Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Каква шевна машина и откъде

  • 421 382
  • 2 171
# 2 130
Здравей, Magpie! Дуракоустойчивите машини са скъпи. Не може хем да шие дебело, хем да има много операции, хем да шие тънко, хем да е здрава, хем да струва 250 пари. Колкото по-евтина е една машина, толкова по-внимателно трябва да се отнасяш с нея, като с китайски порцелан. Тази машина има достатъчно шевове и ще ти върши работа. Не е способна на чудеса, но за тези пари - толкова.

Киф, забрави за тези Сингери правени преди времето на Ной! Все се надявах да намериш публикацията на Марияна за електронният Медион. За няколко месеца тази машина я продаваха тук: https://www.facebook.com/%D0%95%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0 … -1266430570050090
В началото се продаваше за 170 лева. След като видяха, че се купува като топъл хляб, я увеличиха на 250 лева. Сега вече не я предлагат, вероятно заради вируса. Марияна има и други машини и тази я ползва не като основна. Дами които я ползват повече от 3 години много я хвалят и казват, че шие и тънко и дебело. Ако и дъщеря ти иска да шие, тази машина е много подходяща за нея. Тя има смъкване на зъбите, а такава екстра е рядко срещана в съвременните машини. Възможностите й са големи, но трябва да се отнасяте с нея внимателно. Наскоро писах за тази машина, че има много екстри и е доста намалена: https://www.emag.bg/shevna-mashina-minerva-21-programi-800-imp-m … earch-Action=view   Има нож, който се смъква и реже плата както оверлог.
Виж целия пост
# 2 131

В началото се продаваше за 170 лева. След като видяха, че се купува като топъл хляб, я увеличиха на 250 лева. Сега вече не я предлагат, вероятно заради вируса. Марияна има и други машини и тази я ползва не като основна. Дами които я ползват повече от 3 години много я хвалят и казват, че шие и тънко и дебело. Ако и дъщеря ти иска да шие, тази машина е много подходяща за нея. Тя има смъкване на зъбите, а такава екстра е рядко срещана в съвременните машини. Възможностите й са големи, но трябва да се отнасяте с нея внимателно.

Да, писах им. Нито я имат в наличност, нито очакват доставка.
А тия от Емаг много нагли в цените.
Жалко.
Виж целия пост
# 2 132
Не, не са чак толкова нагли от емаг. Тази която я предлагаха за 170 и 250 лева, изглежда като нова, в кашон с инструкция, с всички аксесоари, но май се води втора ръка рециклирана, а не напълно нова. Поне така мисля, че спомена Марияна. Нова машина с вертикален грайфер, но електронна, с няколко вида илици и доста вида операции е този Сингер: https://www.alo.bg/6489936#highlight=singer
Крачето за илици трябва да си го купиш от същия продавач, за още 14 лева.
Ето същата машина, но втора ръка: https://www.alo.bg/6699915#highlight=singer
Ако искаш да купиш една от двете, кажи му, че ще я купиш само ако има краче за автоматичен илик, или няма сделка! Машината е комплектувана с много крачета, той прибира част от тях и ги продава отделно. Кажи му, че си гледала клип на разопаковане на нова машина и в комплекта са доста крачета, а не две. Ако вземе да шикалкави, кажи му, че ще я купиш от друг продавач за 320 лева, но с всичките 6 крачета! Наистина има такъв. Плюсът на тази електронна машина е, че е с вертикален грайфер и всички шевове могат да се регулират да са по-широки, или по-тесни. Това е много голям плюс. Този продавач е техник и ако стане голям проблем, може да я оправи. Преценете с дъщеря си, искате ли електронна машина, или ще търсите електромеханична! Можеш спокойно да му кажеш да я отвори и да я изпробва, за да си сигурна, че машината наистина е напълно изправна. Ще му кажеш, че ако има някакъв проблем, немедленно ще му я върнеш да я оправи!
tasi75 си купи тази машина наскоро от него и тя може да каже дали е доволна от покупката.
Виж целия пост
# 2 133
Здравейте, за Medion-а, който аз си купих от ФБ-групата за електроуреди, внос от Германия - машините са били експонати, т.е. разопаковани и изложени дълго време в магазините от веригата ALDI. Когато я получих, я огледах мнооого внимателно отвсякъде, за да разбера какво точно не е съвсем наред, за да бъде на такава цена. Тук трябва да допълня, че говорим за време преди година и месец. Изглеждаше така, все едно никой никога не е работил на нея. Мога да кажа, че съм предоволна от нея - взех я заради украсителните шевове и буквите, а се оказа, че я ползвам и за много други неща. Харесва ми това, че мога да настройвам ширината и дължината на бодовете, справя се добре и с дебели платове.
Виж целия пост
# 2 134
Здравей, elektrichar!
Имам Elna 2600, която ми служи вярно повече от 7 години и е силно дуракоустойчива, но явно накрая нещо се повреди. Блокира бутона за реверса, след неколкократно натискане от моя страна, както и превключване на всички възможни други копчета по машината, тръгна, но почти нямам заден ход. Напред работи както трябва, но назад бода е много нагъсто, независимо от регулирането. Машината беше разглобена и основно почистена, бутона вече не задържа, но не можем да разберем къде  е проблема със задния ход, На преден ход зъбите извършват движение от единия до другия край на съответния отвор, на заден - пак се движат, но с по-малка амплитуда.
Ще бъдем много благодарни за някакви насоки.
Виж целия пост
# 2 135
Здравей, Цвета! Проблемът явно е сериозен и само с описването му няма да стане. В случая трябва човек, който като я отвори и започне да гледа, да знае какво вижда. Тъй като не можете да установите каква е причината, колкото и да не ти се иска, трябва да я прави техник на шевни машини. Представи си, че имаш една люлка тип ,,везна''. Едното дете е на единият край, а другото е на другия. Центърът на тежестта се намира точно в средата на люлката. Регулирай дължината на бода на максимум! Като е отворена машината, виж как бутонът на затяжката в нормално положение, е на определено разстояние от центъра на тежестта! Като натиснеш бутона на затяжката, нещо трябва да се премести и това разстояние трябва да е същото от центъра, но от другата страна на центъра на тежестта. Сега то е много малко, затова зъбите имат много малък ход назад. Понякога ми е трудно да облека в думи това, което искам да кажа. Не знам дали разбра нещо? Нещо пречи това разстояние да е същото както на нормалният ход. Съберете се един отбор юнаци, моми, техници, инженери, шивачки и след оглед на машината от всеки, на пода да има паднала коса колкото за една перука от чесането по главите! Дано поне един види какъв е проблемът. Ако въпреки банкетът който им направиш няма никакъв ефект, тогава започваш търсене на техник. Повтарял съм поне 50 пъти къде се търси той, ако няма обява във вестника. Намираш шивашка фирма и питаш кърагаларина за най-добрият им майстор! Като излезе, хвърляш се в калта по голи колене и започваш да виеш кански, докато не те съжали и направи тази големейша добревина! Ха сега накупи продукти за банкета на консилиума и пиши какви сте ги измъдрили, след като изтрезнеете!
Виж целия пост
# 2 136
Може би този клип ще помогне
https://youtu.be/jpqdiv59Tjg
Виж целия пост
# 2 137
Здравей, exfree! Не знам кой болен мозък измисли тези оверлочни шевове и повечето дами да си помислят, че с една домашна машина може да се шие всичко. Да, за прав шев, зиг заг и илици е незаменима, но не и ако се касае за оврлочни шевове. Особено пък за тези разтегливи съвременни платове. Не пишеш каква е старата ти машина. И пак ще запея старата песен, че е добре да си купиш средностатистическа електромеханична машина и един оверлог, отколкото да се самозаблуждаваш, че с една дори скъпа машина ще шиеш всичко. Има много скъпи оверлози, но има за 170 лева със сносно качество. А за да ти кажа каква машина да си купиш, трябва да знам в какъв ценови диапазон. Хора всякакви и един иска машина от 100 лева, а друг от 3000 лева.
Благодаря за отговора. Шевната машина я имам от майка ми времето на комунизма. Прави ми проблем като набира долния конец и я нося на поправка. Затова исках да си купя нова комбинирана с оверлог.Аз шия рядко като ми трябва нещо дребно,не съм професионалистка. Искам оверлог дори и употребяван до 200 -300лв.
Виж целия пост
# 2 138
Здравей, elektrichar!
Имам Elna 2600, която ми служи вярно повече от 7 години и е силно дуракоустойчива, но явно накрая нещо се повреди. Блокира бутона за реверса, след неколкократно натискане от моя страна, както и превключване на всички възможни други копчета по машината, тръгна, но почти нямам заден ход. Напред работи както трябва, но назад бода е много нагъсто, независимо от регулирането. Машината беше разглобена и основно почистена, бутона вече не задържа, но не можем да разберем къде  е проблема със задния ход, На преден ход зъбите извършват движение от единия до другия край на съответния отвор, на заден - пак се движат, но с по-малка амплитуда.
Ще бъдем много благодарни за някакви насоки.
Здравей, cveta3,
банкет никога не е за изпускане, но защо просто не прозвъниш в сервиза на фирмата. Аз съм им носила за ремонт и Науман, и Лучник, и приятелки съм водила.
Виж целия пост
# 2 139
Здравей, exfree! Машината ти съвсем не е лоша и има вид на много запазена. Това е точно полско копие на Сингер клас 800. Да даваш машината за ремонт само заради набиране, е нечувано грехопадение и грехота от Господа Бога. Това се оправя като се регулира опъването на конците. Достатъчно е да снимаш налице и наопаки и ще ти кажа какво да направиш. Ето един нов оверлог: https://www.olx.bg/ad/chisto-nov-overlog-na-medion-vnos-germaniy … B.html#7a06405b4b
Реалната цена е 170 лева и можеш да свалиш леко цената. А ето и старият модел Медион: https://www.emag.bg/overlog-mashina-medion-90w-1300ob-min-4-kone … 600/pd/D2LB8QBBM/
Ако попиташ момата от емаг какво значи 13 програми, ще се оплете като пате в кълчища и бъкел няма да ти каже, но както и да е. Дълго време този модел го продаваха за 170 лева тук:  https://www.facebook.com/%D0%95%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0 … -1266430570050090
Ако направите пазарлъка с момата от OLX., кажи й, че в кашона има горен нож и искаш да го има! Трябва да разбере, че не си има работа с някой ахмак. Тази цена за чисто нов оверлог е толкова малка, че ако шиеш внимателно и изкара десетина години, той ще си е изплатил парите. Представи си, че си купиш от 700 лева! Ще те е страх прашинка да падне на него, а ако не му разбираш и се счупи, не ми се мисли. Плюсът на Медиона е, че има контейнерче за изрезките, а далеч не всички имат такова. Освен това има идеален тегел. Ще кажеш на момата, че ако има някакъв проблем, ще й го върнеш. Добре, има проба, но колко време ти трябва да го вденеш и пробваш в офиса на транспортната фирма? Ако питаш мен, уговорете се с момата и отиваш на място ,,око да види, ръка да пипне''. Като започнеш да шиеш, ЗАПРЕТЯВАМ да поставяш топлийки на плата, защото има много поразени ножове. Купувай, похвали се, почерпи по една виртуална торта (ако е истинска на три ката, още по-добре) и питай, ако има трудности!
Виж целия пост
# 2 140
Здравейте, скъпи колеги! Преди малко се регистрирах, надявам се, че съм на правилното място! Искам да споделя с вас, че продавам шевна машина " Науман", почти неупотребявана. Само е тествана, за да се уверим, че работи след покупката. Моделът е 8014/40. Автоматична, електрическа, със специални видове практични шевове. Бих се радвала, ако попадне в ръцете на професионалист, тъй като е професионална машина. Цената е по договаряне, както се разберем. Ще очаквам да ми пишете! Бъдете здрави всички!
Виж целия пост
# 2 141
Здравей, exfree! Машината ти съвсем не е лоша и има вид на много запазена. Това е точно полско копие на Сингер клас 800. ........... Купувай, похвали се, почерпи по една виртуална торта (ако е истинска на три ката, още по-добре) и питай, ако има трудности!
Благодаря за насоките! Тортата може и да е истинска ако сте от София ...
Виж целия пост
# 2 142
От Габрово е , за тортата Sunglasses
Виж целия пост
# 2 143
BeersЕлектричар, да направи турне из България да му ползваме услугите за ремонт и профилактика на шевните ни машини.Flowers Hibiscus
Виж целия пост
# 2 144
Че то аз ако направя такова турне, ще се прибера у дома минимум 150 килограма. То тук торта Лучано, там на три ката с много украса, ехеее. Ами ако съм дал препоръка за машина която бързо се е счупила, може и да ме отупат някъде. Я по-добре да си ходя по-втален. Ще си мечтая само за тортичките. но поне ще съм си здрав мечтател.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия