Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Кърмене или борба ?

  • 3 065
  • 21
От около месец или повече, вместо да се кърмим с Боби, направо си се борим. Той прави упорити опити да си откъсне ухото, да си оскубе косата от корен, да си одере кожата, да впие пръсти в фонтанелата си или поне да си търка зверски окото. Да не говорим, че и кракът, който е отгоре ритмично се свива към корема. Всичко това е придружено със сумтене, свирене през носа, разтърсване на главата и понякога напъване за акане.

Някоя мама ако може да ми каже как да се справя, защото репертоарът постоянно се увеличава, ще съм много благодарна.
Виж целия пост
# 1
Смея се сече 15 минути /така забавно си го написала/,въпреки че ми идва да рева с глас,защото въпреки че сме само на 24 дни при нас положението е същото,ако не и по-лошо,тъй като плюс всичките тези екстри имаме и колики вече и от време на време надаваме такива писъци,че се страхувам да не влетят у нас онези от "Закрила на детето".
Не ти помогнах хич,ама все едно аз съм го писала твоя проблем,та затова реших да споделя.Дано отмине скоро!
Виж целия пост
# 2
И ние сме така, и затова кърменето продължава 40-50 минути, че и повече. Е, нямаме коса за скубане и още не сме си намерили 100% ръцете, за да се дерем по-целенасочено, но принципът е същият: пуска зърното, напъва се, извива се, реве, ръцете стегнати, ако е хванал пръста ти или косата ти - до бяло... Помага, ако го вдигна изправен за малко (тогава му става интересно какво има наоколо и млъква, започва да изследва стени, прозорци и т.н...), после започваме пак със сукането до следващия пристъп. Също, ако стана да се поразходим, да суче, докато съм права явно е голям кеф (за него). А ако спи, то нищо не му влияе - суче най-ефективно... Дори чувам газовете в коремчето му какъв купон спретват, но той не им обръща внимание... за разлика от будното състояние.

Май не помагам много, ама... нямам решение засега.....
Виж целия пост
# 3
Проблемът е, че хич и не пуска зърното. Добре, че още не се е сетил да хапе...
Виж целия пост
# 4
Ами и аз го имах тоя пробелм също и тук некой мами ме обвиниха че не искам да кърмя. И така ми беше писнало с това кърмене че думи нямам. Като идваше времем за кърмене значи почваше борбата. То не бе гърчене, извиване като за мост, ритане с крака, перене на ръце в очите ми и други подобни хватки на вашите. И не след дълго се отби за съжалени сам. В един момент тази борба се превърна в борба срещу цицата  Cry . Но преживях го някак си. Борбата продължи до 3 месец. После и аз и то бяхме без сили да я водим вече. Дано вие се преборите. Wink
Виж целия пост
# 5
е предното бях аз ама нещо форума пак ме изгони
Виж целия пост
# 6
а-а-а. бориме се. Вече сме големи ( ужким ) и продължаваме борбата.
Виж целия пост
# 7
аз го разреших с изнамиране на нова поза - бебето по корем върху коленете ми, главата - в свивката на ръката. От 3 до 7 месеца сучеше така и  бунтът се прекрати от първия път, когато я сложих така.
успех!
Виж целия пост
# 8
За поза по корем не бях чувала. Ама ще пробвам.
Виж целия пост
# 9
крачетата минаваха от двете страни на крака ми - ако суче от лявата гърда, крачетата обкрачват левия крак и главата лежи в лявата свивка
Виж целия пост
# 10
А главата - настрани ли я слага? Или я извива назад.

Или бебето седи на крака ти.
Виж целия пост
# 11
Слепоочието лежи на свивката и главата беше леко отметната назад, за да може да лапне добре и да диша свободно. Кажи дали и при вас работи.
Виж целия пост
# 12
Ще кажа, ама като пробваме по-късно. Мерси.
Виж целия пост
# 13
И при нас беше така - Grinning ,ама решихме проблема  сега дърпа косата на мама ,давам му пръста на ръката с,с която го държа ,а в последно време ми е харесал носа  ми.Пак се борим ,но поне сега дърпа мен.
Виж целия пост
# 14
Не ми става ясно защо се дърпат и не искат да сучат?  Rolling Eyes  Rolling Eyes  Rolling Eyes  Ако го оставиш гладно за известно време, какво ще стане?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия