Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Още си криви очите, нормално ли е?

  • 11 118
  • 15
Здравейте мили мами!
Ако знаете колко се радвам, че го има този форум и вас също.......... Hug
По същество: Бебчо е на 10 месеца и все още изкривява едното или и двете очи, не постоянно разбира се. Смятате ли, че това е нормално или да се обърна вече към специалист. Знам, чела съм, че до годинка е нормално, но на повечето ми познати чиито бебета имаха такъв проблем вече са ОК.
Благодаря на всички, които ще ми отговорят!   bouquet
Виж целия пост
# 1
не сам много сигурна,но трябва да отидете на доктор за твое успокоение.съкровището ти е много сладко и се надявам само да си въобразаяваш Simple Smile
Виж целия пост
# 2
Съмнявам се, че си въобразява. За мен е нормално, Ани до преди 5 месеца го правеше отвреме на време. Ако и след годинка продължава да го прави често се обърни към специалист. Всички деца са различни, това че на твои познати децата вече не го правят, не значи, че и твоето бебче трябва да спре отведнъж. За твое успокоение можеш да попиташ и д-р Слънчева в подфорум Доктор Нивея бебе.
Виж целия пост
# 3
Здравей.Искам да ти кажа да си спокойна.И при други дечица е така,но те съветвам това да го споделиш с педиатъра,за да се успокоиш.Това е най-доброто решение - посъветвай се с компетентен. Hug
Виж целия пост
# 4
 Ние утре ще ходим точно заради едно таква кривене на оченцето на очен лекар.Като разговаряме с него после ще пиша. baby_neutral
Виж целия пост
# 5
 Моля те petq B като имаш резултати пиши. Няколко пъти споменавах на педито за това, но тя все ми отговаря да съм спокойна, че е нормално. Имам усещането, че не е - брат ми имаше този проблем като малък и се наложи операция, вече е добре, но дали не е наследствено?

Виж целия пост
# 6
И моята дъщеря е така от раждането.Сега е на 8 месеца.Ще следя темата.
Виж целия пост
# 7
Не съм знаела, че толкова време може да продължи кривенето на очите. Моят син ги кривеше може би до вторият месец... Thinking. След това спря. Надявам се да не се налага операция при вас, както се е наложило при брат ти. Аз ако бях на твое място, за лично успокоение щях да потърся специалист. Поискай си направление за такъв от педито  Peace
Виж целия пост
# 8
в Подфорум "Деца с хронични заболявания....." има тема за консултация с д-р Константинов, детски офталмолог. Най-добре питай него, ще ти даде професионален съвет.
Виж целия пост
# 9
Малкия си кривеше съвсем леко едното оченце и постоянно ги търкаше с ръчички. Бяхме на 6 месеца, когато отидохме на профилактичен преглед при очен лекар, макар че лекарката ни казваше че на годинка трябва да го заведа и не ни даде направление. Защо трябва да чакаш до 1 година?!
Виж целия пост
# 10
И аз забелязвам дъщеря ми да си криви очите от време на време.
Чувала съм, че е нормално до някаква възраст,но все пак бих се консултирала, ако продължи по-дълго.
Виж целия пост
# 11
 А на каква възраст е добре и има смисъл  да се отиде на профилактичен преглед за очите, независимо дали има проблем?
Виж целия пост
# 12
Ние отидохме на 6 месеца, прегледа си мина нормално, не е имало някакви затруднения за очната предвид възрастта на детето.
Виж целия пост
# 13
Имало някакво "лъжливо кривогледство" при малки деца, така че не се безпокой. Но ако продължава го заведи на лекар.
Виж целия пост
# 14
Моя съвет е да го заведеш на лекар.Сина ми има кривене на дясното око още от самото раждане и педиатъра каза,че било физиологично и щял да се оправи до 1 година,но на 7 мес. и поисках направление и го заведох в 3 градска при офталмолог и нейните думи бяха "бебчо майка ти се чуди каква диагноза да ти измисли.Госпожо детето ви е здраво престанете да го влачите по болници."И аз и повярвах нали все пак е лекар и престанах да се притеснявам въпреки че виждах,че има проблем.
Миналата година като навърши 3 год. реших да го заведа на профилактичен преглед и офталмоложката при която ходихме каза че има 30 %  изкривяване и че след 6 мес. възраст няма физиологично кривогледство и след консултация с още двама лекари с еднакви диагнози имаме насрочена дата за операция.
Не искам да те плаша дано вашия случай да не е такъв и ви пожелавам всичко да е наред.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия