен на керамичния котлон ползвате ориентиеровъчно (от 1 до 9 са моите) ?
И "дима" повече ли е отколкото, когато готвите на тигана примерно ?
Виж целия пост
# 167
Моят сач е голям и дълбок и го ползвам само във фурната. Поставям го върху скарата и пускам и двата реотана. Докато се пече поставям капака му върху печката, за да се нагрее и после да мога да захлюпя готовата храна. Пълня го много, по точно го препълвам. За да не се разсипят зеленчуците им правя "подпорки" от моркови. Пека около час и половина, като по средата на времето разбърквам. Пека основно зеленчуци, стават много вкусни, но никога не са били хрупкави. Течността се изпарява по време на печенето и няма сос, когато се сервира.
За да не се пукне сачът трябва да се поставя на студена печка. Много си го харесвам и не бих рискувала с гореща повърхност.





Виж целия пост
# 168
Вела,
Сачът ти е превъзходен. Може ли да напишеш зеленчуците?
Виждам морков , чушка, патладжан, гъба.
Предполагам има и друго.
Виж целия пост
# 169
Благодаря!  Зеленчуците не са нищо особено. Обикновено слагам морков, пипер зелен и червен, гъби, лук, патладжан и по-рядко тиквичка.
Виж целия пост
# 170
Има ли някой в темата да помогне. Купих сач, че голям мерак ми беше да приготвя нещо на него. Приложих му закаляване като го напоих обилно с олио и го награвях постепенно във фурната до 265 градуса. Постепенно попи всичката мазнина, но отдолу гледам е избила мазнина на няколко места и е капало даже във фурната. Това дали означава, че е спукан или, че се е спукал, или е нормално, когато мазнината му дойде в повече. Притеснява ме при готвенето да не тече ако месо или зеленчуци пуснат повеепуеч сокове. Ето и снимка на дъното му, него не бях го омазнила така четох някъде, че не се маже.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия