Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Каква шевна машина и откъде

  • 398 810
  • 1 722
# 1 680
Добро утро ! От понеделник 16.09. в Лидъл ще има шевна машина,която пише,че е модел на ПФАФ - Елемент за 240 левчета.
https://www.lidl.bg/bg/c/domashno-hobi/c1145/w2
https://www.lidl.bg/bg/p/domashno-hobi/shevna-mashina/p29309
Има ли значение/предпочитание кое е по добре- Силвър Крест или Element by Pfaff ? И в какво се изразяват тия 60 лв. разлика между двете машини.
Виж целия пост
# 1 681
Емо, Пфафф е по-добрият вариант. Той е с едностъпков илик, а Креста е с четиристъпков. Това значи, че поставяш копче в крачето за илици на Пфаффът, избираш програмата, спускаш надолу един стержен, нагласяш гъстотата, натискаш педала и машината ушива целия илик с точния размер. Силвър Керста с една програма шие лявата верига, с друга програма затяжката, с трета програма дясната част и накрая пак затяжка. Дължината на илика трябва да го изчислиш точно, за да не стане по-голям, или по-малък. Този модел  Pfaff  element 1070s е точно копие на Singer tradition 2282. Иначе операциите им са с еднакъв брой. Доста чудно е, че скоро пуснаха машина и сега пак. Тъкмо можеш да избираш. Само ще внимаваш коя машина купуваш за подарък, за да не получиш точилка по главата, вместо радостно изпищяване, обсипване с целувки, а след това и още нещо!
Виж целия пост
# 1 682
Elektrichar,

Минервата дойде, не можах да се сдържа и я пробвах, на първо четене е много блага. Благодаря ти за препоръката! Имаш ли случайно идея откъде мога да намеря упътване, което не е на полски, че не ми е като майчин Simple Smile
Виж целия пост
# 1 683
Честито, Любомира! Много да те радва, а ти нея също с постоянни грижи! Ето ти една инструкция на чист български език, на аналогична машина: https://www.lidl-service.com/static/4354172/54399_BG.pdf
 Марката е друга, но инструкцията е почти същата, защото операциите са същите. И макар да ставам до болка досаден, те съветвам тази инструкция да я изтеглиш и да си я запазиш, защото иначе ще ти се наложи да ходиш в командировка до полско, за да научиш езика. Ако срещаш трудности - питай!
Виж целия пост
# 1 684
Сърдечно благодаря, вече е запазено! Аз съм научена, като имам нова машина да изям от кора до кора книжката, всичко да пробвам и да видя, да знам какво и как Simple Smile ако има нещо неясно след това, ще се допитам отново до безценните ти съвети!
Виж целия пост
# 1 685
Електричар, здравей отново. Simple Smile

Миналата година юли месец изпуснах Пфафф машината, септемри пуснаха Силвър Крест и аз послушах съвета ти, че Пфафф е по-добрата и реших да изчакам когато-тогава я пуснат отново. Оттогава следя темата и благодарение на теб научих непознати неща за мен. А сега на дилемата ми, бях си казала, че ако този септември не пуснат Пфафф си взимам някоя друга от препоръчаните от теб Минерви например. Да, обаче, ей я на лидълската другата седмица. В момента милото е леко виновато и аз реших да вдигна цената леко. Сега не знам с тоз бюджет от около 300-350-370лв  какво да правя? Чуденката ми  е дали ако взема лидълската мога да си намеря от магазини допълнителни консумативи за нея.
Също така от миналата година имах време да помисля какво бих правила на домашната си машина - най-вече неща за хлапето, да му ушия типи, тихи книжки, т.е. шиене на филц. Разни арт хрумки. Бих се пробвала и на дрешки за него, мен  - значи работа и с еластични материи. Моля за съвет към какво да се насоча и също благодаря ти предварително. bouquet
Виж целия пост
# 1 686
Здравей, jadi24! Най-сетне дойде и твоят час. Ако си чела предишните ми постове, си разбрала, че този Пфафф е Сингер традишън 2282. Цената му е 200 паунда (в интернет магазините, а не в ЛИДЛ) и можеш лесно да направиш сметка, струва ли тази машина, или не. Машина с едностъпков илик струва над 450 лева. Всякакви крачета, двойни игли и атачмънтс, можеш да си купиш и стават за нея. Тя става за различни материи, дори по-дебели платове. Не трябва да забравяш, че все пак е домашна, а не професионална. Тъй като вече си изкрънкала 370 лева, за парите над цената на машината, можеш да си купиш допълнително други крачета. За трудни за шиене материи, подходящо е крачето за двоен транспорт, което струва 25 пари. Платове и консумативи също можеш да си купиш. И преди ти пях същата песен, но забравяйки за крачетата, започваш да се тръшкаш, риташ с крака и ревеш кански, докато смаяната половинка не кандиса и ти купи Медионлето - оверлогчето за 170 пари. Нека тръшкането и реването да започне СЕГА!
Виж целия пост
# 1 687
Електричар,  bouquet

В понеделник пращам ММ, но ще я видя и пробвам чак след месец някъде като се приберем от баба и дядо. Да не се чудиш къде се изгубих, тогава ще пиша впечатления. Още веднъж благодарско за помощта.
Виж целия пост
# 1 688
В Лидъл съм,, има 1 Силвър Крест и 4 елемент пфаф1070s. ДА ВИДИМ КОЯ ЩЕ МИ НАМИГНЕ... 😋
Виж целия пост
# 1 689
Ами точилка? Много боли!
Виж целия пост
# 1 690
okeano, коя се престраши да те забърше? Нищо не казваш... Да не би да е имало точилка / както намекна elektricharJoy
Виж целия пост
# 1 691
Аз най-накрая взех Pfaff-a! Stuck Out Tongue сега само трябва да разбера как се пуска туй чудо..
Виж целия пост
# 1 692
Виж един френски пълен аматьор, как ще накара това чудо да заработи:
https://www.youtube.com/watch?v=rsURyFaSlR0&t=401s
Виж целия пост
# 1 693
взех елемент пфаф1070s .... и един пудинг за да мина 240 песос за 12 точки( играта на Лидъл ),сега и малките ще се радват на 2 плюшени играчки.Машината е скрита и утре дистанционно ще я подарявам-утре е събитието ;о)

Иначе служителя ми препоръча Силвър Крест--- по добре изглеждала на снимката на кашона и си мислеше,че тя е по-скъпата и по-добрата
Виж целия пост
# 1 694
Емо, и този път ти се размина. Аз си мислех, че ще има радостни писъци, страстни целувки и т. н., а то всичко май ще е виртуално. Е, като се прибереш у дома, гледайте да наваксате! А ако половинката оплете нещо конците с машината, ще помогна немедленно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия